Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jaki najlepszy czołg na początek, tajniki gry itd.

RRockmaNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/454548-faqworld-of-tanksspis-poradnikow/

Pograj wszystkim, będziesz wiedział czego chcesz i potrafił ocenić siłę przeciwnika.

Opublikowano

Spróbuj po kolei wszystkiego, i graj tym co ci się spodoba. Nie ma tu czołgu najlepszego

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Ja ci dam takie małe szkolenie.

W world of tanks nie ma najlepszego czołgu, ale jest podział na czołgi które są bardzo ważne w bitwie i te mniej ważniejsze.

Możesz grać SPG(artyleria) czyli typowy snajper zostajesz w bazie w krzaczku i czekasz aż scout wykryje przeciwników. Jest to mozolne ale arta zadaje ogromne obrażenia.

Scout, jak wyżej pisałem są to czołgi lekkie, które w bitwie wysoko tierowej mają duże znaczenie gdyż artyleria nie może strzelać nie widziąc przeciwnika. Ich zalety to szybkość, zwinność a wady to słaby pancerz oraz działo.

TD'ki czyli niszczyciele czołgów. Wyrużniają sie tym że nie mają wieże, wyjątek to 2 amerykańskie TD, Wolverine oraz Slugger. Mają one duże obrażenia dobrą penetracje i świetną celność. Ale niestety pancerz mają słabszy niż inne czołgi.

Medy...Czyli wsparcie są to czołgi pośrednie do czołgów ciężkich i lekkich. Mogą one być scoutami ale też mogą grać jak czołgi ciężki. Medy trzymają się z tyłu i wspierają kompanów z czołgami ciężkimi.

Heavy, czołgi ciężkie, mają one dużo HP dobre działa są wolne. Zadaniem ich jest jechać do przodu i robić droge dla medów.

...

Tak wygląda World of Tanks według mnie. Pozdrawiam i mam nadzieje że pomogłem.

PS.

Kilka przykładów.

Scout

a) Niemcy=Leopard

b)Rosja=A-20, T-50

c)Ameryka=M3 Stuart,M5

...

SPG

a)Niemcy=Grille,Wespe

b)Rosja=Su-26,S-51

c)Ameryka=M41

...

TD

Niemcy=Jadtiger,Hetzer

Rosja=Su-85, Isu-152

Ameryka=Slugger,T40

...

Medy

Niemcy=VK2801,VK3001(H)

Rosja=T-54,T-28

Ameryka=Patton,Sherman

...

Heavy

Niemcy=Tiger,Tiger II, E-100

Rosja=IS, KW, IS-3

Ameryka=T1 Heavy, M6, T29

...

Zapomniałem francuzów, mają same praktycznie same medy.

signature.png

Opublikowano

Ja ci dam takie małe szkolenie.

W world of tanks nie ma najlepszego czołgu, ale jest podział na czołgi które są bardzo ważne w bitwie i te mniej ważniejsze.

Każdy jest ważny, oczywiste że będąc na dole zdziałamy mniej od topowych maszyn. Co jednak nie czyni nas mniej ważnymi.

Możesz grać SPG(artyleria) czyli typowy snajper zostajesz w bazie w krzaczku i czekasz aż scout wykryje przeciwników. Jest to mozolne ale arta zadaje ogromne obrażenia. Mylisz pojęcia, snajper-niszczyciel/czołg zajmujący strategiczny punkt na mapie. Artyleria powinna skupić się na najcięższych pojazdach.

Scout, jak wyżej pisałem są to czołgi lekkie, które w bitwie wysoko tierowej mają duże znaczenie gdyż artyleria nie może strzelać nie widziąc przeciwnika. Ich zalety to szybkość, zwinność a wady to słaby pancerz oraz działo.

Scout to nie to samo co lt, mimo iz czołgi lekkie dominują w tej materii. Głównym zadaniem scoutów jest zniszczenie wrogich artylerii, jeśli takowych nie ma bądź zostały już zniszczone pozostaje spotowanie dla naszych dział lub w przypadku ich braku polowanie na td i pojazdy podobnego poziomu. Scoutem może być każda maszyna, zależnie od bitwy.

TD'ki czyli niszczyciele czołgów. Wyrużniają sie tym że nie mają wieże, wyjątek to 2 amerykańskie TD, Wolverine oraz Slugger. Mają one duże obrażenia dobrą penetracje i świetną celność. Ale niestety pancerz mają słabszy niż inne czołgi.

Stereotypowo. Niszczyciele nie są dużo miększe od czołgów a wbudowany bonus do ukrycia i działa z mocniejszych tierów czynią ich doskonałymi snajperami. Za niedługo wejdzie nowa linia amerykańskich td z wieżami.

Medy...Czyli wsparcie są to czołgi pośrednie do czołgów ciężkich i lekkich. Mogą one być scoutami ale też mogą grać jak czołgi ciężki. Medy trzymają się z tyłu i wspierają kompanów z czołgami ciężkimi.

Co proszę? Grać jak lt bądź ht? Trzymać się z tyłu? Domeną meda jest w tym jednym przypadku się zgodzę wsparcie, ale nie z bezpiecznej 2giej-3ciel linii. Celem jest objechanie twardszego przeciwnika i sianie chaosu na tyłach wroga. O scoutach wyżej pisałem już.

Heavy, czołgi ciężkie, mają one dużo HP dobre działa są wolne. Zadaniem ich jest jechać do przodu i robić droge dla medów.

O tak! Jestem twardy nic mi nie zrobią! HT bez wsparcia jest niczym, twardsza skorupka i więcej hp nic nie da. To właśnie medy robią przejście dla ht.

Mały komentarz do dzieła kolegi MksKub.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...