Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Survival na jakim chciałbyś zagrać...

Golima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niecodzienne pytanie.

Jak byś miał grać na Survival bądź RPG to co chciałbyś na takim serwerze ?

Mamy dedyka, lecz survival nie cieszy się zbytnio zainteresowaniem. Wydaje mi się, że zbyt ciężki zrobiłem jak dla średniej wiekowej graczy i po prostu wchodząc nie wiedzą co robić. Owszem niedługo otworzymy II serwer FreeBuild w którym mam znacznie większe doświadczenie, ale żeby nie robić reklamy to...

Co waszym zdaniem chcielibyście mieć na Survivalu ? Frakcje to napewno. Jakieś skille, to już bardziej z RPG. Zebrane informacje przyswoję sobie i postaram się zrobić odpowiedni serwer dla Was.

Pytanie kieruje do graczy oraz czysto informacyjnie, a nie jak złożyć dobrego survivala. Cała checa polega na tym, że jednak każdy ma inne upodobania.

Także prosił bym się wypowiadać :)

Opublikowano

Na pewno bez LWC. Polecam plugin na zabójstwa czyli liczy ile razy dany gracz zabił innego gracza - można robić z tego konkursy. Np. ten kto będzie miał najwięcej zabójstw dostaje jakąś nagrodę i status np. Morderca <nick> czy Waleczny <nick>. Działki na cuboidy w mieście gdzie bogatsi gracze będą mogli kupować działki lub gotowe domki i tam mogą mieszkać (za kase oczywiście [czynsz i kupno działki na początku]). Plugin Jobs lub jakiś inny plugin na zarabianie (jakoś za te domki trzeba płacić).

Opublikowano

Ja już mówiłem, zagrałbym na serwerze z gildiami oddalonymi o siebie, które nieustannie prowadziły by wojny. Rekrutacje były by na bieżąco.

OndteAw.png

Opublikowano

Na pewno bez LWC. Polecam plugin na zabójstwa czyli liczy ile razy dany gracz zabił innego gracza - można robić z tego konkursy. Np. ten kto będzie miał najwięcej zabójstw dostaje jakąś nagrodę i status np. Morderca <nick> czy Waleczny <nick>. Działki na cuboidy w mieście gdzie bogatsi gracze będą mogli kupować działki lub gotowe domki i tam mogą mieszkać (za kase oczywiście [czynsz i kupno działki na początku]). Plugin Jobs lub jakiś inny plugin na zarabianie (jakoś za te domki trzeba płacić).

Wszystko ok, ale działki na Survivalu ? ; oo

Rozumiem serwer FB połączony z Survivalem.

Jak byłby sens survivala, gdyby nie było grabieży. Rozumiem cuboid od Factions, który można przejmować podczas wojny, lub przewagi power.

Słucham innych propozycji :)

Opublikowano

Mhm, ja na pewno chciałbym zagrać na takim survivalu gdzie byłoby factions, xlevel, brak lwc oraz sporo potworów żeby nie było łatwo, brak jobs, ewentualnie handel miedzy graczami itemami - wymienianie i te sprawy ;)

863187d590577.jpg

"Sometimes in football you have to score goals" Thierry Henry <3

Opublikowano

Jak dla mnie serwer survival nie powinien mieć miasta. Jedynie spawn. Gracze sami by się jednoczyli, budowali wioski itp. bez LWC. Dodało by to konieczność budowania ciekawych tajnych miejsc. Dużo potworów.

Ekonomia serwera tak jak up

@edit. Jeszcze ewentualnie zwiększone hp mobów

Bywalec
Opublikowano

Jak dla mnie, to wolałbym RPG. Survivale się nudzą bo to po prostu single z innymi kolegami.

RPG: To dodałbyś factions, citizens... Wszystko byłoby ok. Robiłbys częste eventy. Możesz spróbować zrobić RPG plus FB.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Survival to survival, większość pluginów jest zbędna.

Najlepsze są czyste, bez żadnych xleveli, gildii etc

Skoro survival - na starcie odpadają cuboidy, LWC.

Częstym błędem, a zarazem parodią jest wrzucanie na Surva chestshopów, iconomy, jobs.

Factions owszem, można przełknąć, ale nie gdy gildie mają cuboidy na swoje tereny, serwer staje się bez sensu bo masa gimbusów dołącza do gildii tylko po to żeby nie można było zniszczyć ich budowli - a jak wiadomo grief jest nieodłącznym elementem surva.

Z pluginów moim zdaniem obowiązkowo xAuth i Anti x-ray. Poza tym raczej nic nie jest potrzebne na hard survivala.

Opublikowano

1. Można się budować gdzie chcę i dostaje się cuboid na dom. (enewtualnie mod z gąbkami - cuboidami)

2. LWC

3. System pieniężny z admin shopem.

4. Górzysta mapa

5. Rangi za zabijanie graczy

6. Premium / non premium (mam premium, ale 80% graczy go nie ma)

7. Mapa skromna, brak zajebistych budowli na spawnie.

Wzorowałem się na moim ulubionym serwerze mycraft surviwal, który rozpadł się potem na voxel world, a potem wszystko upadło.

Opublikowano

To również bardzo ciekawa koncepcja i kiedyś z nią żyłem, jednakże nie oszukujmy się... Nie siedzisz 24/7h przed kompem. Głupio jest kiedy wracasz po 12h zagrać a tu dupa. Nie ma nic. Fakt orebsucator jest znakomitym antyxreyem, jednakże czy wystarczy, aby ktoś nie zlokalizował Twojego położenia ?

Słucham dalszych opinii, później zrobię ankietę i zobaczymy kto jaki survival lubi :)

1. Można się budować gdzie chcę i dostaje się cuboid na dom. (enewtualnie mod z gąbkami - cuboidami)

2. LWC

3. System pieniężny z admin shopem.

4. Górzysta mapa

5. Rangi za zabijanie graczy

6. Premium / non premium (mam premium, ale 80% graczy go nie ma)

7. Mapa skromna, brak zajebistych budowli na spawnie.

Wzorowałem się na moim ulubionym serwerze mycraft surviwal, który rozpadł się potem na voxel world, a potem wszystko upadło.

To już nie sruvival tylko freebiuld, niezniszczalne cuboidy odpadają. Mogą byc cuby, ale takie przez które bd można się przebić. To daje factions

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...