Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zrobić dedyka MT2 od podstaw.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ;), wpadłem na pomysł aby zrobić serwer dedykowany metin2 ale nie mam kompletnie pomysłu jak to zrobić a mam za przeproszeniem w huj pomysłów na serwer ;/.Dobra przejdźmy do rzeczy proszę wszystkich "Ogarniętych w tych sprawach" jak zrobić serwer dedykowany Metin2.

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/140267-mega-tutorial-jak-postawic-od-podstaw-serwer-metin2/

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/458444-tutserwer-na-dedyku-sf2011-freebsd-74-32-bity/

Z tym że serwer metina , tym poradnikiem postawisz na każdym BSD. Pliki to pliki , pliki są pod BSD niezależnie od jego uptade.

Na FreeBSD 8.x musisz pobrać lib'y tylko aby wszystko działało pomyślnie :

http://www.mpcforum.pl/topic/415818-tutwszystkie-brakujce-liby-do-freebsd-8x/

nie umieszczamy linków zewnętrznych.

Opublikowano

www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-od-podstaw-na-32-bitowym-freebsd-82/page__pid__3570324#entry3570324

ja robilem na tym i bardzo sb chwale ale plikow akurat nie polecam, bo niektore TP jak np w DT czy do świątni Hwang są zbugowane. nie wiem jak z DMG niektorych bossów ale red las takze jest zbugowany. zeby ci zobrazowac jak to powinno wygladac:

1. instalacja FreeBSD ( na dedyku juz bedzie gotowe)

2. wgranie brakujących bibliotek (libów) do FreeBSD w wersji 8.x

3. wgranie portów ( by mozna bylo instalowac programy jak np mysql)

4.instalacja mysql+tworzenie konta do mysql

5.wrzucic pliczki:

sf do /usr/home

sql do /var/db/mysql

6. nadanie chmod (uprawnien)

7. kilka udogodnien do latwiejszej pracy z serwerem.

mam nadzieje że Ci pomogłem

ale puki co jak sie nie znasz na plikach itp. kup sb maly VPS, ( ja polecam na exone.pl ) gdyz jest tani i do testów wystarczy. tam popraw wszystkie bugi, bledy w sf oraz je dopracuj do swoich "wymagan". nastepnie kup sb duzy dedyk i je tam zrzuć gotowe:)

pozdro;]

Opublikowano

vps hmmm... nazwe to takim "małym dedykiem"

vps to inaczej duzy dedykowany serwer podzielony na male. dzieli on podzespoły, np ja mam VPS na exone za 19zl ktory ma procek 1GHz ramu 512MB oraz 50GB dysk. jest to jakas tam czesc duzego dedyka.

byly nowinki ze VPS to jakas tam czesc dedyka, osoba która zużywa więcej podzespołów serwera może zużywać np Twoj transfer danych, bynajmniej na exone to nie prawda.

Opublikowano

A ile by taki VPS np twój udźwignął ludu ? bo mnie interesuje do 1 tys, jak byś wiedział ile by to kosztowało to podaj cene :P.

A ile by taki VPS np twój udźwignął ludu ? bo mnie interesuje do 1 tys, jak byś wiedział ile by to kosztowało to podaj cene :P.

do 1 tys ? powiedz mi na jakim serwie nowym gra chociaz 500+ :) chyba ze naprawde chcesz zrobic pro pro pro pro p ro serwer :)

23semvo.png

Opublikowano

podobno na xenonx avalon czy cos gra podobno ponad 1tys osob.

ogolnie VPS podobno są niestabilne pod serwery metina, szczerze mowiac nie wiem czy to prawda. na takim 15 osob powinno dzwignąć.

szczerze mowiąc nie wiem ile trzeba wydac, ale w zapowiedziach widzialem 20GB ramu potężne procesory i nieograniczone łącze, musiall bys zapytac administracji jakiegoś serwera (duzego) i jak to jest bo ja nigdy po za VPS ni wyszłem ale obawiam się ze 500zl za miesiąc +

Opublikowano

500 zł za miesiąc ?!?!?!?!?!?.A taki dedyk do 500 osób ile by wyszło za miecha ?.

ta cena to raczej minimalna;)

mnie nie pytaj pytaj w prezentacjach albo w tym dziale:

http://www.mpcforum.pl/topic/265787-ile-osb-ucignie-mj-komputerdedyk/

choc malo kto sie w tym dziale udziela poczytaj wczesniejsze wypowiedzi

niestety na dobrego dedyka trzeba tez dobre podzespoły,

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Siemka ;), wpadłem na pomysł aby zrobić serwer dedykowany metin2 ale nie mam kompletnie pomysłu jak to zrobić a mam za przeproszeniem w huj pomysłów na serwer ;/.Dobra przejdźmy do rzeczy proszę wszystkich "Ogarniętych w tych sprawach" jak zrobić serwer dedykowany Metin2.

Zaczni pierw robić hamahi naucz się wszystkiego z dedykiem nie jest prosto jakieś bugi ddosy no i dobry dedyk nie jest tani

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...