Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Mindset, czyli podejście.

eMode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mindset to postawa, podejście do jakiejkolwiek dziedziny w naszym życiu. Bez tego ani rusz.

Mindset może być dobry i zły, może dodać skrzydeł albo połamać nogi łopatą.

Więc zaczynamy.

Po pierwsze - ćwiczenia fizyczne. Czemu ? Ćwiczenia poprawiają nastrój i nasze samopoczucie jest lepsze. Jeśli widzicie jakiegoś "koksa" na ulicy i on się buja, to nie buja się dlatego, że jest taki napakowany, tylko dlatego że tak się czuje i takie ma podejście.

Jeśli nie macie możliwości pójścia na siłownie / basen żeby się oderwać od gry możecie robić cokolwiek. Pompki ? Brzuszki ? Przysiady ?

Na przykład 10 pompek po grze, a 20 pompek za przegraną :) Jak chcecie. W każdym razie wam to dużo pomoże.

Po drugie - może sporo osób o tym nie wie, ale to jest taka oczywista oczywistość. Czyli pić płyny ! Żebyście nie siedzieli o suchym pysku przed komputerem. Wasz mózg potrzebuje płynów, żeby lepiej pracować.

Po trzecie - ogólne podejście do gry. Nie ważne, czy wygrywasz, czy przegrywasz - liczy się to jak TY zagrałeś ! Jeśli zagrałeś dobrze i przegrałeś to niema to dużego znaczenia. Bo jeśli grasz dobrze, to i tak w końcu się wybijesz, bo zasługujesz na to. Ale jeśli będziesz podchodzić do tego tak, że miałeś staty 10/0/10 i i tak przegrałeś, to będzie Ci szło gorzej. Nie warto się denerwować.

Po czwarte - nie flame'uj. Zamiast wyzywać jakiegoś gracza, że karmi przeciwników, nie pomaga wam, chodzi sam, robi zły build. Zamiast go wyzywać, lepiej mu pomóc. Napisać: "słuchaj to jest zły item, lepiej zbuduj to". Jeśli pomożesz takiemu graczu podczas, czy w czasie gry, to w ten sposób zabezpieczysz siebie na przyszłość. Jeśli kiedyś znowu na niego traficie, będzie grać lepiej. A jeśli będzie w przeciwnej drużynie, to też dobrze, bo to będzie większe wyzwanie.

Po piąte - muzyka. Coś ważnego o czym zapomniałem. Tutaj co kto lubi. Warto jednak słuchać tak, aby było słychać dźwięk pingu.

Po szóste - gospodarowanie czasem. Jeśli macie kilka wolnych godzin, to nie spędźcie tego wszystkiego przy grze. Po prostu nie warto.

Słyszeliscie kiedykolwiek o Mindsecie? Piszcie co o tym myślicie !

Bóg to twoje sumienie

Gość Menesterowy
Opublikowano

A teraz mi wytłumacz do czego prowadzi ten 'tutorial'.

Opublikowano

Liczy się także podejście do gry. Nie tylko to co robimy w czasie gry, ale także to co zrobimy przed grą.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Każdy ? A potem gram i widzę jaki flame na czacie leci. Zagraj sobie jak jesteś wyluzowany, a zagraj jak coś się stało np: rzuciła Cię dziewczyna. Różnica w Twojej grze będzie ogromna.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Tak, wchodzę do gry i /ignore all - Zajebiste rozwiązanie.

Jak się gra normale to mindset nie ma jakiegoś szczególnego znaczenia. Ale jak się gra rankedy 1400+ to warto się tym zainteresować.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Każdy ? A potem gram i widzę jaki flame na czacie leci. Zagraj sobie jak jesteś wyluzowany, a zagraj jak coś się stało np: rzuciła Cię dziewczyna. Różnica w Twojej grze będzie ogromna.

Skoro grają w tą grę nawet 11-sto latki to dziwisz się, że kurwica ich bierze? Oni grają tylko dla wygranej. Jedyna rada na chillout:

www.guardsmanbob.com/bobradio.php

Btw. Nie dla gimbo.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

No, ale warto się wychillować lekko przed grą i po grze :) ja tam już się przyzwyczaiłem do noob teamów itp. i nie płaczę jak większość graczy (chociaż wcześniej często to robiłem, flameowałem itp.) dorosłem i gra mi sprawia przyjemność ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

fucking chiiiil ; > giera kassadinem 15/7/20 czy koło tego, nic, 0 rage, przegrana z powodu yi robiącego się pod tanka, total useless, nafeedowana akali. Gra to gra.

warto też poprawić sobie humor przed gierą, pogadać z dziewczyną, z kolegą, pobawić się psem, pogadać z kimś z rodziny, poprostu, nie zamulać, do tego ulubiona muzyczka, jeżeli nie macie ulubionej, polecam klasyczną, przypadnie do gustu każdemu (Chopin...)

Czipsy cola gramy w lola - bleh

Czipsy herbata z sokiem malinowym, ciepłe kakao x 2/3 i gramy w lola. Czipsy mozna darować, lub zastąpić kanapeczkami ^^

167161466687770313241.png

Opublikowano

Nie ma możliwoście grania w LoLa bez rage'u.Nie raz obiecaliśmy sobie z kumplami grać bez spiny ale w LoLu nie da się nie wkurwić na kolegę. :(

xxcafs.png
Opublikowano

Każdy tu hate'uje, a pompek/brzuszków/ przysiadów nie zrobi, a potem się dziwi, że jest gruby -.- Jak dla mnie przydaje się taki poradnik... Tu nie chodzi tylko o granie, dobrze się bawcie. To tyle ode mnie, masz "lajka" ;)

kitzekeldarsygna2.jpg

By ME

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

hmm bardziej ten "tut" pasuje do dzialu typu joga i te sprawy :D troche bezsensu poradnik kazdy ma wlasne podejscie do gry i napewno tego podejscia nie zmienisz. co do czwartego pkt wiekszosc feederow odpowie tak "OMG YU AR NAB STFU NAB" niestety ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...