Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Ciekawej gry MMORPG

Crasher001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

:)

Poszukuję ciekawej oraz wciągającej gry MMORPG.

Najlepiej aby była to jakaś dobrze rozwinięta rozgrywka, dużo ekwipunku oraz leveli do zdobywania.

Gra ma się również skupiać głównie na PvP, rozwinięte umiejętności ( skille ).

Może to być gra przeglądarkowa w sensie, coś typu Margonem czy Taern.

W wiele ciekawych takich tytułów grałem, znudziłem się niektórymi albo nie przypadły mi do gustu.

Co więcej, jestem nastawiony na gry 2D typu Tibia, Aphelion - coś tego typu rozgrywki mnie interesują.

Jak i zarazem World of Warcraft - Coś tego typu, czy też podobieństwa do mniej rozwiniętych gier 2D/3D.

Oto lista gier w które grałem:

Metin2 - gram od 2008r i raczej kończę z tym. Więc żaden priv, ani globalny serwer. Całkowicie odpada

Tibia - grałem i chyba się nagrałem :)

World of Warcraft - była to próbka ale jak na razie odstawiam ją na bok

Runes of Magic - przypadła i spodobała się, ale po paru dniach ją odstawiłem

Margonem - kwestia 1 dnia, odpada

My Fantasy Online - dawno temu grałem, fajna ale nie mam zamiaru zaczynać na nowo

Diablo 2 - na razie odstawiam na bok

Conquer Online - ciekawa i fajna gra ale skończyłem jak na razie

The Pride of Taern - grałem pare dni i stanowcze NIE

League of Legends - świetna gra, ale postanowiłem się nie angażować w nią

AphelionOnline - fajna gra ale strasznie mało osób

Gry o których słyszałem ale nie wciągnełem się za bardzo ani nie próbowałem nawet:

Cabal Online - podobno warta uwagi

FlyFF - coś typu fantasy

Hero Online - podobno fajna gra

Mu Online - tylko pogłoski krążyły przy mnie, nie znam jej na dalszą metę

Rapplez - słyszałem ale nie próbowałem raczej grać

PS: Pewnie parę gier zapomniałem już, ale podsyłajcie pomysły.

Jak widzicie wiele tych najwyższych tytułów już testowałem, natomiast liczę na waszą pomoc w wyborze. :)

E9mwj60.png
Opublikowano

Jade Dynasty - kolejna gra jak WoW czy RoM ? :P

C9 - nawet, nawet ale poszukam dalej

Eligium - znów RoM / WoW 75% gier teraz jest bazowanych na podobnych silnikach :)

Mythos - ala zapowiadające się Diablo3 ? :P

WoW priv serwery - no właśnie tam grałem dla próby i na razie odstawiam

Aion Online - znów te podobieństwa :)

No nic szukam dalej, czekam na propozycje ! :)

E9mwj60.png
Opublikowano

Dragonica Online - jeśli nie przeszkadza Ci grafika, gra warta uwagi.

Dungeon Defenders - świetna gra, chociaż nie do końca MMO. Dużo ekwipunku, szybko się expi, ale nie darmowa (płacisz jednorazowo 12€ lub 20zł na allegro) popatrz na gameplaye

Co do PVP to ciężko mi powiedzieć, nie przepadam za pvp w mmorpg więc mało grałem. Ale gra jest bardziej nastawiona na kooperacje (wspólne przechodzenie dungeonów czy F7). F7 - bardzo ciekawy tryb, przypomina typowy Tower Defence, stawiasz wieże które zabijają idące moby - a exp i kasa idą do twojej drużyny :) Gra troche monotonna, ale wbiłem aż 54lvl, a to o czymś świadczy (w innych mmorpg wymiękam na pierwszych lvl bo nudy)

Dungeon defenders na steamie jest demo

Opublikowano

Fiesta Online - hyh, chyba nie :)

Guild Wars - świetne słyszałem właśnie o tym tylko nigdy się nie wciągałem. Ale tam się płaci za miesiąc te 40zł czy kupujesz grę coś w stylu diablo, czyli kluczyk płatny ?

Battleforge - nie skorzystam :P

War of the Immortals - hmm, silnik WoW'a ale podoba mi się inne obsadzenie sterowania itp, ciekawe, ciekawe :P

Elsword - zbyt bajkowe :)

Może w końcu się zdecyduje, ale chcę wyczerpać jak najwięcej z propozycji ludzi ;)

Dragonica Online - oglądałem ostatnio takie gry, tylko powiedź mi czy pvp tam jest ciekawe ? Grafike da się przeboleć to tylko nadanie fajnego wyglądu postaciom i światu Fantasy. Ale nie chcę kolejnej gry która ma proste skille. :)

Dungeon Defenders - ciekawe ale nie wiem czy płacić tak od razu, bo wiele razy robię błąd w sensie kupna czegoś a później odstawienia tego albo odłożenia na półkę.

E9mwj60.png
Opublikowano
Guild Wars - świetne słyszałem właśnie o tym tylko nigdy się nie wciągałem. Ale tam się płaci za miesiąc te 40zł czy kupujesz grę coś w stylu diablo, czyli kluczyk płatny ?
Dostajesz kluczyk i grasz ile wlezie ;) Za niedługo ma wyjść Guild Wars II Co do innych propozycji to moze Allods Online, Forsaken World, LOTRO, Nostale, Wizard 101, SUN online, Talisman Online, Perfect World, FLYFF, Dragona Nest, Age of Conan.
1359062624-U334301.png

Opublikowano

Age of Conan - chyba nie :)

Dragona Nest - nie przypada mi do gustu w ogóle.

