Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Początki gry na akustyku

CRPG.BIZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gitarę akustyczną kupiłem jakiś rok temu, niestety nie zagrałem na niej ani jednej piosenki. Moja przygoda kończyła się zawsze po pierwszym dniu, gdy nie mogłem już ściskać strun od obolałych palców lub przekonania, że nie zagram i tak piosenki żadnej.

Może są tutaj osoby który potrafią bardzo dobrze grać na gitarze i mogłyby mi coś poradzić na początek. Jestem osobą, która jeżeli coś mu wyjdzie będzie kontynuować. Wiem, że lepiej uczyć się wpierw wszystkich chwytów , jednak ja wolałbym zagrać jakąś prostą piosenkę, do której mógłbym nawet pośpiewać.

Zarabiaj tak jak tysiące! Załóż swojego chomika!

chomik234x60.gif

Opublikowano

Jak zaczynasz grę na gitarze, to wiadomo, że na początku bedą palce bolały po grze, ale jak będziesz codziennie ćwiczył, to nie będzie ci to już aż tak dokuczać. Poćwicz sobie piosenkę Jimiego Hendrixa "Hey Joe", jest bardzo łatwa do nauczenia, trzeba opanować tylko 5 prostych akordów, we Wrocławiu na Gitarowym Rekordzie Guinessa gramy ją co roku.

Opublikowano

Każdego bolą palce na początku. Grasz, zaczną Cię boleć, przestajesz, czekasz parę godzin/dzień i grasz od nowa. Po jakimś czasie palce się przyzwyczają. Nie możesz mieć tylko słomianego zapału, bo z takim czymś to na pewno sobie nie pograsz.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...