Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dif] Limit z 32 map zwiększony do 255

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, dif jest na game2089. Odblokowuje on blokadę która pozwalała tylko na 32 mapki w jednym confingu. Od teraz można mieć maksymalnie 255 map.

This difference file is created by The Interactive Disassembler

game_2089
000A6B70: 20 FF

Źródło:

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1721919-dif-map_allow-extended.html

Opublikowano

Radzę zmienić FF na FA tj 250, gdyż inaczej mogą, ale nie muszą wystąpić bugi i błędy : >

Opublikowano

A ja na epvp czytałem wypowiedź jakiegoś niemca, że za publikację tego "fixa" Ymir może się rzekomo doczepić.

Anyway, Badaqu o jakich bugach mówisz? :)

Opublikowano

A ja na epvp czytałem wypowiedź jakiegoś niemca, że za publikację tego "fixa" Ymir może się rzekomo doczepić.

Anyway, Badaqu o jakich bugach mówisz? :)

Ta.. do diffa się przyczepią ale do plików serwerowych to nie, w ogóle. Facet zastanów się trzy razy zanim napiszesz..

50596142255057180250.png

Opublikowano

Osobiście myślę że ymir miał jakieś powody tego ograniczenia, także trzeba by to było dokładnie posprawdzać, pod kątem jak game radzi sobie np z 50 mapami na raz.

sygnatura2.png

Opublikowano

Sensual od kiedy zrobiłeś się takim tumanem? :s Od 2dni mam to i 81map na tym jakoś nic nie siada.. :)

logoopm.png

Opublikowano

Ta.. do diffa się przyczepią ale do plików serwerowych to nie, w ogóle. Facet zastanów się trzy razy zanim napiszesz..

Ja tylko przekazuję "wieści" z epvp. :)

Opublikowano

Zawsze można se kilka gejmów ala game99 zrobić i np po 60 map na ch ^^ .

@Asparte - np padanie gejma, bugowanie map etc. Tak co do tych bugów i błędów przy FF

Opublikowano

wgrałem tego difa. Po wybraniu postaci mnie wywala... Wie ktoś co może być powodem?

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

chodzi o to że ten diff bardzo by mi się przydał... Wie ktoś co jest nie tak? Badarku na pewno wiesz co trzeba zrobić by działało;D

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

Diff odwracajacy diffa z tematu.

This difference file has been created by IDA Pro

game_r2089M_32
000A6AA0: FA 20

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Pcimiu, powodem tego, że Cie wywala jest niedziałanie difa i to, że dałeś więcej niż 32 mapy w configu. Wrzuć difa co dał UP i przerzuć mapki z powrotem na poprzedni config. Spróbuj ściągnąć inną wersję game 2089 i od nowa wrzuć difa co dał wojtas.

Opublikowano

Sensual od kiedy zrobiłeś się takim tumanem? :s Od 2dni mam to i 81map na tym jakoś nic nie siada.. :)

Niech ci na game z tymi mapami wbije jakieś 2k ludzi to wtedy zobaczysz czy nic nie siada.

Opublikowano

Właśnie coś nie bardzo teraz można mieć 250 mapek ponieważ po wgraniu difu nie wczytuje wcale mapek ^^. Możliwe że mój game jest jakiś do bani ale nie wydaje mi się. Działa to komuś?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...