Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2x nVidia GeForce9600GT

Mekrani

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pewne pytanie dotyczące posiadania dwóch kart nVidia GeForce9600GT. Otóż planuję zakup drugiej takiej karty, ponieważ słyszałem, że czasami lepiej jest kupić drugą niż nową, mocniejszą. Chciałbym się dowiedzieć, czy e tym wypadku by się to sprawdziło i jakie mogłoby dać efekty.

Z góry dziękuje za pomoc :)

28_stacjakultura_1277969098.jpg
Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pewne pytanie dotyczące posiadania dwóch kart nVidia GeForce9600GT. Otóż planuję zakup drugiej takiej karty, ponieważ słyszałem, że czasami lepiej jest kupić drugą niż nową, mocniejszą. Chciałbym się dowiedzieć, czy e tym wypadku by się to sprawdziło i jakie mogłoby dać efekty.

Z góry dziękuje za pomoc :)

Po 1 musisz mieć płytę główną z obsługą Nvidia SLI (mieć 2 sloty PCI-EX X16)...

Po 2 nie podałeś specyfikacji swojego sprzętu.

Po 3 nie opłaca dokupować się drugiej takiej samej karty do kompletu, lepiej zainwestować w jedną wydajniejszą.

Jeżeli Ci pomogłem zapodaj "Lajka", to w zupełności wystarczy.

Oferuję pomoc techniczną w zakresie plików serverowych, pluginów oraz innych dotyczących MineCrafta.

Jeżeli masz jakiś problem, to po prostu napisz mi wiadomość ;)

Lubie pomagać ^^

mca.png

mca.png

Opublikowano

Po 1 musisz mieć płytę główną z obsługą Nvidia SLI (mieć 2 sloty PCI-EX X16)...

Po 2 nie podałeś specyfikacji swojego sprzętu.

Po 3 nie opłaca dokupować się drugiej takiej samej karty do kompletu, lepiej zainwestować w jedną wydajniejszą.

co do pkt 3 się nie zgodzę ... Do tego kompletu owszem się nie opłaca drugiej takiej, lecz w przypadku gdybym miał do wyboru 2x GTX560ti HAWK i 1x GTX 580, lepszym rozwiązaniem jest wybór dwóch HAWK'ów, które wydajnościowo są lepsze niż GTX 580.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Przy takiej zabawie, na samym początku powinieneś zwrócić uwagę na "możliwości" sprzętu, co w Twoim przypadku nie ma zbytnio sensu - łączenie tych dwóch kart nie jest dobrym pomysłem. Lepiej sprzedać obecną kartę i kupić coś pokroju GTX 460, mając na uwadze zasilacz.

i5 2500K @ 4,5GHz 1,32VC + Fortis / AsRock P67 PRO3 B3 / Kingston HyperX 2x4GB 1600 1,5v / Gigabyte Radeon HD6850 @ 890/1150 / Samsung F3 500 GB / XFX Core 550W

Opublikowano

co do pkt 3 się nie zgodzę ... Do tego kompletu owszem się nie opłaca drugiej takiej, lecz w przypadku gdybym miał do wyboru 2x GTX560ti HAWK i 1x GTX 580, lepszym rozwiązaniem jest wybór dwóch HAWK'ów, które wydajnościowo są lepsze niż GTX 580.

Źle się wyraziłem, to dotyczy wyłącznie tego przypadku ;D

Jeżeli Ci pomogłem zapodaj "Lajka", to w zupełności wystarczy.

Oferuję pomoc techniczną w zakresie plików serverowych, pluginów oraz innych dotyczących MineCrafta.

Jeżeli masz jakiś problem, to po prostu napisz mi wiadomość ;)

Lubie pomagać ^^

mca.png

mca.png

Opublikowano

Dobra, dzięki za pomoc. A czy jest jakaś dobra i tania karta graficzna, która nie gryzłaby się z (600GT, a poprawiałoby to "osiągi" komputera?

A jeśli chodzi o sprzęt to nie wiem co pisać zbytnio, ale myślę, że RAM się przyda więc - obecnie mam 2GB, ale mam w zamiarach zakup dodatkowych 4

28_stacjakultura_1277969098.jpg
Opublikowano

Przy takiej zabawie, na samym początku powinieneś zwrócić uwagę na "możliwości" sprzętu, co w Twoim przypadku nie ma zbytnio sensu - łączenie tych dwóch kart nie jest dobrym pomysłem. Lepiej sprzedać obecną kartę i kupić coś pokroju GTX 460, mając na uwadze zasilacz.

a jak ma starego procka to też mu bd. pisał że ma taką kartę kupić ? zły pomysł.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Do takich sprzeczności możemy dochodzić w nieskończoność. Chodziło mi tu o wyraźny skok wydajnośći, względem dwóch kart w SLI.

i5 2500K @ 4,5GHz 1,32VC + Fortis / AsRock P67 PRO3 B3 / Kingston HyperX 2x4GB 1600 1,5v / Gigabyte Radeon HD6850 @ 890/1150 / Samsung F3 500 GB / XFX Core 550W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...