Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Ślub

Ferrum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema.xD

1.Wymagania do ślubu
-25 lvl
-posiadanie partnerki/partnera.
-różnica między małżonkami nie może być większa niż 15.

2.Przedmioty potrzebne do ślubu

Wszystkie przedmioty kupujemy u wędrującego domokrążcy. Możemy je również zakupić od innych graczy po niższej cenie.
-Wygląd domokrążcy.
668d1dda0c9be792m.jpg

-Smoking

603d2f7e6931b465m.jpg

-Suknia

102473127d8ebf05m.jpg

-Bukiet

65e5fa00984c65bdm.jpg

Oprócz tych przedmiotów musimy mieć 1,000,000 yang dla starszej pani za udzielenie ślubu (płaci jedna osoba) i 2x pierścionek zaręczynowy.

c40d8a007409e73am.jpg

3.Gdzie mogę znaleźć Wędrującego Domokrążce?

-Shinsoo

2e588a1959952719m.jpg

-Jinno

2b318b5d24d38b49m.jpg

-Chunjo
77d1832731948280m.jpg

4. Jak zdobyć pierścionek zaręczynowy?

- Kupujemy pierścionek zaręczynowy od innego gracza.
- Wykonujemy misję od starszej pani, gdzie musimy zabić 30 Jin - Hee.

25b1c1051c522318m.jpg

5.Położenie Jin - Hee.

-Shinsoo

4509f49f2caf1930m.jpg

-Jinno

jinnojinheqc7.th.png

-Chunjo

30c58ffdbb260addm.jpg

6. Co dalej?

Gdy już mamy wszystkie wymagane przedmioty. To idziemy z drugą połówka do starszej pani. Możemy ją spotkać w pierwszym i drugim mieście.
PAMIETAJ: PANNA MŁODA I PAN MŁODY MUSZĄ BYĆ UBRANI W STROJE WESELNE I MUSZĄ MIEĆ OBRĄCZKI W EKWIPUNKU!

31b44c7d1ccb3108m.jpg

Następnie klikamy na opcję "chce się pobrać" i postępujemy dalej ze wskazówkami dawanymi przez starszą panią. Po formalnościach zostajemy przeniesieni do "pokoju ślubnego". Każdy gość dostaje tam maskę uczuć za darmo.

7. Jestem w pokoju ślubnym i co dalej? Są jeszcze jakieś opcje?

Tak, można włączyć śnieg oraz noc. By tak się stało idziemy do organizatora ślubów i klikamy na opcję "rozpocznij ceremonie ślubną", a potem możesz włączyć noc oraz śnieg (wybierając odpowiednia opcje u NPC).

f7faf9a90aee31d0m.jpg

8. Co daje małżeństwo? Są jakieś korzyści z tego?

Tak, po ślubie dzięki obrączce możemy się przenosić do naszej drugiej połówki, korzystać z przedmiotów w Item Shop'ie dostępnych tylko dla małżonków oraz w innych wersjach można dostać losowy skill małżonka na poziomie 1.
UWAGI: Nie możemy się przenosić na płatne obszary (2 piętro lochu pająków), do Wieży Demonów, oraz do małżonka jeśli jest na innym kanale niż ty.

9. Po ślubie mam serce w lewym górnym rogu. Co ono daje?

Serce to pokazuje punkty miłości. Oraz ze małżonek jest na tej samej mapce to ty.

10. Chce się rozwieść. Jak i gdzie to zrobić?

Idziemy do strażnika wsi w pierwszym lub drugim mieście.

483977fe92788b1fm.jpg

Klikamy na niego i mamy do wyboru opcje:
- "rozwód jednostronny" (płacimy 1,000,000 yang, jest to najlepsza opcja gdy małżonek nie gra).
- "rozwód dwustronny" (płacimy tyko 500,000 yang, ale współmałżonek też musi zapłacić)

10. Wziąłem rozwód. Obrączka ślubna zostanie czy zniknie? Będę mógł wziąć ponownie ślub?

Tak, obrączka zniknie jeżeli weźmiesz rozwód dwustronny. Jeżeli weźmiesz rozwód jednostronny, a ta druga osoba nie jest zalogowana w czasie rozwodu to obrączka zostaje u partnera. Można ją oddać u strażnika wsi po wybraniu odpowiedniej opcji. Ślub będziesz mógł wziąć ponownie, tylko znowu będziesz musiał mieć wszystkie wymagane przedmioty do ślubu.

To na tyle
poradnik nie mój..

to jeszcze nie koniec...

Opublikowano
ctrl c + ctrl v z board metin.

nein xD

zmienianie czcionek ssy wkleic jeszcze ;F

A pozatym czy da sie inaczej napisac ;> ?innego sposobu nie ma ...

to jeszcze nie koniec...

Opublikowano

Twoja cala praca ctrl + c ctrl +v ... -_-

Tylko czcionkę pokolorowałeś i wkleiłeś ss,y z boarda...

Cala praca

Ale chociaż ktoś to wstawił może komuś się przyda :D

3066.jpg
Opublikowano
lepszy niż na board poradnik się przyda ale 3/4 tu gra na privach;/

ja np spadam na us;p privy sa dobre na 2-3 dni wbijesz 86lvl i pozniej tylko na dt chodzic wiec mnei to nie bawi;pp

54585309939136444418.png

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ej a co do tego piersciaka zareczynowego

Za ile gdzies tak kupie go na Twierdzy bo mialem brac slub ??? a niechce mi sie zabijac tych Jin - Hee .....

Dam plusika :)

donGURALsko_by_Daxeron.png

Opublikowano

A ja dodam , że Jin-Hee w chunjo można bardzo często spotkać w lewym dolnym rogu w okolicy rybaka. Ja jak robiłem ta misje to siedziałem tam na dole i tylko logałem , tam mało kto chodzi wiec cały czas prawie są.

Opublikowano

Jak ty mnie w... noobku musisz all kopiować z tego noobowatego board? ty nas prowokujesz czy co? każdy wie ze to skopiowane wiec w... lizusie stad.

Jak mnie takie noobki wkurzają...

Opublikowano
Jak ty mnie w... noobku musisz all kopiować z tego noobowatego board? ty nas prowokujesz czy co? każdy wie ze to skopiowane wiec w... lizusie stad.

Jak mnie takie noobki wkurzają...

Weź wyjdź w ogóle... Chciałeś zabłysnąć ale ci nie wyszło. Nobkiem prawdopodobnie jestes ty. Nie znam cie ale po tych twoich kilku zdankach juz odczuwam noobstwo ;] Cd board jest noobowate? Co ty wogle gadasz? Board z którego (chyba) to skopiował jest oficialnym forum metin2 pl które odwiedza dość mało osób więc dobrze nawet jeśli skopiował... Prowokują to mnie tacy ludzie jak ty cieciu. Btw lizusem wydaje mi sie ze jesteś ty bo zobaczyles jak jakis user 500+ postów zjeb** tak kogoś a ty jestes marną karykaturką...

@Topic

Moim zdaniem bardzo przydatne ;p Nawet jesli kopiowane to i tak tego nie było (tak mi się wydaje) i bardzo się ciesze ze dowiedzialem się o nowych rzeczach bo nigdy slubu nie bralem :) Daje 5 :D

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

• 3 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Przecież każdy to wie a jak nie wie to pyta na czacie... a nooby i tak nie wiedzą co to ślub.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...