Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszukanie przy wymianie konta na allegro.

Plusownik++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś zobaczyłem aukcje na allegro sure 77lvl bez eq i napisalem do tej osoby bo chciala za nia 30 kamykow , zaproponowalem ninje 71lvl on sie zgodzil i powiedzial ze mam dac 7kd dalem mu. Najpierw przeciagal z podaniem konta i dopiero po jakis 30min dal mi konto ktore bylo puste potem mowil ze pomylil sie i znajdzie prawidlowe. Teraz napisal zebym podal e-mail on wysle zmiane do sury. I wyszedl z GG. Mam cala historie rozmowy jak i jego dane. Co myslicie zeby zrobic ? Zglosic do allegro i co oni zrobia z tym ?

(jak ktoś ma glupio komentowac to lepiej niech sobie daruje)

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

Opublikowano

Myślę że jak byś zgłosił to do allegro.pl myślę że by na pewno coś z tym zrobili ale ty decydujesz co zrobisz.

Ja np: nic bym z tym nie robił wiadome to tylko gra, choć wiadome że koleś oszukiwał i to na dodatek na allegro.pl

antyactav2.png

Opublikowano

Kupilem aukcje na allegro... Mam cala rozmowe jak zgodzil sie na zamiane i kazal mi kupic bo on nie oszuka.

@edit a tak poza tym dalem konto i 7 kamykow .

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

Opublikowano

Ale co on ma zgłaszać ludzie? Koleś wystawił konto na Allegro, a on kupił. To ty będziesz miał lipę jak zgłosisz, bo mu nie zapłaciłeś. Co z tego, że masz screeny rozmowy skoro mogła być podrobiona? Dałeś mu konto i kamole za darmo.

Opublikowano

ale nie sa podrobione przeciez z allegro mial jego numer wiec moze cos tam zdziala jak zglosi na allegro moze kolo sie przestraszy i mu odda lub dokonczy wymiane

Opublikowano

Jaki ty jestes dzieciak bronisz zlodzieja ... Po co sie wypowiadasz ... Nie wiesz ze jak sie ma screeny rozmowy i archiwum to jest dowod jak nic ? Jego IP tam jest ...

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

Opublikowano

Nic nie poradzisz, nawet jeślibyś wpłacił kase itd. to nic mu nie udowodnisz bo to jest wirtualne.

Oszustów na allegro sprzedających yangi i konta w metin2 jest mnóstwo, dlatego jak coś to kupować tylko od sprawdzonych sprzedawców, którzy mają dużo pozytywów, i nie patrzeć tylko na ilość tylko też od kogo dostał pozytywy, czy od sprzedających czy od kupujących.

Najwyżej co, to możesz mu wystawić negatywa.

Co do zgłoszenia allegro - allegro ma w dupie takie metinowe tranzakację - taka jest prawda, wiem o czym mówie... Policja tym bardziej nic nie zrobi

Opublikowano

Dobra, ale na Allegro nie ma opcji wymiany, tak? Skoro kupiłeś za pieniądze to musisz zapłacić, bo jak na razie to on może zgłosić Ciebie, a nie ty jego.

Allegro nie miesza się w żadne wymiany, tylko pilnuje, aby użytkownicy wysyłali to co mieli wysłać i przelewali pieniądze.

Opublikowano

Jak nie udowodnie jak mam rozmowe ... ?Tam jest jego IP ! wiec moga go namierzyc nie ? choc i tak mam dane ...

Dobra temat do zamkniecia z wami sie nie da dogadac ...

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

lubietod.th.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...