Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Rammus

sebol230

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak, Rammus to postać którą wielbię. Sratata i inne pieprzenie.

Powiedzcie jaki build jest dobry ? Ogólnie chcę buildy Tankowe i żeby DMG jako takie było.

I kolejne pytanie: Opłaca sie kupować Warmong's Armor i Atma's Impaler jednocześnie ?

Opublikowano

Hmmm srednio ci sie oplaca ,ja juz wole zostac przy standartach rammusem i tluc jak najwieksze resisty z hp'em mu dmg oprocz returnowi i ulti az tak niepotrzebny

Opublikowano

Pakuj też w pancerz bo jego bierny przekłada 25% pancerza na dmg.(Chyba 25% dawno nim nie grałem to nie pamiętam.)

Skille to chyba najlepiej ulepszać tą tarczę a później prowokacje.

Taka jest moja opinia.

Pozdr.

League of Legends

Opublikowano

Masz dmg, bo pasywka 1/4(?) Twojego armora przechodzi w AD, atma + warmog, hmm jeżeli jest w miare łatwa gra to czemu nie. Thornmajl, FoN, Randuin Omen, Ninja Tabsy, Sunfire Cape, Warmog, Frozen mallet, Guardian Angel, Banshee veil - z tych itemów wybieraj jezeli idziesz full tanka :)

Skille najpierw maxujemy taunta, potem tarczkę, na koniec rolkę :D

Gold Member

nvm

Opublikowano

Hmmm dzięki za odpowiedzi :)

Jeszcze 1 pytanie, opłaca się grać Rammusem inaczej jak tylko tank ? Opłaca się iść full AP ? Czy useless ?

A co do Warmonga i Atmasy to sądzę że to nawet dobry pomysł. I potankujesz i coś dmg zadasz. Chciałem się upewnić czy warto czy lepiej MR i Def.

oooo, Polecacie jeszcze jakiegoś innego tanka ? Chcę se kupić Rammusa i Amumu, jaki jest jeszcze fajny ?

Opublikowano

Full AP? a z jakiej racji ? :O już bardziej się opłaca warmog, atma + dmg itemz :c

Shen po buffie <3 cudo na topa niszczy większość, easy baron tanking na niskim lvlu, dragona w early to już nie wspomnę, masowy taunt, tarczka, epicka tarcza na allied champion - no coś cudownego :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

graflon, niby ten Q i Ult rammusa +AP. Wiec tak sądziłem czy by miał jebnięcie :>

Hmm nad Shenem się zastanowie. Jeszcze taka prośba, możesz Ty albo oczywiście ktoś inny, jakiś dobry build do Rammusa, Amumu i Shena ? Bardzo będę wdzięczny :) Lajki już lecą !

Opublikowano

Na Rammusa polecam itemy takie jak : Thornmail , Sunfire Cape , możesz zakupić Guardian Angel , Ninja Tabi

Amumu : Boots of Swiftness , Sunfire Cape , Abyssal Scepter , Eleisa Miracle , Banshee Veil , Guardian Angel

Shen : Mercury Treads , Sunfire Cape , Force of nature , Guardian Angel , Runduin Omen

Kliknij LUBIĘ TO :D

Opublikowano

Rammus zajebista jungla ,zajebiste gangi

Rammus ap totaly TOTALY TOTALY useless i slaby pomysl ,on nie jest stworzony do zadawania "A lot of damage" tylko do tankowania i unieruchomiania ad carry albo jakiegos feeded bruisera

Opublikowano

Nie ma dobrego builda na nich :) kupujemy sytuacyjnie w zależności czy przeciwnicy są ad czy ap. Jeżeli większość ad to Thornmail, Sunfire cape, ew Randuin omen. Jeśli AP to Mercurki (zresztą przeciw ad raczej też, szczególnie jeśli mają dużo cc), Force of Nature, Quicksilver Sash ewentualnie lub Banshee veil :) Możesz coś na hp dokupić tzn. Warmołg lub Mallet :) i ofc Guardian Angel

Na shena i amumu możesz kupić Abysaii Scepter, Zhonya, Rylai - ponieważ mają przeliczniki od AP możesz robić nawet spoko dmg przy byciu tanky. Teraz na topie pykam shenem właśnie składam te ity + tanky sytuacyjnie i nawet nieźle mi idzie :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Dobra walne podsumowanie żeby było łatwiej.

Rammus, Shen, Amumu dobre tanki. Nie ma dokładnego buildu, itemy sytuacyjne. Rammus AP useless, na Shena i Amumu można coś pod AP złożyć.

Also Rammus dobra jungla i ganki jak powiadają.

Dzięki za odpowiedź wszystkim :) Lajki polecą jutro, dziś już nie mogę więcej dać :)

Dużo fragów i mało feederów w teamie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...