Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Dragon's / Drake's Fire NERF! OH NO!

klasiek21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po statnim patchu moje ukochane DF dostalo lekkiego kopa w dupsko.

Na szczęście nerf ten nie zmienia obrażeń zadawanych przez to cudo, tylko zmniejsza prędkość lotu pocisku oraz wydłuża czas aktywacji ( do wybuchu )

Do tego poprawiony został bug z wyświetlaniem. ( teraz znów widać pocisk )

@edit. Przepraszam, jego zasięg został nieznacznie zwiększony.

Opublikowano

DF nie znerfiony a z PP nie da się grać. Ta gra to coraz większy syf.

Jeszcze mapy Hoth, kto to widział na AA dawać rakietę ehhh

Weapon Balancing

Dragon Cannons

Slightly Reduced Damage

Reduced projectile speed

Increased Projectile Size

Katanas

Increased Attack Speed

Pirate Pistols

Slightly Reduced Damage

Reduced Critical Hit Damage

Added Bullet Deviation

Anti-Vehicle Sniper Rifles

Reduced Peak Damage

Reduced Damage vs Vehicles

Opublikowano

jeszcze nie strzelalem z hectora, faktycznie az tak zrąbali?

ja wyraźnie czuje nerfa dfa i duzo trudniej sie z tego strzela...

BTW. co to to Hoth? - ok już ogarnęłem

@Edit. Co to ma być? PP jest bezużytecznie i nadaje się do wsadzenia i wystrzelenia prosto w dupsko ( o ile trafisz )

Rozrzut do tej broni to śmiech na sali.... na 6 prób trafienia w stojący cel w odl ok 20 m celując w klate 1 trafił w rękę.

Pozwole sobie zacytować -

slightly reduced damage
"lekko zmniejszone obrażenia". Skoro EA nerfuje broń

która bije 40 do 20 (o zgrozo kryt 27) to nie mam pytań. Dużo bardziej opłaca się w tym momencie kupić LR pistol.

Proponuję usunięcie z twojego tutoriala Googlus tych buildow ktore korzystaja z PP.

Opublikowano

Hoth to mapy z rakietami (Hero of the Hill).

PP:

crit damage: 20 -> 17

deviation: 0.09 -> 0.6

initialMinDamage: 23 -> 20

mediumMinDamage: 30 -> 25

longMinDamage: 33 -> 28

initialMaxamage: 28 -> 25

mediumMaxamage: 35 -> 28

longMaxamage: 38 -> 30

Opublikowano

ja i tak z tej broni nie uderzyłem więcej niż 27 i to był kryt.

Proszę, czy mógłbyś wyjaśnić dlaczego nerfią df i PP?

deviation: 0.09 -> 0.6

śmiech na sali

Opublikowano

PP jest dobrą bronią. To broń LR, więc im dalej, tym lepiej. Tą bronią można spokojnie palnąć ok. 63 dmg. Kilka godzin ćwiczeń i się zdziwisz, że kiedyś tak źle o niej mówiłeś.

Nie należy jej usuwać, to dobra i skuteczna broń.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Whoah, a ja myślałem że to ja nie umiem strzelać 0.o

Trzeba będzie zrobić pozew przeciwko temu updejtowi xDD

OndteAw.png
Opublikowano

Ja osobiscie w zmianie obrazen nie odczuwam roznicy co do dragon fire lecz pp to porazka bo obecnie ciezko sie celuje i obrazenia nie sa takie epickie jak wczesniej ;/, jak myslicie moze teraz lepiej wymienic go na long shotguna? (build gunner)

Opublikowano

To, to już jest już przesada, jakim cudem mogli tak zjebać pp (nie da się kurwa na gwarancje z tym iść ?,bo ja innego pistoleta kupywałem), a DF tak teraz chujowo wygląda, że japierdole....

Opublikowano

To, to już jest już przesada, jakim cudem mogli tak zjebać pp (nie da się kurwa na gwarancje z tym iść ?,bo ja innego pistoleta kupywałem), a DF tak teraz chujowo wygląda, że japierdole....