FLYFF - Jak już pisałem słyszałem o tym ale nie skorzystam raczej :)

Perfect World - oo właśnie, gra godna uwagi, ponieważ widziałem filmiki i czytałem o niej ale dość mało polaków chyba ?

Talisman Online - znów mi z lekka podobne się wydaje :)

SUN online - nie zbyt ciekawe

Wizard 101 - rozgrywka chyba nie ta której szukam

Nostale - heh tak prosta, że nie mam słów by ją opisać :P

LOTRO - nie

Forsaken World - również odmówię

Allods Online - tak jak wyżej :)

E9mwj60.png
Opublikowano

Polecam Guild wars, a jeszcze bardziej poczekać na Guild Wars 2 Super się zapowiada, kupisz wersję pudełkową raz i grasz ile chcesz :D Ale premiera być może w tym roku dopiero, nie ma konkretnej daty, zamknięte beta testy w tym roku się odbędą :( Szkoda że tyle czekać trzeba.

Co do gier na teraz:

Vindictus- Fajna grafika, jedyny minus że gra jest na zasadzie wyjdź z miasta idź do npc on przeniesie cię na dungeon którego robisz sam/ z grupą, gdy skończysz dostajesz exp itd. Gra fajna ale szybko się nudzi.

Martial Empires- Gra o silniku podobnym do WoWa, ale jakoś mnie bardziej zainteresowała zostałem przy niej dobre 2 miesiące.

Blade&Soul- Gra bardzo fajnie się zapowiada, jedna z niewielu gier w której klika się 1-9 (używanie skilli), ale nie robi się tego tak bezinteresownie :) Grafika jak się ma dobrego pc jest świetna, jest prywatny serwer Blade&Soul Atomix na którym możesz wypróbować namiastkę tej gry (bardzo dużo bugów jest na p. serwerze, dlatego nie polecam tam dłuższej gry, znalazłem nawet bug na golda) :P W korei odbędą/odbywają się zamknięte beta testy, ja osobiście wole poczekać na tą grę przetłumaczoną na angielski :D

Jeżeli będziesz grał w Martial Heroes, to napisz mi na pw mogę coś rzucić na start. Dobry ekwipunek, aby szybciej się expiło. Sam chętnie też wrócę do tej gry. :D

Opublikowano

Hmm ;/ No nie wiem możesz spróbować C9 na koreańskiej open becie, w tym roku ma wyjść w europie open beta, ta gra jest naprawdę dobra, z tym że trzeba czekać na wersje eu/us żeby po ang była ;p

Za niedługo ma wyjść Guild Wars 2 polecam odstawić sobie 100 zł i kupić na premierę :D Gra godna polecenia dużo lepsza niż dotychczasowe mmorpg.

Opublikowano

Nikt nie wymienił Drakensang Online, a to jest jeden z lepszych mmorgów. W całości na www, jest też polska wersja, darmowa, choć oczywiście z mikropłatnościami. Na wyższych poziomach można lekko się nudzić, ale zanim się do nich dojdzie, to funu jest całkiem sporo.

...haters gonna love gry na przeglądarkę...

Opublikowano

Masz też temat

http://www.mpcforum.pl/topic/558566-mpcforum-pyta-czyli-wymysl-swoj-dzial/

Tam masz dużo opisów gier.

Hmm ;/ No nie wiem możesz spróbować C9 na koreańskiej open becie,
C9 już pisałem ;)
1359062624-U334301.png

Opublikowano

No tak, ale mi ta gra się strasznie podoba :D To może go też zachęci :D (C9)

Jeszcze raz polecam odstawić 100zł i kupić Guild Wars 2 :D

Co do free mmorpg fajna jest jeszcze Land of Chaos

Opublikowano

Chyba się przekonam do boskiego Lineage 2 z najlepszym systemem PvP ;P

Z tego co widzę to od listopada darmowy global jest, tylko mam pewne problemy z pobraniem clienta. :)

E9mwj60.png
Opublikowano
www.airrivals.pl Polskie MMORPG 3D Gra nastawiona glownie na PvP oraz umiejetnosci latania, w grze najwazniejsza jest bystrosc umyslu to ona pozwala na wygrywanie i bycie kims w PVP Lv daje tylko nowe bronie i armory ktore jednak pomagaja na swoj sposob, Gra Zespolowa samemu nic tam niezrobisz jezli jest walka 50v50 ;) A tak pozatym bardzo przyjemna gra na poczatku strasznie trudna do ogarniecia lecz jak poznasz odpowiednich ludzi oraz dojdziesz do brygady z tsem gra zaczyna nabierac uroku ^^ zapraszamy na serwer Pavo ^^

76561198013232167.png

Opublikowano

Mu online to jest bardzo ciekawa gra co prawda masz na początku tylko 3 klasy postaci dark wizard dark knight i elf po osiagnienciu 220 level możesz grac magic gladiatorem 250 leva kim innym i 280 jeszcze innym oczywiście mozesz se rozwijac jako dark wizard coraz wyżej na inne klasy postaci jest bardzo duzo skilli i questow spoko ludzie graja i ogólnie fajna atmosfera lev max to 400 po czym mozesz grac dalej na master lev czyli do 600 leva czyli wlasciwie 600 to max

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...