Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Brak ip w IPv4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym, że kiedy zaloguje sie do freebsd, wpisze "sysinstall" i dalej : "Configure" --> "Networking" --> "Interfaces" --> "de0" to kiedy wyskoczy mi ta tabela to w miejscu IPv4 nie ma nic ;/

Mam neta bezprzewodowego z Orange i w tym jest problem, że jak chce jakakolwiek opcje wybrac dotyczącą karty sieciowej to i tak nie ma tego ip tam. Miał ktoś może podobny problem? Da sie cos z tym zrobić?

Opublikowano

Ja też mam internet z Orange to nie ma wpływu

Dajesz sysinstall : Configure-->Networking-->Interfaces--> w host wpisujesz nazwe ja mam np badar.com w domain wpisujesz com IPv4 wpisujesz swoje IP z hamachi w Name Server nic nie zmieniasz w IPv4 Adress wpisujesz swoje IP z końcówką 100 w Netmask wpisujesz : 255.0.0.0 dajesz OK wychodzisz dajesz cancel ,cancel wpisujesz /etc/rc.d/netif restart ./start i gotowe..

A co do tego że znikło Ci.. to przy każdej nowej konfiguracji.. to znika..

Co do wyboru Karty sieciowej.. wybierasz.. Mostkowana Karta Bridget.. Hamachi.. chyba że Ci nie czyta.. Hamachi..

Pomogłam? Daj: "Lubie to"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...