Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Podpinanie domeny 1and1 na serwer xaa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W panelu na 1and1 przekierowujesz domenę na ns1.proserwer.pl oraz ns2.proserwer.pl - to są dns'y.

A następnie w zaa w cPanel podpinasz domenę z 1and1. Czekasz, aż wszystko się przeniesie.

http://www.mpcforum.pl/topic/511589-tut-jak-podpiac-domene-na-xaapl/

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Od kiedy na 1and1.pl można podpiąć domeny na zewnętrzne adresy dns? Co najwyżej możesz dobie zrobić przekierowanie http i nic więcej.

Mieli po nowym roku coś z tym zrobić mamy polowe lutego a funkcji zmiany na zewnętrzne dns jak nie było tak nie ma.

Wykonuję wszelkiego rodzaju modyfikacje/instalacja dla CMS: PHP-Fusion, Drupal, WordPress, MyBB, phpBB, IP.Board.

Poszukuję grafika komputerowego z bardzo dobrą znajomością oprogramowania Adobe Photoshop do stałej współpracy. Na dzień dzisiejszy potrzeba wykonać około 20 szablonów WWW.

Oferty i pytania proszę kierować na PW lub e-mail RastaJoint(at)spoko.pl.

Nie pomagam na prywatnie odnoście gry

Metin2 czy Tworzenia stron www, masz problem? Pisz na forum a postaram się go rozwiązać

Opublikowano

@Rasta,

z tego co się orientuję to kumpel kierował domenę z 1and1 na hosting w lh. :)

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Od godziny grzebię w Panelu Klienta i muszę ci powiedzieć że ja takich opcji nie mam ale dlaczego? Możliwe że moja domena już jest 'stara' u rejestratora ale nie wiem. I tak mialem zamawiać nowa domenę to zaraz to obczaję.

Edit.

Przepuszczam że jest to spowodowane moja promocja, ubiegłego roku gdy sie rejestrowałem dostałem domenę pl i serwer na 2lata za darmo :) i dlatego nie mogę zmienić adresów dns tylko przekierować domenę.

UP. Ustawienia dns zmieniasz na 1 obrazku a na drugim w serwer nazw musisz wybrac własny dodatkowy serwer nazw

Wykonuję wszelkiego rodzaju modyfikacje/instalacja dla CMS: PHP-Fusion, Drupal, WordPress, MyBB, phpBB, IP.Board.

Poszukuję grafika komputerowego z bardzo dobrą znajomością oprogramowania Adobe Photoshop do stałej współpracy. Na dzień dzisiejszy potrzeba wykonać około 20 szablonów WWW.

Metin2 czy Tworzenia stron www, masz problem? Pisz na forum a postaram się go rozwiązać

Opublikowano

Jeżeli adresy serwery DNS na proserwer są takie :

ns1.proserwer.pl
ns2.proserwer.pl

to ma to być ustawione tak:

14753277.jpg

??

reflink

Opublikowano

Podstawowy serwer Nazw: ns1.proserwer.pl

Wtórny serwer nazw: Własny dodatkowy serwer nazw

1-szy wtórny serwer nazw: ns1.proserwer.pl

2-gi wtórny serwer nazw: ns2.proserwer.pl

Opublikowano

Podstawowy serwer Nazw: ns1.proserwer.pl

Wtórny serwer nazw: Własny dodatkowy serwer nazw

1-szy wtórny serwer nazw: ns1.proserwer.pl

2-gi wtórny serwer nazw: ns2.proserwer.pl

123nyj.jpg

reflink

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie,

chciałbym odświeżyć temat, jak wpisuję ns1.serwer.pl to wyskakuje błędna nazwa, jak wpisałem ns.serwer.pl to nie widzi domeny. Więc jakie właściwie tam wpisać te dnsy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...