Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]edzie like

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli ktoś mi pomoże będzie like w kilku tematach, a więc mam problem: Czy jak dam komuś np cuba 1000x1000 - vipowi, to czy jak dam mu prawa do dawania działek, to on nie będzie mógł dawać i usuwać działek poza regionem? Mam dodane miasto non pvp, w miescie zrobiłem arene, dałem setparena, zaznaczyłem teren, włączyłem pvp na arenie i nie było go. Jak wyłączyć ranienie siebie z łuków na strefie non-pvp. Nie działa też flaga mob-spawning tzn mam ją wyłączona w miescie, i nie mogę komuś jej włączyć na działce, jak zmienić kolor pisania w hero chat, jak podzielić aby gdy wpisze się /online pisało kto jest adminem kto modem kto vipem graczem etc.

Opublikowano

piszesz tak chaotyczni, że ciężko się odczytać w czym my w ogóle Ci mamy pomóc.

1) Jeżeli dasz prawa graczowi do dawania działek to będzie mógł dawać działki poza regionem, ponieważ ma do tego ustawione prawa.

2) Nie mam pojęcia jak zrobić, aby to działało. Zobacz czy nie popełniłeś jakiejś literówki etc.

3) Nie wyłączysz obrażeń z łuku w strefie Non-Pvp. Jedynie co możesz zrobić to wyłączyć całkowicie ranienie z łuku za pomocą pluginu.

4) Nie działa Ci też to ? Spróbuj ściągnąc i wgrać od nowa plugin WorldEdit

5) Musisz przerobić plugin

6) Do pisania kto jest kim i przydzielania praw służy plugin Permission

Kocham mame

Opublikowano

1.Dasz mu permissions to może wszystko robić ...

2.Co ty piszesz .. Źle ci czy coś . Dałeś zdanie twierdzące ..

3.Nie da się za flagą i za pomocą pluginu,też się nie da ..

4.Na pewno masz jakiegoś worldguard'a który nie działa na parenty ..

5.Po prostu w pluginie zmieniasz korolek np.gracz &5

6.Plugin WHO .

Opublikowano

Sory za chaotyczne pisanie, pisane to było na szybko i bez sprawdzenia a więc

1. Chce zrobić osobną range vip, i taka osoba dostanie dużego cuboida, na dawanie działek innym, i nie wiem jak zrobić aby dawała działki tylko na swoim regionie? Spotkałem się z serverem, na którym było coś takiego.

2. W mieście mam wyłączone pvp, zrobiłem arene, zaznaczyłem teren, i nie ma tam pvp gdy włączam pvp allow, jak to naprawić

3. Jaki plugin wyłącza ranienie siebie z łuków na strefie non-pvp?

4. W mieście mam wyłączony spawn potworków, zwierząt. Nie mogę komuś włączyć flagi mob-spawning allow na działce, jak to zmienić?

5. W jakiej linii zmienić kolor pisania w herochat, i w jakim pliku?

6. Jakiś tut pluginu who, bo coś nie idzie mi znaleźć

7. Jak zrobić aby żeby ktoś chciał napisać na globalnym chacie musi wpisać np /g tekst, a jak pisze sam "tekst" to słyszą go osoby w zasięgu 50 kratek, jak to zrobić?

8. Nie mogę dodać permission do uquest gdy dodaje permissions dla grupy gracz to nie ma praw do użycia uquest, jak to naprawić?

Za 8 Odpowiedzi 8 like

Opublikowano

Sory za chaotyczne pisanie, pisane to było na szybko i bez sprawdzenia a więc

1. Chce zrobić osobną range vip, i taka osoba dostanie dużego cuboida, na dawanie działek innym, i nie wiem jak zrobić aby dawała działki tylko na swoim regionie? Spotkałem się z serverem, na którym było coś takiego.

2. W mieście mam wyłączone pvp, zrobiłem arene, zaznaczyłem teren, i nie ma tam pvp gdy włączam pvp allow, jak to naprawić

3. Jaki plugin wyłącza ranienie siebie z łuków na strefie non-pvp?

4. W mieście mam wyłączony spawn potworków, zwierząt. Nie mogę komuś włączyć flagi mob-spawning allow na działce, jak to zmienić?

5. W jakiej linii zmienić kolor pisania w herochat, i w jakim pliku?

6. Jakiś tut pluginu who, bo coś nie idzie mi znaleźć

7. Jak zrobić aby żeby ktoś chciał napisać na globalnym chacie musi wpisać np /g tekst, a jak pisze sam "tekst" to słyszą go osoby w zasięgu 50 kratek, jak to zrobić?

8. Nie mogę dodać permission do uquest gdy dodaje permissions dla grupy gracz to nie ma praw do użycia uquest, jak to naprawić?

Za 8 Odpowiedzi 8 like

1.Może spotkałeś się z serwerem który ma autorskie pluginy .

2./rg flag nazwa_cuba pvp allow ... Musi działać

3.Jest plugin który włącza ranienie łuków ale na całym serwie ..

4.Jak ci wcześniejsza flaga też nie działa to spróbuj ponownie pobrać orginalny plugin WorldGuard

5.Tego się nie da zmienić .. Musiałbyś to skonfigurować ale to jest trudna sprawa .

6.

http://forums.bukkit.org/threads/mech-gen-admn-whosthere-1-4-0-intelligent-who-listing-whois-color-names-1337.24804/

http://forums.bukkit.org/threads/gen-info-whoareyou-v0-3-who-commands-done-properly-1337.14519/

7.uu to tak się nie da zrobić .. Chyba że się myle .

8.Spróbuj zmienić na permissions z bukkit.org ..

Opublikowano

A jakiś polski poradnik ;d? Nadal można odpowiedzieć Na pytania, dla Ciebie 3 lubie, bo w tylu mi pomogłeś, zapraszam innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...