Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o tym zestawie?

angertwopower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=46378

HD7950 OC ( 100MHz wyżej ) jest lepszy od GTX580 już. Wykręcić radka na 1100/1200 MHz i masz około 30% wzrost wydajności

Opublikowano

Zastanawiam się którą karte graficzną wziąć.

Gigabyte HD 7970

czy NVidia Geforce GTX 560/570/580/590?

Która jest najlepsza z tych wszystkich do grania?

A może jakąś inną kartę wziąć?

50-70 fps na ultra w bf-ie 3 po podkręceniu grafy mi wystarczy.

1zmo0ar.jpg
Opublikowano

7970 jest najmocniejsza. jednak ja bym doradził Ci albo GTX 580 lub 2x GTX 560ti HAWK :)

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Za 6 kafli masz taki zestaw jak dał nine tyle że z hd7970.Za pozostałe 1,5k kupujesz dobre chłodzenie wodne i kręcisz proca i grafe.Na luzie przy dobrym oc wyciągniesz tyle fps + super cisza zamiast zasranych wentylatorów;d

Opublikowano

Nie chwale się , bo nie ma czym...

Przez chwile (5-10 min) w wiedzminie 2 na ultra mam 40 fps a potem spada wydajność do 10 fps...

Jak na laptopa parametry ma dobre jednakże cooler nie wyrabia i temperatury procka 90-100 stopni grafy tak samo...

Nikomu nie radze kupować laptopa

Obecnie nie gram bo po prostu nie mam ochoty z czymś takim grać... Jedynie surfuje po necie teraz.

1zmo0ar.jpg
Opublikowano

ale lapka masz dobrego :) możesz musisz go na gwarancje oddać :D ile czasu już go masz z 0,5 roku ? Bo na takim lapku spokojnie bf3 i inne nowe tytuły powinny hulać że aż miło.

Opublikowano

Jeśli jest taki gówniany to sprzedaj mi go za 300 zł. Albo oddaj za darmo, będziesz miał dobry uczynek xD To lepsze niż wysłanie SMS na WOŚP !

Opublikowano

Ten laptop to złom.

To jest Toshiba Qosmio x770-107 3d 1920x1080

Inni piszą ,że bf3 chodzi na ultra przy 50 fpsach a ja mam na ultra przez chwile 25 a potem 5-10

Nie wiem czy go oddać na gwarancję :P

Ten laptop mam już 7 miesięcy około a gwarancję ma 4 lata.

Według mnie to ten lapek się nadaje do przeglądania internetu i sprawdzania poczty :D

Szczerze to nie wiem co z nim zrobić bo jedni piszą ,żeby zrobić downgrade biosu do wersji 1.10 i to pomoże a drudzy , żeby nie robić tego bo są problemy...

1zmo0ar.jpg
Opublikowano

Proszę nie wiesz co z nim zrobić to ja się nim chętnie zaopiekuje :D chyba że chcesz go sprzedać to też jestem zainteresowany ;) pisz PW :D

Opublikowano

Chcę go właśnie sprzedać (zastanawiam się nad tym)

7 miesięcy temu dałem 7,5 kafli

a teraz mam zamiar go sprzedać za 4800~ zł. Jest w stanie nie naruszonym (ciągle w tym samym miejscu stał) i posiada 4 letnią gwarancję ( odjąć 7 miesięcy oczywiście ) :D

Za to wole sobię kupić wypas stacjonarke ;P

napisałem tutaj bo pisze ,że nie możesz otrzymywać żadnych nowych wiadomości ;x

P.S. Wróćmy też do stacjonarki a nie tylko o laptopie tutaj gadamy :D

1zmo0ar.jpg
Opublikowano

Moim zdaniem zmień pamieci Kingstona na OCZ. Kingi mają czasami problemy z napięciami, ale tutaj jeszcze się pytaj innych.

Bardziej przewiewna jest SPC Regnum l50. 8-9 wentylków po 120mm da się nawet. Wiem sam, bo ją mam i mam 9x 120 + panel kontrolny.

Opublikowano

A mógłbyś zbudować kompa w podobie do tego co dałem tylko udoskonalone części?? :)

Chodzi mi o to ,żebyś wszedł na link z moim zestawem i tylko podmienił te części które nie są zbyt dobre.

@2xUP

A za 2-3 tysiące to można złom a nie komputer zbudować :D

EDIT: Proszę o odpowiedź czy na pewno wszystko w 100% jest kompatybilne ( wystarczająco miejsca w obudowie , wystarczający zasilacz ) ?

1zmo0ar.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...