Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Aktualna biblioteka broni

benq10r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że może nie mieć to sensu w tych okolicznościach gdy BFH tak się psuje ale piszę o tym ponieważ z chęcią bym czymś takim się zajął (bez względu na grę), a na innej nie znam się aż tak.

Chodzi mi o stworzenie nowej i aktualizowanej biblioteki/przewodnika po broniach z BFH coś na wzór:

http://www.mpcforum....atystyki-broni/

http://www.battlefie...id=67487&page=1

lecz ze uwzględnieniem zachodzących zmian, opisem i konkretniej kierowanej do początkujących graczy.

Niestety nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego, a tym bardziej nie wiem czy to się przyjmie i czy ma to sens dlatego z chęcią wysłucham waszych opinii.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Dlatego napisałem tu, chcąc stworzyć coś w stylu pracy grupowej, a nie wyręczać się pojedynczymi osobami. Oczywiście gdyby ktoś się na tyle zaangażował z pewnością nie zostałby ukarany ;)

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Googlus, przydałoby się napisać, by było widoczne.

Powiedz mi, czy to zrobisz, czy ja mam takie cuś zrobić, bo to naprawdę przydatne by było.

No i oczywiście xamizo musiałby się zgodzić (już nie napisałem xamzio, koxu ze mnie :D). :D // ja jestem jedynym Koxem :> Ale postępy są ;d

1389638202-U295319.png

Opublikowano

@UP dobra, pogadamy na GG. potem się odezwę, bo teraz spieszę się na autobus.

reszta chętnych do pomocy, jbc to pisać na GG Googlus'a, lub moje - 12042110

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Przyznam się bez bicia, że nie miałem pojęcia o istnieniu tego. Ale skoro już jest, to nie będę plagiatował itp. bo różnie to można podciągnąć, a problemów nie szukam. Dzięki za chęci ;)

Opublikowano

Przyznam się bez bicia, że nie miałem pojęcia o istnieniu tego. Ale skoro już jest, to nie będę plagiatował itp. bo różnie to można podciągnąć, a problemów nie szukam. Dzięki za chęci ;)

Autor brał informacje z wiki, wprowadził dane do tabeli i wstawił na stronę. Można zrobić to samo w ładniejszym stylu.

Opublikowano

No z chęcią ale ja bym jeszcze posprawdzał niektóre dane bo tak jak ostatnio niektóre bronie są modyfikowane. A co do wykonania to grafikiem nie jestem ale zawsze można popróbować.

Opublikowano

Może sie nie znam ale przy M95 jest rażący błąd na tej stronie co dał googlus... M95 troche mocneij wali :D mi z PS 5/5 76-78 max zabiera więc chyba źródło nie do końca urzeczywistnia prawde :P Ale mogę się mylić :D

Opublikowano

Może sie nie znam ale przy M95 jest rażący błąd na tej stronie co dał googlus... M95 troche mocneij wali :D mi z PS 5/5 76-78 max zabiera więc chyba źródło nie do końca urzeczywistnia prawde :P Ale mogę się mylić :D

Statystyki są podane bez uwzględniania skilli.

Opublikowano

Autor brał informacje z wiki, wprowadził dane do tabeli i wstawił na stronę. Można zrobić to samo w ładniejszym stylu.

Z wiki? :D. Chyb prędzej z plików.

Na stronie nie ma żadnych błędów, po prostu przy snajperkach i pirackim pistolu trzeba pomnożyć damage przez pewien współczynnik zależny od tego trafiasz w głowę czy w ciało.

I tak jak to kiedyś M1k3ol wyjaśniał:

1,25*damage - headshot

0,7*damage - bodyshot

2nlhehj.jpg
Opublikowano

@up

Wiedziałem, że kiedyś w końcu ponownie tu zajrzysz. Nie grzebałem w plikach, to Twoja specjalność, także Ty lepiej wiesz z czego brałeś dane :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...