Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Tutoriali , programu

Teppei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Na samym początku mam nadzieję , że dobrze ustawiłem swojego posta na forum :)

Dzisiaj mam pytanka dotyczące intro i obróbki filmów.

1. Pytanie do intro. Jakiego ? Już podaje mam nadzieję że nie weźmiecie tego jako reklamę lub coś co narusza regulamin :

-

http://www.youtube.com/watch?v=XOaKtwyBOps&list=UU6wEeC0ciuid_9epFcNMoxA&index=2&feature=plcp

(od 0:00 do 0.10).

Nie chodzi mi o identyczne ale chciałbym (na przykładzie tego) by w czasie trwania tego intra np. kwiaty wyrosły z dołu ekranu. Czy znacie program który pomoże mi w tym?

Tutki bardzo mile widziane. Nie proszę was o linki do programów bo jestem w stanie taki program zakupić. Po prostu chciałbym zrobić dość nie trudne intro i się zacząć z tym obeznawać.

2. Filmy. Z racji tego , że przygotowuje się do nagrywania materiałów czy to z gier czy innych "rzeczy" inno tematycznych.

Chodzi mi o program z którym zrenderuje filmy do jakości 720p (yt).

Chodzi mi tu o wstawianie filmów na jeden film (leci w tle materiał a z boku materiał poboczny [skrót , trailer] ).

Nie chce zaczynać jako "zielony youtube'er". Mam czas na naukę więc prosił bym o poważne wiadomości.

Może macie forum tematyczne jak tak to podajcie mi na pw ;)

Opublikowano

Siemka :)

Ja polecam Ci program Sony Vegas (najlepiej najnowsza pełna wersja) .

Nie jest to łatwy program,ale za jego pomocą wykonasz świetne intro i nie tylko. Tego programu używają profesjonaliści jak i amatorzy, jednym z większych minusów to cena i to,że nie ma polskiej wersji językowej,ale da się wszystko po kolei zrozumieć. Nie da się opisać wszystkiego co program potrafi ale uwierz warto:)

tutki u nas na MPC:

http://www.mpcforum....ilm-i-animacja/

Nie ma ich za dużo ale będzie ich coraz więcej bo mam więcej czasu teraz na MPC:P

Drugim programem jakim mógłbym Ci polecić to konkurencyjny program Adobe After Effects.

Nie ma co opisywać, bo jest tego za dużo:P

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...