Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][PL]Xbot4everX-LifeMc(Hardcore z jedzeniem diaxów)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat, jak i plugin nie są aktualizowane od wersji 1.1 minecrafta. 

Witam,

postanowiłem edytować source pewnego pluginu (LifeMc - BlueMond'a).- ja go tylko edytowałem i zaznaczam, że jest to plugin napisany przez BlueMond'a.

Na czym to polega?

Gracz na start ma 3 życia (możliwość edytowania), za każdą śmierć odejmuje mu się 1 życie. Kiedy straci ostatnie, to nie może wejść na serwer, dopóki ktoś go nie ożywi. Można doładowywać sobie życia (maksymalnie 10 -możliwość edytowania) jedząc diamenty (1 diament - 1 życie), lub kupując życia (wymagane iConomy).

Komendy​:

/zycia - Pokazuje ile masz żyć.
/zycia kup <ilość> - Kupuje podaną ilość żyć.
/zycia kup cena - Pokazuje cenę jednego życia.
/ozyw <nick> - Poświęcasz swoje 2 życia, aby ożywić kolegę, który umarł (możliwość edytowania)
/zycia <nick> - Pokazuje ilość żyć kolegi.
/zycia <ustaw/dodaj/usun> <nick> <ilość> - Ustawia/dodaje/usuwa podaną ilość żyć danemu graczowi.

Permission: #wymagany plugin obsługujący superperms'y. Ze zwykłym permissionem komendy /zycia <nick> i /lives ustaw/dodaj/usun może używać tylko op.

lifemc.eatdiamonds - jedzenie diamencików. (automatycznie mogą wszyscy)
lifemc.seeownlives - "paczanie" na ilość swoich żyć. (automatycznie mogą wszyscy)
lifemc.seeotherslives - "paczanie" na ilość żyć innych. (automatycznie mogą tylko opy)
lifemc.livesediting - komendy ustaw/dodaj/usun :D. (automatycznie mogą tylko opy)
lifemc.livesbuying - kupowanie żyć. (automatycznie mogą wszyscy)
lifemc.revive - ożywianie innego gracza, kosztem swoich żyć. (automatycznie mogą wszyscy)

WERSJE + CHANGELOG:

V2 - Dodano spolszczone komendy

POBIERANKO: KLIK(zapakowane .rar)
POBIERANKO: KLIK(odrazu .jar)
SKANOWANKO: KLIK(do .rar)
SKANOWANKO: KLIK(do .jar)

V1 - pierwsza wersja :P.

POBIERANKO: KLIK
SKANOWANKO: KLIK

Nie zapomnij zostawić "Lubie To"
I piszcie w komentarzach: jakie byście jeszcze pluginy chcieli zobaczyć w takiej wersji.

DBSTP

Opublikowano

owszem bylo, ale moje spolszczenie obejmuje tez: config, komunikaty z konsoli, oraz zdecydowana wiekszosc (jak nie wszystkie) komunikaty i dla graczy i dla adminow.

DBSTP

Opublikowano

Essentials , WorldEdit. Tak na zachętę.

Szczerze mówiąc nie używam essentials, bo nie uważam go za niezbędnego, więc bym musiał go obczaić, aby go spolszczyć.

Co do world edita hmmm.... nie ma sprawy, jak znajdę czas to go spolszcze i wstawię na forum :P

Dawajcie więcej propozycji, bo jeżeli to są jakieś mniejsze pluginy, to edycja source może zajmować mniej niż 1 godzinę.

PS>A tak na zachęte to możesz "lubie" to dać :P

DBSTP

Opublikowano

Uwaga dodałem spolszczone komendy, teraz można śmiało powiedzieć, że wszystko jest spolszczone.(100%) Plugin będzie jeszcze ulepszany: np. permission inne :P Dawajcie propozycje do innych pluginów, które też mam spolszczyć.

DBSTP

Opublikowano

FoundBoxx chyba pójdzie na pierwszy ogień, bo z tego co wiem jest nie za duży :P.

Dodałem do ankiety, jak bd miał czas to zajmę się oczekiwanym przez was world editem.

A komandoskowi nie działa, bo chyba wrzucił zapakowany w .rar do plugins :P. Specjalnie dodałem do pobrania odrazu w .jar :P

DBSTP

Opublikowano

Spolszcz CommandBook'a, a nie Essentials ;)

Tylko czekałem, aż ktoś to napisze :P

Ale i tak na pierwszy ogien idzie FoundBoxx

Bo osobiście, nie używałem Essentials, tylko commandbooka i przy nim zostane

DBSTP

Opublikowano

Command book to gówno. Bo nie ma tam dobrego /afk ,/gm itd.

Znaczy, wiesz chodzi raczej o przyzwyczajenie. Ci co robili serwery na 1.6 itp wiedzą o co chodzi :P

Dodam jeszcze od siebie, że tak samo mam z permission nie mam zamiaru nawet próbować permissionex, bo jestem przyzwyczajony do 3.x, ale skoro już 3.x nie jest kontynuowane to wybrałem plugin rekomendowany przez bukkita - permissionsbukkit - obsługujący superperms :P

DBSTP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...