Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Film wojenny - Tytuł

dudek194

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, potrzebuje tytułu filmu, który jest o oddziale amerykańskiej piechoty (II Wojna Światowa), która została wysłana na misję kilka dni przed wigilią. W trakcie wyprawy do celu spotykają 2 zamrożone trupy, które są ustawione tak by sprawiały wrażenie jakby tańczyły, gdy już dotarli do celu zamieszkiwali budynek, bodajże kościół i nocami spotykały ich także różne dziwne zdarzenia (np. napotkali świeżo ulepionego bałwana). Później okazuje się, że był to oddział niemieckiej armii, który nie chciał z nimi walczyć lecz pokojowo obejść święta, tak też było dopóki jeden z amerykanów niepoinformowany o całym zdarzeniu zaatakował Niemców. Zna ktoś może tytuł tego filmu? I nie jest to film "Boże Narodzenie" opisujący historię z I wojny światowej : Niemców, Francuzów i Brytyjczyków.

Opublikowano

Przyłączam się do prośby

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Też przyłączam się do prośby. Oglądałem ten film i chciałbym jeszcze raz. Może se przypomnę, lecz to mało prawdopodobne

graphic.png

Opublikowano

Szukałem na gooogle po różnych wpisywanych frazach i lipa :/ na filmwebie napiszę zaraz, skopiuję twój opis jeśli się nie obrazisz

http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Szukam+filmu+wojennego,1852924

Link do tego tematu tam się chyba znają śledźcie go uważnie

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Znalazłem FIlm o podobnej tematyce, tylko położony w czasach I Wojny Światowej. Tytul to "Boże Narodzenie - Joyeux Noël " 2005 r.

Opublikowano

MAM! "W księżycowa jasną noc"

http://www.filmweb.p...5+noc-1992-3607

A jednak jak macie jakieś filmy do znalezienia to tylko filmweb ;)

@ProRivenn

Czytaj uważnie pierwszego posta "I nie jest to film "Boże Narodzenie" opisujący historię z I wojny światowej : Niemców, Francuzów i Brytyjczyków."

1xbQbvo.png

Opublikowano

MAM! "W księżycowa jasną noc"

http://www.filmweb.p...5+noc-1992-3607

A jednak jak macie jakieś filmy do znalezienia to tylko filmweb ;)

@ProRivenn

Czytaj uważnie pierwszego posta "I nie jest to film "Boże Narodzenie" opisujący historię z I wojny światowej : Niemców, Francuzów i Brytyjczyków."

Czytaj uważnie mojego posta rozpoczynającego się od "Podobny film..."

Opublikowano

Obejrzałem film i stwierdzam że jest świetny!

1xbQbvo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...