Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Najlepsza snajpera

a.silva97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcial bym sie dowiedzeic jaka snajperka do recona jest najlepsza waszym zdaniem bo chce kupic jakas na perma i nie chce wywalic kasy w bloto. Prosze o szybką odpowiedz poniewaz 21-22 jest promocja (taniej o 25%0 wiec mam tylko 3h. Jak zly prefix to sorki.

Opublikowano

Dużo już było takich tematów... lecz dobra, udzielę odpowiedzi.

Jeżeli masz cela polecam GOL, być może mniej zadaje od M95 obrażeń lecz po shocie w głowe przeciwnik pada. Również różni się ceną, szybkością i dystansem... dystans strzału ma troszkę gorszy.

10906.png

Opublikowano

ok mowiac juz o snajperze pozwole sobie zapytac was o to jaki stroj jest najlepszy do snajpera? zeby nie bylo go tak widac? (gram na wszystkich mapach)

Porsze o odpowiedz

Opublikowano

ok mowiac juz o snajperze pozwole sobie zapytac was o to jaki stroj jest najlepszy do snajpera? zeby nie bylo go tak widac? (gram na wszystkich mapach)

Porsze o odpowiedz

To nie BF 2/3/BC2... stroje są dla wyglądu nie do kamuflażu.

Bf Moderators - lmfao

Opublikowano

Porsze o odpowiedz

Być może znajdzie się jakiś strój co cię lekko zakamufluje, lecz być może na innej mapie cię "zdradzi". Choć przyznam, to tylko dla wyglądu postaci.

10906.png

Opublikowano

Ja osobiście używałem GOL'a i M95 dość długi czas, także conieco jestem w stanie powiedzieć. Muszę przynać, że obie z nich można traktować jako najlepsze, jednak twórcy gry jasno chyba nakreślili jakość broni w jej cenie (M95 kosztuje 600 Credits, a GOL zaledwie 300).

Miałem pewien dylemat przy wyborze broni, którą kupię sobie na zawsze, jako że miałem taką możliwość, wybrałem jednak M95. Dlaczego? Ponieważ broń można zawsze ulepszyć (o ile ktoś ma na to dostępne środki).

Jedynym chyba minusem M95 to jej celownik. Co prawda posiada maksymalny zoom, ale jednak jego widok może być, dla niektórych niekomfortowych. Na ekranie po przybliżeniu widać tylko małą czarną kropkę, która przy najechaniu kompletnie znika. Osobiście nie mam tego problemu na swoim komputerze, jednak doświadczyłem tego grając u kolegi.

Jeżeli masz cela polecam GOL, być może mniej zadaje od M95 obrażeń lecz po shocie w głowe przeciwnik pada. Również różni się ceną, szybkością i dystansem... dystans strzału ma troszkę gorszy.

Chciałbym zauważyć, że zawsze od strzału w głowę przeciwnik "pada".

Co do kamuflarzu to są pewne metody. Można np. na mapę Oman, która zawsze jest mocno naświetlona ubrać strój Desert - ten z tą chusą (nie pamiętam dokładnie jak się on nazywa). Dzięki temu stojąc, w niektórych miejscach nieco dalej od oponenta możemy przez pewien czas zostać niezauważeni. Dobrze też sprawdza się stój Spec Ops na Dragon Valley, gdy stoimy w miejscach bardziej zalesionych jesteśmy prawie niewidoczni.

Wszystko zostało wywnioskowane z moich zmagań z grą BF P4F.

Opublikowano
Chciałbym zauważyć, że zawsze od strzału w głowę przeciwnik "pada".

Chciałbyś, lecz tak nie jest... teraz zjebali ostatecznie Recona, SV-98'em może trafisz w głowę, lecz nie będzie to ostateczny strzał. Może zadaję z 60 - 80.

10906.png

Opublikowano

Chciałbyś, lecz tak nie jest... teraz zjebali ostatecznie Recona, SV-98'em może trafisz w głowę, lecz nie będzie to ostateczny strzał. Może zadaję z 60 - 80.

Czyżby? W takim razie chyba zrobili to dzisiaj...

Jeszcze wczoraj nie zmieniłem sobie broni i grałem rundę z SV-98, o ile pamiętam to na serwerze EA - mapa Basra i zabiłem kilku ludzi, właśnie pojedynczym trafieniem w głowę.

Opublikowano

Już od dawna nie można zabić z SV98 w heada, a ty zabiłeś tych ludzi ponieważ pewnie już mieli mniej życia niż początkowe 100, z Vintorez też nie strzelisz heada jak ktoś ma full hp, a na przykład M95 lub M24 potrafi

Opublikowano

M95 i m24 jak i gol potrafia brać na raz w głowę, bo to typowe karabiny wyborowe, po kazdym strzale wprowadzamy recznie kule do komory a vss vintorez to typowa "bron assaulta" z celownikiem sniperskim : D

Jeżeli jeszcze kupujesz broń polecam ci m95. Dobry damage, zasięg i celność, tyle że trochę trzeba się w nią wczuć. Do tego jak starczy ci kasy możesz kupić zwykły pistolet np. mp412 rex, to taki mały shotgun, z bliska zabija na 2 strzały, za to dość powolny. Z daleka też jest niezły ;] a gdybyś chciał coś szybszego możesz wziąć P226, dobry ma zasięg jak i celność, tylko mniejszy damage od rex'a ale za to większa szybkostrzelność i 3x większa pojemność magazynka.

Moim zdaniem powinieneś sam sprawdzić te bronie kupując za srebrne monety na jeden dzień ;]

Opublikowano

Może i masz racje ponieważ czasem zabierałem po 98hp, lecz myślałem że to dlatego że mogłem uderzyć gdzieś koło szyi.

Opublikowano

Na 100% na strzała bierze M95, choć jak ma się farta to trafi się w "łebek" i 100dmg tym GOL'em.

10906.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co do broni polecam M24. DMG mniejsze od M95 ale celność lepsza. A jeśli chodzi o kamuflaż to na Dragon Valley prawie niezbędna jest kominiarka. A na Oman tak jak kolega wyżej polecam strój Desert.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...