Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwanie kart graf.

adix112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam dobrej (jak na tą cene co mam do zaoferowania) karty graficznej. Nie wymagam od niej zbyt wiele. Chce się przygotować na Sniper Elite v2 i GTA IV na średnich wymaganiach. Karta tak za 250 zł. Posiadam oczywiście wejście PCI express. Jakie byłyby wasze propozycje? Najbardziej satysfakcjonowała by mnie karta GeForca. Obecnie posiadam g**** karte GeForca 8400GS (zastępcza)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Zasilacz nie wiem jaki mam, musialbym kompa otworzyć a teraz szczerze mi się nie chcę, procka mam AMD-ka 64 2x 3,0 ghz. AM2 Niestety nazwy nie wiem jaką bo nie mam napisanej w parametrach

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

każda grafika ruszy jaką kupi, procesor jaki posiada nie ma tu nic do rzeczy ani nie jest przeciwwskazaniem do tego by kupić lepszą grafikę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@2up: pewnie że tak, niech sobie włoży jakiegoś radka z serii hd 7000, a odczuje taką różnicą że ho ho -,-. karta będzie ograniczona przez procesor, ogarniasz to w ogóle czy nie ;x ?

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

przy 1 czy 2 rdzeniowych tak, wszystkie inne już praktycznie nie

jeśli planuje i tak rozbudować komputer to nawet nie zauważy różnicy pomiędzy kartami, czy będzie maksymalna zalecana czy lepsza od niej obie będą działały tak samo. potem wystarczy tylko zmiana procesora na 4-ro i więcej rdzeniowego

więc ma kupować to co zalecane o średnich parametrach czy za niedługi czas znowu wymienić ale teraz już i procesor i grafike ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

co ty koleś wypisujesz ^^ ? znasz się w ogóle na tym? jak nie to nie pisz nic. widzisz jakiego on ma procka ? starego i to bardzo z roku 2006-2007. To dziwnym trafem wasz ulubiony szhit z AMD Phenom II x4 955be obsłuży maksymalnie HD 6850/GTX 560 (bez ti) Dlaczego tylko te ? Dlatego że jakby mu włożyć 2x HAWKA efekt byłby taki sam jakby miał zwykłego GTX'a gdyż normalnie obie te karty będą się poprostu nudziły przy tym phenomie -,-. Tak samo tyczy się autora maksymalną grafiką pod jego sprzęt będzie hd 4650.

Opublikowano

No niestety nie miałem wyboru co do procka, bo komp też nie najnowszy a zmieniać go będę dopiero za rok. Ta karta co mi poleciłeś udźwignie te gry?

1xbQbvo.png

Opublikowano

tak patrzę na youtube i widzę że kolesie dają radę na medium pograć, ale mają i3 540, więc lepszy procek. Nie wiem jak w twoim przypadku by było. Jak możesz to podaj jakiego masz dokładnie kompa (np. zrób ss z programu CPU-Z).

Tutaj widzę kolesia z słabym prockiem i tą kartą

i wszystko ładnie działa ;)

Opublikowano

Sebek widzę że Ty sie znasz, pmógłbyś mi powiedziec jaką karte wybrac do mojego komputera? Obecnie mam jakiegos Radeon 9200series a chciałbym pograc w LOLa, od karty wymagam aby miała shader2.0 nic więcej. Procesor 2.80x2 i zasilacz 350W.

Opublikowano

maksymalna

grafika

pod niego będzie hd 4650

nie spotkałem się nigdy z takim stwierdzeniem

Co najwyżej będzie nie do końca wykorzystana, ale czy to aż tak źle? Kiedyś se może kupi lepszego proca i będzie w pełni wykorzystana, a nie będzie musiał nowej kupować.

Opublikowano

Mi obecnie 4-rka chodzi na minimalnych wymaganiach bez większych problemów. Sniper Elite v2 które niedługo wychodzi też nie powinno mieć kosmicznych wymagań, a mi chodzi tylko o to by sobie normalnie pograć.

osekcf12 ja sie nie obraże jak mi troche zaspamisz w temacie wiec to tylko od Ciebie zależy czy chcesz nowy temat zakładać =)

1xbQbvo.png

Opublikowano

nie spotkałem się nigdy z takim stwierdzeniem

Co najwyżej będzie nie do końca wykorzystana, ale czy to aż tak źle? Kiedyś se może kupi lepszego proca i będzie w pełni wykorzystana, a nie będzie musiał nowej kupować.

To mało wiesz jeszcze. Autor tematu powiedział że za rok i tak kompa będzie wymieniał, a na ten czas tylko ta grafa da mu największy zysk do wydajności. Procka w jego przypadku nie warto wymieniać bo to i tak już jest dosyć stare, a stare kompy nie warto ulepszać gdyż się to nie opłaca. Włożenie za mocnej karty może mieć rózny efekt np. hd 4650 która będzie w pełni wykorzystana zadziała lepiej niżeli włożył by tam np hd 6770. Do tego dochodzi większy pobór prądu przez nową kartę co wiąże się z wymianą zasilacza(którego nie wiemy jaki autor posiada) więc wkładanie lepszych kart mija się z celem.

Opublikowano

Dla sebka oczywiście nagroda że w pełni mi pomógł, i chyba zdecyduję sie na zakup tej karty. Dzięki

1xbQbvo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...