Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ze sterownikami do GFX

HackNet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam problem ze sterownikami do karty graficznej. Problem pojawił się na PC-ku kumpla i już nie mam pomysłu jak go naprawić. A więc wygląda to tak - przez jakieś rok lub dwa komputer mu chodziło bez zarzutów. Jednak ostatnio grając wyłączył mu się komputer ,a po resecie uruchomił się w trybie VGA. Zainstalowałem sterowniki oryginalne, najnowsze, z oficjalnej strony i działało. Lecz niedługo... Po jakimś czasie znowu pojawił się ten problem dokładnie odinstalowałem sterowniki ,i wszystko co związane z Nvidią i zainstalowałem sterowniki Omega. Po restarcie PC-ek dalej działał w trybie VGA, w menadżerze urządzeń karta ta się pojawiała normalnie. Podejmowałem jeszcze kilka prób reinstalacji driverów z wcześniejszym odinstalowaniem poprzednich. Blaszaka otwierałem. Karta chłodna, trochę zakurzona, wiatraczek działa (chłodzenie aktywne). I jeszcze jedno - nawet w trybie VGA pokazują się artefakty w BIOSie, podczas ładowania OS czy na pulpicie.

Pytanie:

Co zrobić ,aby karta graficzna działała poprawnie ?

Informacje:

GFX: GeForce 8800 GT

PS: Przypadkowo wpadłem na ten filmik na YT. Być może jest to rozwiązanie ,ale najpierw wolałbym spróbować inne :)

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

# Refresh

Wiadro Bluba Rura Blant

Opublikowano

Po chuja ci Omegi (dla czerwonych) na grafikę od Zielonych?

Zainstaluj te najnowsze sterowniki do GPU NVIDII...

Opublikowano

omega sterowniki sa dla wszystkich kart graficznych, nie wiesz to nie pisz bzdur

uszkodzona pamięć w grafice

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ok. Czyli jak naprawić tą uszkodzoną pamięć? Czy wsadzenie jej do piekarnika naprawi ten problem? (podobno naprawia zepsute luty)

Wiadro Bluba Rura Blant

Opublikowano

wątpię, pamięci nie naprawia się praktycznie wcale na karcie, taniej wyjdzie kupić nową kartę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czyli jednym słowem karta do wywalenia i nie ma żadnej opcji by ją naprawić?

Wiadro Bluba Rura Blant

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Inforumuję ,iż sposób na pieczeń (podany w 1 poście) zadziałał na karcie GeForce 8800 GT.

PS: Nie chodziło mi o odkop, tylko o informacje ,że sposób sprawdzony i działa do dziś :)

Wiadro Bluba Rura Blant

Opublikowano

Tylko nie wiadomo ile potrzyma, byc moze bedziesz musial po jakims miesiacu znowy ja upiec. U mnie regularnie co jakies 2 miesiace pada 7300GT, robie pieczen i znowu mam 2 mies grania bez kupywania nowej karty :D

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...