Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nidalee offtank

PARANO1D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka jest wasza opinia na temat budowania nidalki pod ad/offtanka.Moja jest taka że ostatnio kupiłem nidalee ,bo chciałem ją przetestować jako offtank i do tej pory nie przegrałem grając nią ani 1 gry i daje mi pełno frajdy .Na normalach zwykle staty typu 10/2,9/0/,15/4 i wygrywam wszystkie linie .Na rankedach też jeszcze nie przegrałem topa ( moje elo nie jest jakieś wielkie).Build jaki robię to :

-buty merce/tabi/ionia

-latarnia

-warmog

-atma

-TF

-GA,fon,banshe,thormail,Omen

-Latarnie zmieniamy na BT

Naprawdę dobrze mi idzie polecam spróbować wiem że taka nidalee to nie żadna nowość ale chce usłyszeć wasze opinie na ten temat. A i czy waszym zdaniem lepsza jest od ap ( nie zagrałem jeszcze ap ndialką :D)

Opublikowano

Był już chyba taki temat.

Czy ona nie ma na kotku przeliczników z ap ?

Ja rozumiem, że pod offtanka coś tam robi, ale są lepsze postacie do tej roli.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

więcej zabawy pod AP, z włóczni hitasz po 700, papierom pół hp zabierasz i na midzie dajesz przewage swojej drużynie.

z pumą też da rade pod AP, wystarczy trafić włócznią i dobić pumą.

ja osobiście gram tylko AP na początku, ew. później po rabadonie kupuje rylai, żeby nie być taki papier.

Opublikowano

Offtank nida to jest to ;) ap strasznie szybko się nudzi i wcale nie jest taka lepsza od offtanka. Proponuję wam zagrać offtank na topie i potem wyrazić opinie :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Widzialem 2razy w zyciu nidalke pod offtanka i przez nia przegrywalem(byla w przeciwnym teamie)

To jest miazga,pod offtanka,autor tematu ma racje,wiecej w tf zrobi nidalee pod off niz ap

sstwc.jpg

Opublikowano

Widzialem 2razy w zyciu nidalke pod offtanka i przez nia przegrywalem(byla w przeciwnym teamie)

To jest miazga,pod offtanka,autor tematu ma racje,wiecej w tf zrobi nidalee pod off niz ap

jak pojdzie pod ap nawet nie skumasz czemu cos cie zabilo majac 3/4 hp :D

@topic

nie ma sensu robic ja pod offtanka z Q ma olbrzymi zasieg i dmg z jednego Q zadasz tyle samo dmg co cale combo tygrysa pod offtanka :D w dodatku masz wiekszego heala idac pod ap

Opublikowano

Widzę, że gimbaza dalej leci AP. AD Nidalee lepiej trzyma swój lane, nie pada szybko + ma niewiele mniejszy dmg od AP. Jebać useless włócznię, która się nie nadaje na przeciwników z iq >0. No ale tutaj wszyscy znawcy grają normale na 20 lvlu.

Opublikowano

Widzę, że gimbaza dalej leci AP. AD Nidalee lepiej trzyma swój lane, nie pada szybko + ma niewiele mniejszy dmg od AP. Jebać useless włócznię, która się nie nadaje na przeciwników z iq >0. No ale tutaj wszyscy znawcy grają normale na 20 lvlu.

hahah a ty ktory masz 21? co ty pieprzysz ze pod ap pada szybko. wystarczy zbudowac roa i masz takiego heal'a ze mozesz przez 10 minut na lini spokojnie siedziec. zeby wlocznia nie byla us trzeba miec strategiczne umiejetnosci ze tak to nazwe :D trzeba przewidywac gdzie wrog sie poruszy jezeli tego nie masz opanowanego w lolu lepiej graj z botami :)
Opublikowano

hahah a ty ktory masz 21? co ty pieprzysz ze pod ap pada szybko. wystarczy zbudowac roa i masz takiego heal'a ze mozesz przez 10 minut na lini spokojnie siedziec. zeby wlocznia nie byla us trzeba miec strategiczne umiejetnosci ze tak to nazwe :D trzeba przewidywac gdzie wrog sie poruszy jezeli tego nie masz opanowanego w lolu lepiej graj z botami :)

Każdy z inteligencją wyższą od 10 potrafi przewidzieć gdzie poleci włócznia i ją ominie/schowa się za miniony/whatever. Roa na nidalee? Nty. AP Nid gorzej utrzymuje lane (Zagraj ranked na porządnym elo. No chyba że nie masz :(((), szybciej pada, a jej dmg z ult nie jest o wiele większy od AD build. L2P

Opublikowano

jak pojdzie pod ap nawet nie skumasz czemu cos cie zabilo majac 3/4 hp :D

@topic

nie ma sensu robic ja pod offtanka z Q ma olbrzymi zasieg i dmg z jednego Q zadasz tyle samo dmg co cale combo tygrysa pod offtanka :D w dodatku masz wiekszego heala idac pod ap

A w Tfie walnie włócznią, healnie kogoś, dostanie focus i padnie jak przeciętny supp lub ap byle co, bo casterem/nukerem/carry jej nazwać nie można.

To właśnie mechanika skilli sprawia ze nida świetnie sprawuję się jako ad offtank. W aktualnej mecie gdzie znajdziecie miejsce dla ap nidy? Mid? Śmieszne jak ap Ez na midzie. Top? Z włóczni nic nie zrobi o ile przeciwnik nie jest warzywem, ba jeśli walczy z melee offtankiem co na topie jest normalne, to padnie jak mucha gdy tylko przeciwnik na Niej siądzie.

Słaby też z niej support.

Opublikowano

Widzę że kilka osób mnie rozumie ap nidalee tylko w teorii wydaje się dobra , lecz w jakiejś poważnej grze nie chciał bym mieć takiej w teamie.Imo ap jest tylko 4fun a offtankiem ładnie niszczymy rywali na topie.A tak naprawdę żeby z dzidy zrobić jakiś duży dmg musimy stać daleko od przeciwnika a ( jeśli uda nam się trafić )by go dobić musimy jeszcze podejść.Jak uda się przed tf trafić carry,castera to można osłabić przeciwny team (zapewne support i tak to wyleczy) a jak nie to ad carry zazwyczaj ma lifesteal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...