Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Save

BlackDaager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem. Mianowicie co jakiś czas gdy włączam Minecrafta to wyskakuje mi błąd z javy, że nie odczytuje jakiegoś obrazu w folderze .minecraft Po zamknięciu tego błędu usuwa mi save. W folderze z saveami są ale w grze ich nie ma. Co mam zrobić żeby działało? Najnowsza java czy co?

"Życie to gra, a my jesteśmy zwykłymi pionkami"

Opublikowano

Reinstalacja minecrafta, nowa java [lub reinstalacja], usuń mody [to też może sprawiać problem].

Save był używany jeżeli miałeś zainstalowane mody?

Jeżeli tak to jakie?

Jak pomogłem daj "LUBIĘ TO"!

Opublikowano

Jave reinstalowałem kilka razy. Powiem teraz, że jest to wersja: Java 6 update 31. Miałem moda ale jednego: Mini mapa. Minecrafta też reinstalowałem. a tak po za tym czemu jak gram około 20 minut to komputem mi się wyłącza? Jest zbyt duże zużycie procesora czy co?

Bywalec
Opublikowano

Dodaj więcej ram'u:

http://www.mpcforum.pl/topic/459585-tut-koniec-z-lagami-na-piracie-i-oryginale-dodatkowe-przyspieszenie-minecrafta/

Lub video:

http://www.mpcforum.pl/topic/544080-video-tut-jak-przydzielic-wiecej-ramu-do-minecrafta/

5jJNSGS.png

Opublikowano

Cay dzięki za rade ale to nie pomoże w usuwaniu savewów. Chciałbym także zaznaczyć iż usunęło mi już z 5 dobrych savewów :/

Gość R3dBunny
Opublikowano

Grasz na hardcore? Jeżeli dedniesz to usuwa ci save.

Jeżeli nie to zwiększ pamięć wirtualną

Mój komputer> Właściwości> Zaawansowane> [Wydajność] Ustawienia> Zaawansowane> [Pamięć Wirtualna] Zmień

Dla windows xp, powiększ sobie do około min. 1500 mb max 3000 :)

Opublikowano

Nie gram na hardcore , więc nic się nie powinno usuwać. Nie mam Pamięci wizualnej tylko Efekty wizualne a tam nie ma nic do wyboru....

Opublikowano

32 bity. Zainstaluję Java 7 i napisze co i jak :)

//Edit

Pobrałem Jave 7 i dalej jest to samo. Gdy procesor zbyt się obciąża(nie wiedziałem jak napisać) komputer się wyłącza. Kiedyś zajmowało mu to jakieś 20 minut, a teraz 5 :( I gdy znowu włączam komputer i włączam minecrafta przy ładowaniu wyskakuje mi komunikat z błędem jakiegoś obrazu(coś z javą). dobra zamykam błąd wchodzę w singleplayer i nie ma save :(

PLIS pomóżcie. Za pomoc lajki!! Dużo i coś może jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLIS :)

Opublikowano

Nie.

Po prostu spróbuj zainstalować na innym dysku. Najlepiej pobierz jakąś wersję z internetu, albo wersję luanchera Geoninga

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

Sprawdź rezultaty. Z Lunchrem Geoninga powinno Ci pomóc, jest stabilny i fajnie się na nim gra. Poza tym, instalacja na inny dysk, też może rozwiązać problemy.

Przyczyna, nie leży może w MC, lecz w Javie.

OndteAw.png

Opublikowano

Własnie błędy wyskakują z Javy. Jest błąd jakiegoś obrazu. Ja cały czas gram na launcherze od Geoninga. Przeinstaluje minecraft na inny dysk i sprawdzę rezultaty :)

Opublikowano

Refresh

Jeżeli chodzi o rezultaty dalej błędy z javy mi wyskakują, a zaraz może mi save usunąć :)

Opublikowano

Aby odzyskać save'y musisz stworzyć nowy i dać taką samą nazwe jak wcześniejszy usunięty. Świat powinien ci sie nałożyć na świat, nie wiem jak teraz ale w 1.5 działało.

700244.gif
Opublikowano

Przywrócisz save na starym komputerze tak miałem ze wyłączało gre itp komputer czasami :D zgaszało jak by ekran... w google itp szukałem jak przywrócać save wienc tak pobierasz mcedit i ustawiasz nowy spawn ale nie bendzie itemkow :D i zapisujesz gdzie chesz sie respic i tam postac i save przywrocony powinnien byc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...