Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Optymalizacja Metin2

Sextene

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dziś pokaże Wam jak zoptymalizować Metin'a

Aby tego dokonać wchodzimy do katalogu z grą

w moim przypadku : D\Metin2

Mamy tam pliczek o nazwie "config"

Otwieramy go

Otworzy się nam takie oto okienko

1.Resolution - rozdzielczość ekranu - można zostawić , bądź ustawić rozdzielczość naszego ekranu .

2. Frequency - Zostawiamy

3.Gamma - Zostawiamy

4. BGM - muzyka - jeżeli jej nie chcemy ustawiamy wartość "0"

5. SFX - odgłosy - jeżeli ich nie chcemy ustawiamy wartość "0"

6. Window mode - tryb okienka / Fullscreen - pełen obraz

7. IME Mode - ustawiamy na GAME IME

8. FOG - mgła - ustawiamy na Near

9. TNL - ustawiamy na GPU

10. Shadow - cienie - ustawiamy na None

Całość akceptujemy przyciskiem OK

Sposób no.2!

Pobieramy program :

Skan : Zaufana strona

;)

Pobieramy . Instalujemy . Odpalamy

1. Opcja - Quick Care - Właczamy to i czekamy az nam się zeskanuje . Po zakończeniu klikamy repair . Restartujemy komputer i 0 lagów w grze jak i w innych programach

;)

2. Następnie Deep Care - opcja ta prześwietli całego kompa i naprawi wszystkie błędy związane z systemem/wirusy

Proszę o zdjęcie kilka procent

Może zrobisz mi sygnę : ) ? :

http://www.mpcforum....40#entry4539340

50% warna nie wiadomo za co

-.-

Opublikowano

żeby mieć kompa na którym metin będzie się ścinał na najlepszych detalach...wymagania metina będą działać na maximum na kompie z 2002 roku

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Jak dodasz drugi sposób pomyślę nad lajkiem . Wydaje się , że tutek nie potrzebny.. Bo optymalizacja to banał - > byś mógł wrzucić spolszczony config jak już .

Opublikowano

Co to ma być? Nawet nie podałeś jak ustawić żeby były mniejsze lagi. Czego ludzie nie zrobią za marne lajki <_<

Ps. rozdzielczość ustawia się na jak najmniejszą <_< i najlepiej window mode, oczywiście nic o tym nie napisałeś...

pryniosygna.png

Weteran
Opublikowano

Nic tutaj ci nie da taka optymalizacja, jak masz słabego kompa.

Według mnie żaden sposób nie pomoże.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Metin2 działa nawet na starej poczciwej grafie Rivia TNT2 32MB. Kiedyś legenda :) Wyprodukowana w 1998.

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ale odkopałeś ten temat. Naprawdę CI się to przydało? Wydaje mi się, że mało można zdziałać ustawieniami w configu, a jeszcze mniej tym programem. Już lepiej pobrać CCleaner, wyczyścić komputer, następnie użyć GameBoostera i zaktualizować wszystkie sterowniki na komputerze. To jeden z najlepszych sposobów na optymalizację Metina. ;-)

Opublikowano

Niepotrzebnie odkopany tutorial.

Każdy spam w tym temacie typu "Dam lajka" - 5%

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Ale odkopałeś ten temat. Naprawdę CI się to przydało? Wydaje mi się, że mało można zdziałać ustawieniami w configu, a jeszcze mniej tym programem. Już lepiej pobrać CCleaner, wyczyścić komputer, następnie użyć GameBoostera i zaktualizować wszystkie sterowniki na komputerze. To jeden z najlepszych sposobów na optymalizację Metina. ;-)

Najlepiej po prostu wyłączyć wszystkie,zbędne apki,które tylko procka obciążają i RAM zabierają(mowa o takich apkach jak Skype).Do tego jak pójdzie się do serwisu i poprosi o oczyszczenie komputera(format+normalne oczyszczanie) to będzie chodziło pięknie :P

r03syq.png

Zapraszam Jinho.Moja postać:Woj Mental,Buszman lvl 70+.Historia na AlmantiaMT2:

Założenie konta-9.02.2013r 10:00 Ściągnięcie klienta-9.02.2013r. 11:00 Pierwszy wydropiony kostium-11.02.2013r. 13:36

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...