Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Ram Manager... Czyli daj kopa swojemu smartphone'owi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, cześć, czołem! Jest to mój pierwszy tutorial w tym dziale ale z pewnością się Wam przyda. Może to nie tut bo mowa tu będzie o pewnej aplikacji która na 100% poprawi wydajność Waszego telefonu. Jest to program RAM Manager, czyli program który zoptymalizuje wydajność waszego telefonu poprzez zarządzaniem pamięci RAM. Są jego 2 wersje, FREE oraz PŁATNA. Darmowa wersja programu pozwoli Wam na wybranej jednej opcji, balance czyli opcji na użytek codzienny. Z kolei wersja płatna da Wam więcej frajdy oraz większego 'kopa'.

Dostępne są opcje takie jak: Balance, Multi Tasking, More Free Memory, More Multi Tasking oraz wisienka na torcie... Hard Gaming. Dzięki opcji Hard Gaming gry na moim GSW śmigają bez najmniejszego laga, a dzięki opcji More Multi Tasking uruchamiam GG, Operę, Player i na dodatek Facebooka i telefon lata jak szalony :) Programik z pewnością polecam, sam sprawdziłem że program nie działa na zasadzie efektu placebo (A nie którzy tak myślą). Mam nadzieję że wynagrodzicie mnie małym 'Lubie To' :) A więc... ENJOY AND PLAY HARD :D

Jeśli macie jakieś pytania lub wątpliwości to piszcie, bez żadnego problemu postaram się odpowiedzieć na wszystkie wasze pytania. Cześć!

91559340492394285824.jpg

Opublikowano

Ten program nie dziala prawidlowo na niektorych softach, zarzadzanie pamiecia jest gorsze niz w przypadku default. Przykladowo na zadnej z opcji w quadrancie nie mialem wiecej niz 1250pkt niz na stockowym default.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

@Zanoxi - Jak Ci się nie podoba to wyjdz i skocz z okna a potem tu przyjdz i powiedz nam jak było

@groky02 - Nie działa jeżeli używasz V6 Supercharger ponieważ byłem jednym z kilku testerów tego programu. Możliwe jest że twój soft aktualnie posiada ''uzdolniacza'' ramu. Program testowałem na Galaxy W. Przy OC do 1,7GHz, + ze scalingiem ondemandX, oraz trybem hard gaming. Stwierdzam że masz telefon LG ponieważ z tymi telefonami były problemy.

91559340492394285824.jpg

Opublikowano

Ależ wykwalifikowany tekst normalnie tak mnie pojechałeś, że ...

Ja tylko wyraziłem swoje zdanie a ty od razu chcesz się kłócić -.-

Było przynajmniej wypisać dokładnie te profile itp ale tak jak groky mówi nie na wszystkich telefonach to działa tak samo

940messi.png
Opublikowano

Ależ wykwalifikowany tekst normalnie tak mnie pojechałeś, że ...

Ja tylko wyraziłem swoje zdanie a ty od razu chcesz się kłócić -.-

Było przynajmniej wypisać dokładnie te profile itp ale tak jak groky mówi nie na wszystkich telefonach to działa tak samo

Po pierwsze, forum to nie miejsce na kłótnie i spory a tym bardziej nie jechanie. Po 2 co ja Ci dokładnie opiszę profile? Sumy kontrolne chcesz znać czy kod programu? Po 3 ta wersja programu działa na 95% telefonów. Aha i jeszcze dodam że mogły by być problemy z nexusem ale wątpie że w takim telefonie będzie ten program potrzebny.

91559340492394285824.jpg

Opublikowano

Na innym sofcie jednak jest lepiej (pewnie przez wbudowane zmodyfikowane zarzadzaniw pamiecia). Z 1200+ pkt w quadrancie mam 1350 przy more for hard gaming :)

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dam edita jak sprawdze ;P już ściągam :D

Mam WildFire S wersje porgramu Pro i ustawione HardGaming :D Czy pójdzie minecraft PE ?

Nawet o tym nie maż... minecraft działa tylko na telefonach z procesorami "7"

Mój nowy Internet:

2813783276.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Taskery i inne tego typu programy są jak dla mnie mało skuteczne, bo uwielbiają usuwać potrzebne do działania aplikacje. Zresztą po co one, skoro android sam ubija procesy, jeśli do gry za mało mamy pamięci RAM? :D Dopracuj ten tutek, dodaj jakieś kolory czy coś w tym stylu bo mało czytelnie to się czyta. Screenshotem też nie pogardzimy :D

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@UP: Android sam ubija procesy? Tak, jeżeli masz ICS ;) I po co Ci kolory i screen? Nie rozumiem ludzi, to jest poradnik a nie blog -.-

91559340492394285824.jpg

Opublikowano

I co musicie na andku tego używać żeby uruchomić te parę programów na raz ?

Jak dobrze że mam WindowsPhone uuuffff

A poradni hmm taki sobie w zasadzie opis działania aplikacji a nie Tut :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@UP: Mam ICS 4.0.4 i już nie muszę ;) Cały patent przeznaczony jest dla androida do wersji 2.3 czyli GB ponieważ w ICS już zaimplementowali zarządzanie pamięcią RAM.

91559340492394285824.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...