Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Automatyczna farma melonów oraz dyń

xtiger54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minecraft 1.1

Witam jest to mój pierwszy TuT [tutorial , poradnik ] chciałem Wam zaprezentować

automatyczną farme melonów/dyń .

Żeby zbudować farme będziemy potrzebować następujące materiały :

1.Przekaźnik [ repeater ]

2.Czerwony proszek [ red stone ]

3.Tłoki [ piston ]

4.Czerwona pochodnia [ red torch ]

Farma , która jest wykonaną u mnie na trybie jednosobowym w grze minecraft jest wzorowana na farmie jjayjokera [ Przygody z minecraft sezon 3 ] z odcinka " Wielkie melony " Jak mówi JJayjoker :

bez skojarzeń !

. A tak , żeby było coś odemnie to poinformuje was , że w przyszłości dodam w temacie screeny lub swój własny filmik . Uwierzcie mi ja sam wykonałem tą farme , sam układałem redstone jedynie obejrzyłem sobie jego filmik żeby zobaczyć jak to działa.

Podstawy wykonania Farmy :

na początku motyką " uprawiamy " ziemie na po boku od zwykłej ziemi , na której bedą rosły

melony/dynie . Następnie na uprawionej ziemi kładziemy nasiona melona lub dyni , które można znaleźć w opuszczonej kopalni [ w skrzyniach ] . Prawdopodobnie farma może mieć max. 2 kratki szerokości. Gdy nasiona urosną to na zwykłej pustej ziemi powstanie melon/dynia. Melony i dynie wymagają światła . Teraz przejdźmy do mechanizmu.Polega on na tym że gdy staniemy na płycie naciskowej to pistony przesuną się w góre razem z ziemią , na której są melony/dynie przez co nie będziemy musieli ich niszczyć ręką . Ta farma nie wymaga wielkiego wysiłku , a zwłaszcza dla doświadczonych osób . Czerwony proszek kieruje się do przekaźników , które umieszczamy w pobliżu tłoków . Czasami może wam nie działać zasięg redstone i musicie postawić repeeter w odpowienim miejscu pomiędzy czerwonym proszkiem.

LINK do filmu JJayjokera :

Efekt przed stanięciem na płycie naciskowej :

Pozdrawiam
xtiger54 !!!

xtiger54.jpg

Opublikowano

Nie spamuj ;.> ........

Co do fajnego sposobu to nie wiem po co wrzucasz bo byly juz z 2 tematy o tym .

Spodziewalem sie 100% automatycznego.

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...