Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania/Odpowiedzi] Silkroad Online Polski Priv

KriZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ostatnio powstalo duzo priv serwerow SilkroadOnline takie jak (min.):

- Apocalypse Online

- LifeSRO

- Lyssa(cap 90<3)

Z tych serwerow zostal tylko Lyssa reszta upadla , proponuje zrobic priva cap 110 bez bajerow nie wiadomo czego , tak jak isro nowe pety etc upd'ate co tydzien itp.Piszcie swoje opinie iwgle pomysly pod tym tematem szukam ogarnietych ludzi ktorzy by mogli cos wniesc do projektu nie tylko dzieci ~12lat.

Ps.Kase bysmy jakos razem zlozyli pierwsze msce bysmy placili pozniej samo by sie utrzymalo jak bysmy dobrze to rozkrecili itp.

Dedyk+firewall bylo by najlepszym rozwiazeniem.

Opublikowano

Zbierzmy pare osob chcacych wlasnego serwera , kupmy dedyka , i otwierajmy nasz serwer !!!! whoooohooooo 100 cap 10000x rate !!!!! .... oj ktos nas hackuje :( Server closed.

IGN: WasKilled / Pizdusia

Server: Eh...róznie xD

Opublikowano

Hellroad i Destiny + za jakiś czas Lifesro z nową nazwią-Fusion Online, także macie w czym wybieać ....

supremeLogo1.gif

Opublikowano

dzieci ~12lat? Czemu uważasz że wszyscy z takim wiekiem są nieużyteczni?

PS. "Dedyk+firewall bylo by najlepszym rozwiazeniem." Myślisz że sam firewall rozwiązuje problem? Grubo się mylisz...

Ale życze powodzenia;)

TIOiE.jpg

Opublikowano

Myślę, że nie ten dział.

Co do serwerów, według mnie to ApSRO - totalny fail, LifeSRO - jak na razie był najlepszym polskim serwerem, niedługo powróci ;), Lyssa - no nawet niezły serwerek, lecz Support oraz Cap zaniża.

Opublikowano

ja powiem tyle od siebie wczesniej gralem w wowa przygode z silkiem zaczynalem na hellroad serwer padl administracja tnz predator oddal mi normalnie kase za sliki jaka wydalem i wrocilem do nich i nie zaluje teraz bedzie nowy up d12 i takie tam bajery wlasnie dzisiaj o 0:00 sporo eventow jedyne co mnie martwi na ta chwile to to ze pojawila sie plotka znaczy slyszalem od jednego z graczy co slyszal to od administracji na TS ze podobno od soboty beda bany za boty Jeszcze jak nie oplacilem Mbota to byl event pvp i jeden z graczy nawet chyba ten co wygral uzywal wlasnie bota jakiegos tam i administracja w skladzie Predator i Maybellin < czy jakos tak powiedzieli ze jest on dozwolny znaczy administracja nie ingeruje w to czy ktos ma bota czy nie ale tez nie pomaga w jego cofiguracjach i takich bajerach no wiec ja po tych 12godzinach czasami gry klikajac recznie zdeycdowalem sie na Platnego Mbota i jesli teraz nagle zostanie z dupy strony wprowadzone nagle banowanie za boty to ja i pewnie wiekszosc graczy nie bedzie zbyt zadowolona :P czyli ogolnie Hellroad polecam administracja nie olewa graczy tak samo jak na poprzedniej edycji udzielaja wszelkich informacji uniq eventy pvp eventy inne wszelkiego rodzaju

a do tych co teraz zakladaja serwery

Grywam w Mu prawie od zawsze i pomysl w tej grze z resetem postaci i dodatkowymi statystykami jest niesmowity jesli chodzi o Pvm widzialem pelno serwerow jak temple dodatkowe moby jakies wymiany eventy rozne nowe ale czy byla by mozliwosc zrobienia serwera z restami w silki ? dla tych co nie grali w mu czyli wbijasz maxymalny lvl przykladowo 110 i robisz reset na stronie wymaga on w mu zen w silku moze byc to gold czy co kolwiek w zamian za reset otrzymujesz np 100ptk do rozdania zaczynasz ofc po resecie z lvl 1 i jedziesz sobie startujesz postacia 1 lvl i 100 statystyk na start mozna tez ogarniczenia byly opcje ze tam za grand Reset dostawalo sie itemy+Fo=Wszystkie opcje + max :) i takie tam to napewno by ozywilo gre w silka tak na moje oko prosze o wypowiedz kogos z koderow administratorow serwerow czy bylo by to mozliwe bo ja nawet z wlasniej kieszeni taki projekt mogl bym oplacic

