Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Wybór czołgu

Lionwoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram niemieckimi czołgami a dokładniej mam teraz Pz IV i gnębi mnie pytanie.

Jaki czołg wybrać na następny czy iść w stronę Mous czy E-100 gdyż nie chcę stracić czasu by się przekonać na własnej skórze bo zanim dojdę do jednego z tych czołgów trochę czasu minie:)

Proszęo pomoc daje like:)

Opublikowano

Cóż wybór masz dosyć trudny. Mausem fajnie by ci się grało ale droga do niego ciężka, Tiger P jeszcze dobrze 200 kadłub i 120 na ulepszonej wieży a to VII tier, ale potem się tylko gorzej robi. Nadchodzi Aufs.A gdzie tylko 100 kadłub i wieża też słaba, dopiero po ulepszeniu coś daje.Potem przychodzi czas na Aufs.B z lepszym pancerzem ale rewelacji nie robi i zjebane położeniem wieży gdzieś na końcu kadłuba a silnik z przodu.Ale jak się już pomęczysz to dostajesz jeżdżącą cegłę prawie nie do przebicia. Idąc zato na E-100 droga troszkę lepiej wygląda.Na początku mogą być problemy z tygrisikiem i jego pancerzem.Potem King Tigerek z lepszym frontem potrafiącym coś wytrzymać.Jeżeli ci się do tej pory gra nie znudzi to dostajesz E-75 które jest już godne nazwania "porządnym czołgiem". Mocny front, przez niektórych uważany za zbugowany, ogólnie dostaje wpierdziel we front tylko od IX i X tierów ;] A na końcu E-100 które mniejszy pancerz nadrabia prędkością i lepszym działem. Ogólnie lepiej iść na E-100 bo za bardzo się nie różni od Mausa a o wiele łatwiej do niego dojść.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Jam bym wybrał Mausa ponieważ według mnie E-100 zrobiło się jakieś cieńkie niewiem czy mi uwierzycie ale ostatnio przebiłem E100 KV na 107.Więc pozdro..Wybrał bym Mausa

Opublikowano

Jeżeli nie boli Cię droga do żadnego to wybierz E-100. Działo 15 cm przemawia

Opublikowano

W E-100 bym poszedł, mobilność w połączeniu z nie wiele słabszym pancerzem [pochyły bardziej] i świetna [dmg] lufa l55.

Opublikowano

Ze względu iz gram czesto klanówki wziol bym raczej MAUSA gdyz po tym co slysze od uzytkownikow E-100 to strasznie jest nie celnie i musisz sie pomeczyc zeby z 150 mm cos przebic jezeli nie uzywasz zlotych pociskow

Opublikowano

Ja jestem aktualnie na Tigerze P, czołg rewelka, przebijam się przez IX tiery. Wybrałem drogę do Mausa, jak tam kolega napisal to "cegła" [nie telefon], tylko wolna, ale to przecież ciężki czołg, który nadrabia swoim pancerzem. Tak wiec nie zostaje mi nic innego, tylko - bierz Mausa, mimo wszystko, dobry czołg, ale wolny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...