Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dobrze zareklamować serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Np. prezki serva na wszelakich forach które znasz, gameplay na youtube.

Dawanie linków znajomym, w opisy na gg, skype itd

Opublikowano

Farex ma racje trzeba pisać wszędzie ale bez spamu :) Mów tez znajomym, którzy w to grają oni powiedza swoim itd.

"Życie to gra, a my jesteśmy zwykłymi pionkami"

Opublikowano

No to też ale chyba bardzo dobra jest reklama na wiiiiielu forach internetowych :)

"Życie to gra, a my jesteśmy zwykłymi pionkami"

Opublikowano

Robisz tak.

1. Pobierasz Metina 2

2. Odpalasz Metina 2

3. Wpisujesz w Metin 2 na Chacie "Super serwer minecraft ip: 212.2121.2121.21:2000"

Albo inną grę ;D na mpc napisz w publikacje serwerów, chyba że napisałeś

3t6EGVz.png

Opublikowano

Pogadaj z kimś znanym, ale nie zbyt - np. StudioFreezE albo FreezEStudio [nie pamiętam], albo np. DeeJayPallaside, pogadaj, może zgodzi się zareklamować.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Wpisz w google publikacje serwerów minecraft wyjdzie ci z 100 wyników i na kilku stronach zareklamuj w większości przypadków nie musisz sie rejestrować ale oczywiście bez spamu <_<

Bywalec
Opublikowano

Możesz zrobić reklamę graficzną. Tz. Robisz taką reklamę np. w GIMP 2.6 i wrzucasz na:

imageshack.us

Następnie kopiujesz i gdzieś wklejasz, to także zachęca, że reklama nie jest wyłącznie odwalona. Musi w niej być precyzja i to co najlepsze w serwerze.

Do prezentacji najlepiej dorzucić SS najlepszych budowli.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Na wszelkich listach serwerów, wstukaj w googlach "MineCraft List" lub coś podobnego i będziesz miał z 2 strony linków do tych list, do tego publikacje na forach typu MPC, CRAFTSITE, MINECRAFT.PL itp. reklamy te zrób w formie grafiki (zobacz moja publikacje - ta co ma 19k wyświetleń), jak chcesz taka to zrobię - piszcie PW. Amatorsko i ładnie :) Do tego trailer na YouTube, ale z pomysłem a nie nudna przechadzka po spawnie z biberem w tle. Moja wizja to 3 osoby na szczycie góry, przyciemniony obraz i kamera kręcą a się w koło i wtedy lektor wprowadzający nas w fabułę (gruby glos) a potem przedstawienie głównych atutów serwera i minecrafta w postaci scenek. Kurcze (^^) nie napisałem tego jak chciałem, ale może zalapiesz wene xD

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...