Opublikowano

apSRO fail z powodu ze Shadi odszedl na iSRO , lifesro wcale takie dobre nie bylo ...

Rucer z Shadim najwiecej robili z tego co pamietam moze duzo osob nie gralo u nich (u shadiego hostowali wiec max 50) zle zrobili z tym d12 wtedy :/.

Dobra mniejsza z tym kto chetny cos zrobic strone , zlozyc sie itp PM wiek 16+ (mam 21lat wiec nie ma obaw etc.)

Pozdrawiam KrIZ

Opublikowano

Lunatic1234, używałem bota na cookiem dlatego, że pille można usuwać na vsro. Nie ma cd, dlatego nawet bez bota możesz je usuwać non stop. :)

supremeLogo1.gif

Opublikowano

Witam , ostatnio powstalo duzo priv serwerow SilkroadOnline takie jak (min.):

- Apocalypse Online

- LifeSRO

- Lyssa(cap 90<3)

Z tych serwerow zostal tylko Lyssa reszta upadla , proponuje zrobic priva cap 110 bez bajerow nie wiadomo czego , tak jak isro nowe pety etc upd'ate co tydzien itp.Piszcie swoje opinie iwgle pomysly pod tym tematem szukam ogarnietych ludzi ktorzy by mogli cos wniesc do projektu nie tylko dzieci ~12lat.

Ps.Kase bysmy jakos razem zlozyli pierwsze msce bysmy placili pozniej samo by sie utrzymalo jak bysmy dobrze to rozkrecili itp.

Dedyk+firewall bylo by najlepszym rozwiazeniem.

nie sądze by było cię stać na utrzymanie serwera ze sprzętowym firewallem. A systemowego idzie załatwić bypass'em :)

Opublikowano

nie sądze by było cię stać na utrzymanie serwera ze sprzętowym firewallem. A systemowego idzie załatwić bypass'em :)

Jezeli chodzi o pieniadze beda skladki (kilka osob) itp

FireWall kosztuje 350zl dedyk jaki chcemy wziasc ~540zl.

Rate Serwera itp :

Cap lvl 110

Cap skill 110

CTF : ON

FW : ON

RM : ON

FGW : ON

Rate :

exp :x35(x2)

sp : x40

exp(pt):x45

sp(pt):x50

Alchemy : x3

Magic POP : x3

czekam na wypowiedzi na ten temat itp.

Opublikowano

Zły dział - przenoszę.

Pomysł może i nie zły.

Ale teraz jest tak ciężko się wybić z tej "bandy nieogarniętych serwerów", że posiadanie 250+ graczy (nie bot acc) to można uznać za sukces.

A co za tym idzie ciężko utrzymać serwer.

Życzę powodzenia.

Osobiście zaangażuję się w projekt FusionRoad - większe możliwości niż grupka 5 przypadkowych osób (takie moja zdanie).

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Cap lvl 110

Cap skill 110

CTF : ON

FW : ON

RM : ON

FGW : ON

Rate :

exp :x35(x2)

sp : x40

exp(pt):x45

sp(pt):x50

Magic POP : x3

czekam na wypowiedzi na ten temat itp.

z takimi ratami ? powodzenia :]

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

Zaraz zaraz... mała nieścisłość nasz serwer stał 3 miesiące a lyssa zaczęła jak my skończyliśmy to gdzie tu porównanie ? Mieliśmy najwięcej graczy z serwerów polskich i jak dotąd nikt nas nie przebił.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

valaner ale apsro nie mialo dedyka i nie mieliscie zadnej konkurencji.

5przypadkowych osob ?

