Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM] Pokazywanie czasu i levelu na itemie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W jaki sposób mogę zrobić, żeby np. na Pierścieniu Doświadczenia było widoczne od jakiego jest levelu i ile pozostało czasu jednocześnie?

Wiem, że to jest możliwe do ustawienia jakos za pomoca flag...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Czas chyba możesz zwiększyć w item_proto Clientowym i serwerowym w kolumnie value0 dajesz czas np jak masz pierścień na 1 h to dajesz w value0-"60" co do lvl to nie wiem dokładnie ;x

Edit :

Lvl natomiast ustawiasz w : limitvalue0="70" - te 70 to lvl od jakiego ma być Ty sobie wpisz od jakiego tam sobie chcesz

Pomogłam? Daj: "Lubie to"

Opublikowano

Źle mnie zrozumieliście, otóż wiem gdzie ustawić okres trwania przedmiotu oraz level potrzebny do użycia.

Chodzi mi o to, aby było to widoczne w kliencie po najechaniu myszką na np. Pierścień Doświadczenia.

Obecnie jest coś takiego:

Pozostały Czas: xx Minut

A ja chcę aby dodatkowo na dole pod pozostałym czasem wyświetlało:

Od poziomu: xxx

Opublikowano

W kliencie limittype0 = 1

limitvalue0 = wpisz_lvl

spakuj item_proto, spakuj locale_pl i tyle z wykładu.

Przeczytałeś mój wcześniejszy post?

Opublikowano

To powiedz mi znawco gdzie ty chcesz to ustawić jak nie w item_proto

<Item vnum="39002" name="'°cÇčŔÇaÝÁö'" gb2312name="Pierścień Doświadczenia" type="16" subtype="0" weight="0" size="1" antiflag="98688" flag="256" wearflag="128" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="1" limitvalue0="80" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="0" applyvalue0="0" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="60" value1="0" value2="0" value3="0" value4="0" value5="0" socket0="0" socket1="-1" socket2="-1" socket3="-1" socket4="-1" socket5="-1" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="0" specular="0" socket_pct="0" />

Powinno pisać od 80 poziomu.

@edit

Dobra, chyba wiem o co Ci chodzi x.x

Opublikowano

To powiedz mi znawco gdzie ty chcesz to ustawić jak nie w item_proto

znawco... ? o co Ci teraz chodzi? O_o

Po prostu czytaj ze zrozumieniem.

Opublikowano

Ale na chłopski rozum, powiedz mi gdzie ty chcesz dopisać "Od poziomu: 80" ?

Jak już w opisie itema itemdesc.txt

Innej możliwości nie widzę.

Opublikowano

To Ci piszę ..

1. Pobierz FileArchiver

2.Wrzuć FileArchiver , m2 do Pack

3. Wypakuj locale_pl

#Extract-->Extract Archive-->locale_pl-->Pack-->Zapisz

#Wyciągnij z locale_pl item_proto

#Wrzuć item_proto do Pack

4.Wypakuj item_proto

#Extract-->Extract Archive-->item_proto-->Pack-->Zapisz

Stworzy Ci się plik item_proto.xml otwórz go Notepadem++

Znajdz przykłaowy pierścień PD np 70005

Jedz w bok aż znajdziesz Value0-"będziesz miał tam czas np "60" 60- to czas w minutach jeśli piszę to czyli pierścień Pd jest na 1 h

Lecisz dalej w Bok znajdujesz limitvalue0="wpisujesz tu lvl" od którego ma być pierścień Pd

Pakujesz item_proto.xml

extract-->item_proto.xml-->Pack Archive

Kopiujesz item_proto do locale_pl

Pakujesz locale_pl

extract-->locale_pl.xml-->Pack Archive

Wchodzisz do Navicata -->Player-->item_proto

Znajdujesz id Pierścienia PD.. jedziesz w bok znajdujesz value0-"ustawiasz taki sam czas jaki ustawiłeś w item_proto Clientowym..

Lecisz w bok.. znajdujesz limittype0-"wpisujesz taki sam lvl jaki wpisałeś w item_proto Clientowym"

Resetujesz serwer

KONIEC..

Damono jako 1 się wypowiedziałam w tym temacie Rt jak zwykle intelektem świecisz ;-) ze swoim kolegą Kwiatmixem ;**

Opublikowano

Kusicielka jak zwykle olśniła wszystkich.

Brawa !

-- fail na całej linii ^^

Kotku nie pisz na czerwono bo Cię burak zaatakuje.

Autor tak nagmatwał, nie dość, że napisaliśmy to samo co Ty, tylko bez tłumaczenia jak się czego używa, stwierdził, że nie o to mu chodzi.

Natomiast widzę tobie dał "Lubię to" więc teraz tym bardziej nie rozumiem takich ludzi. Czy im trzeba tłumaczyć wszystko ? Nawet jak się zalogować do metina ? Nvm, ja się nie nadaję do rozmów z ludźmi :(

Opublikowano

Ale na chłopski rozum, powiedz mi gdzie ty chcesz dopisać "Od poziomu: 80" ?

Jak już w opisie itema itemdesc.txt

Innej możliwości nie widzę.

Generalnie da się to zrobić, jak już wcześniej wspomniałem przy pomocy flag, ponieważ wcześniej grzebałem przy nich i udało mi się zrobić aby pokazywało "Od poziomu: xxx", teraz zmieniłem, że pokazuje "Pozostały Czas..." i nie wiem jak połączyć jedno z drugim .

Opublikowano

flag..- jest po to by np itemy mogły się łączyć np gdy dasz flag 20.. to możesz łączyć itemy.. przykładowe.. wzmocnienie przedmiotu.. .... gdy masz w flag-"20" możesz dać 200 wzmocnień przedmiotu.....

Opublikowano

flag..- jest po to by np itemy mogły się łączyć np gdy dasz flag 20.. to możesz łączyć itemy.. przykładowe.. wzmocnienie przedmiotu.. .... gdy masz w flag-"20" możesz dać 200 wzmocnień przedmiotu.....

Nie jest to prawdą, ponieważ w flag możesz dać nawet "6" , a i tak możesz je łączyć ;).

Opublikowano

To daj 6 i spróbuj ;) połączyć jak uda Ci się to będziesz kox Ja we wszystkich wzmocnieniach i bonach mam flag-"20" spróbuj i daj Edita ;-)

Tak tylko po co robić taki burdel w Cliencie jak już robić to robić porządnie a nie jakieś 9999999 wpisywać .....

Opublikowano

W kliencie ustawisz flag 9999999 a jeśli na serwerze masz flag 20 to i tak będzie można przedmiot łączyć.

Po prostu wszystkie wyświetlane atrybuty są po stronie klienta, nic więcej.

Opublikowano

To daj 6 i spróbuj ;) połączyć jak uda Ci się to będziesz kox Ja we wszystkich wzmocnieniach i bonach mam flag-"20" spróbuj i daj Edita ;-)

No właśnie dzisiaj już to próbowałem, dlatego tak napisałem ;p, inaczej bym nie pisał głupot. Bo szukałem pewnych informacji na temat łączenia i pisali, że trzeba koniecznie wpisać "20" , więc sprawdziłem i okazało się że nie :)

No ale ok, wróćmy do tematu :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...