Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki język na początek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim z MPC =)

Chciałbym was zapytać jaki język polecacie na początkującego . AutoIT czy może jakiś inny .. Chciałbym zostać w przyszłości koderem , programistą etc.

Moglibyście polecić dobry język na trudne początki w nauce ? =)

W AutoIT opanowałem aktualnie wszystko z tego poradnika , oprócz Części V "DllOpen&DllCall" ponieważ jeszcze do tej części nie doszedłem

http://www.mpcforum.pl/topic/161158-tut-full-autoit-v3-tutorial/page__p__1067545#entry1067545

Za każdą odpowiedź na temat będę dawał Lajki .. A bezsensowny spam raportował .

07395673550926057627.png

www.kociol-works.xaa.pl
Opublikowano

Próbowałeś C++ albo Visual Basic. Nie wiem, czy to odpowiednie, ale te języki nie są aż takie trudne jak chesz się nauczyć.

W C++ masz poradnik aggression w dziale, tam jest wszystko opisane. Środowisko, poradniki itp.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Myślałem o C++ , oraz VisualBasicu jednak zacząłem się już uczyć AutoIT , i teraz mam do was pytanie .

Czy szkolić się jednocześnie C++ , oraz AutoIT , czy opanować na początek dobrze AutoIT , następnie C++ , VisualBasic , Lua etc =)

07395673550926057627.png

www.kociol-works.xaa.pl
Weteran
Opublikowano

Polecam c++, nie ma co się oszukiwać autoit nie będzie w przyszłości ci(jako programiście) potrzebne.

No może tylko dlatego żeby nauczyć się c++, ponieważ nie jest to najłatwiejszy język.

Proponuje ci przeczytać byle jaki tutorial o tym języku, jak nic nie ogarniesz to naucz się autoit a potem wróć do cpp.

Opublikowano

Proponuje najpierw autoit ogarnąć - jak go się nauczysz to c++ strukturalny pojdzie w jeden dzień i juz bedziesz mogl pisac cos prostego ;) Potem tylko struktury i mozesz mowic ze znasz podstawy c++ :)

Opublikowano

Zgadzam się z wojtkiem. Podstawy C++ można ogarnąć ( Po pewnym czasie programowania ) w 2-3 dni :)

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Jednak zaczynam z AutoIT dopóki nie opanuję go w miarę wysokim stopniu . Siedzę , i ciągle próbuję coś w nim napisać , i szczerze mówiąc bardzo mnie zaciekawił . Gdy opanuję AutoIT , zajmę się C++ , VisualBasic ...

07395673550926057627.png

www.kociol-works.xaa.pl
Opublikowano

@ Suchy113

C++ łatwy chyba ciebie ostro Pojebało pogrzało może jeszcze pascal trudny

@autor

Jeżeli to twój pierwszy język to wybierz AutoIT potem jak będziesz się uczyć C++ to będzie ci łatwiej Trochę

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Jebać to może Ciebie. Jak ktoś potafi i chce to sie nauczy... Mógłbym się rozpisać, ale chyba nie ma sensu.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

nie da się od tak nauczyć c++ to nie jest prosty język a chęć do nauki programowania w tym języku szybko mnie to było by za dużo jak na początkującego.

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Powiedziałem, gdy ktoś już kiedyś gdzieś programował. Gdy ma chęć, zna ang. (bo to podstawa) to jest to osiągalne w krótkim czasie. Dla niektórych miesiąc to będą podstawy,

a niektórym wystarczy tydzień.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

I właśnie o tym piszę że jeżeli C++ to będzie jego 1 język straci szybko chęci a to czy umiesz angielski nic nie świadczy i sam przyznałeś że C++ wcale nie jest taki prosty pisząc

Dla niektórych miesiąc to będą podstawy,

1330007971-U359964.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...