1.Kriz - Programista + Webmaster

2.Insimio - Programista + Webmaster

3.KaZu - Programista + Webmaster

Strona jest w trakcie projektowania.

Duze rate to jest lipa serwer na 2 dni.

Szukam Ludzi do robienia eventow itp.

PM jak cos.

Opublikowano

@UP

Oj... Programista? Jakie języki umiecie;)?

valaner ale apsro nie mialo dedyka i nie mieliscie zadnej konkurencji.

A my ześmy go z dupy wzieli? Przecież nie sponsorował nas billgates. Oni mieli tą kase na dedyka. Ale im się posypało. Znałem shadowa i wiem że to przez niego.

Nie byli lepsi od nas bo nawet nie wyruszyli poważnie;)

TIOiE.jpg

Opublikowano

Ja pierdole , Wezcie sie ogarnijcie....... ZROBCIE JEDEN WSPOLNY ZAJEBISTY POLSKI SERVER na ktorym bedzie w chuj osob i bedzie godnie nas tu wszystkich REPREZENTOWAL. Nie rozumiem , kazdy chce z was czyms zablysnac i sie pochwalic... to zbierzcie sie w grupe iu zrobcie cos porzadnego. jak narazie nie ma ani jednego polskiego dobrego servera... Jedynym polskim SErverem jaki mi sie do tej pory podoba byl LifeSRO i kazdy o tym wie.

Wiec taka moja mala prosba. przestancie pierdolic i wezcie cos zrobcie KOnkretnego...

taki moj pomysl , troche sie zbulwersowalem ale to przez to ze mam zly dzien dzisiaj :P

Opublikowano

@UP

Oj... Programista? Jakie języki umiecie;)?

A my ześmy go z dupy wzieli? Przecież nie sponsorował nas billgates. Oni mieli tą kase na dedyka. Ale im się posypało. Znałem shadowa i wiem że to przez niego.

Nie byli lepsi od nas bo nawet nie wyruszyli poważnie;)

Tez znam Shadiego i to wlasnie on wszystko ogarnizowal ... kase/ludzi itp Rucer to koder Itp z tego co wiem sympatyczny koles tak samo shadi.

Rafdzio sluchaj ogarnij troszke jezyk co ? nie rozmawiasz z kolega z klasy.

Co juz jest zrobione ?

- Wszystkie avatary vsro dodane.

- System Paypal ukonczony w 60%

- Usuniecie ksiazek blokujacych exp

- Ustawienie :

- FW(100%)

- CTF(0%)

- FGW(0%)

- Ustawienia(Ogolne)

MagicPop : x3

Job profit : x20

Sugestie ?

PHP,xhtml,html,css,c++ itp...

Opublikowano

taki serwer kosztuję sporo pieniędzy a rzadko kiedy się to zwraca.

również do prowadzenia takiego serwera potrzebujesz doświadczony team,który ci nie rozpierdoli serwera w drobny mak.

do tego trzeba mieć chęci,pomysły i siłe żeby stworzyć serwer godny uwagi a niestety,obecnie nie ma takiego serwera dobrego i stałego.

random.jpg

Opublikowano

@2up

Bawisz mnie . Gdzie użyłem niestosownego języka?

-

Wszystkie avatary vsro dodane. - Mi sie zdaje że te avatary są w gruncie rzeczy w vsro...

- FW(100%)

- CTF(0%)

- FGW(0%)

Jeżeli u was ustawienie tego wymaga dużo czasu to co dopiero inne rzeczy?

ShadowMoon to nie jest sympatyczny gość. Rucer jest wporządku;)

TIOiE.jpg

Opublikowano

tamte rzeczy byly proste gorzej z systemem donate zintegrowanego z paypalem....

Shadiego znam z zycia osobistego i uwierz mi ze jest ok.

Smalt

tu nie chodzi o pieniadze tylko o zabawe itp : )

Opublikowano

Dzieki i nawzajem :-)

btw. nie szukamy konkurencji w zlym tego slowa znaczeniu jestesmy zadowoleni z tego ze istnieje taki serwer jak LyssaOnline , LifeSRO itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...