Robi się to samo co z P4F, tylko czekać na kupowanie dodatków i nerfienie po kolei.

Opublikowano

Czy ktoś mi wyjaśni przyczynę skurwienia tej gry w ostatnim patchu?

Protesty użytkowników na forum. Żalą się tam szczególnie snajperzy, bo hit z pp i lr pistol = ded.

Także nie mieli szans, teraz PP wali po 20 nawet xD

Wczesniej nie schodziło poniżej 40. Mój największy kryt teraz z PP to było 56 LOL

Trzeba coś pomyśleć i też zrobić protest.

Tak ja też kupywałem innego, no niestety EAsy nie przyjmują tego do wiadomości. Na 100% w najbliższym czasie z BfH zrobi się P4F, bo n00bki które nie umieją grać narzekają że ktoś od nich jest lepszy, a z tego względy EAsy dąży do tego aby wszyscy mieli równe szanse poprzez zjebywanie broni -,-

OndteAw.png
Opublikowano

Protesty użytkowników na forum. Żalą się tam szczególnie snajperzy, bo hit z pp i lr pistol = ded.

Także nie mieli szans, teraz PP wali po 20 nawet xD

Wczesniej nie schodziło poniżej 40. Mój największy kryt teraz z PP to było 56 LOL

No kurwa swietnie ale pewnie nikt nie wspomnial ze komandos zabija z kamperki gunnera na 2 strzaly a komandosa na 1 -,-( mowie o long snajperce), a potem elixir i spierdala... To sa rowne szanse. Nie ma to jak wsadzic zajedwabista bron ktora kusi swoimi osiagami a pozniej ja oslabic, mogli z poczatku dac pp za darmo(taka beta) i potem wprowadzic za fundsy. Dziwne jest to ze pp to bron na dalekie ale ciezko teraz cos nim trafic. Jak dla mnie gra schodzi na psy. Tak wiem moglem to zmiescic w jednym poscie przepraszam.

Opublikowano

W sumie to powinni dać PP za 10k fundsów i od jakiegoś tam LvL'a i tyle, nie było by krzyku. A nie od razu osłabiają bronie. Niestety tutaj nic nie zdziałamy, trzeba pisać na forum gry :<

OndteAw.png
Opublikowano

No co oni kur*a zrobili , ja żądam odszkodowanie ... Kupowałem dobrą broń a dostałem gówno ... Dobrze że dzisiaj zakupiłem BF3 :D

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano
n00bki które nie umieją grać narzekają że ktoś od nich jest lepszy, a z tego względy EAsy dąży do tego aby wszyscy mieli równe szanse poprzez zjebywanie broni -,-

to jest KURWA POKURWIONE! Tego nazwać inaczej się nie da. Po huj nerfić DF, skoro to wymaga dość dużo skilla żeby z tego korzystać.

Poza tym na pojazdy to jest useless.

Nie potrafię zrozumieć EAsy, barzdo mi przykro...

Troche ich zjebie na LC i tyle.

BTW. A co z kataną? orientuje się ktoś jak teraz sprawa z nią wygląda? podobno poprawili...

Opublikowano

to jest KURWA POKURWIONE! Tego nazwać inaczej się nie da. Po huj nerfić DF, skoro to wymaga dość dużo skilla żeby z tego korzystać.

Poza tym na pojazdy to jest useless.

Nie potrafię zrozumieć EAsy, barzdo mi przykro...

Troche ich zjebie na LC i tyle.

BTW. A co z kataną? orientuje się ktoś jak teraz sprawa z nią wygląda? podobno poprawili...

Nerf DF był potrzebny i z tym się zgodzę. Grając tym czymś można było siedzieć w jednym miejscu i strzelać byle gdzie a i tak trafiać. Mando na 2 strzały to przesada. Nie wymagało to żadnego skilla, wystarczyło stać i strzelać. Na pojazdy może i tak, jednak na vv szlag mnie trafiał. Stoi takich 3 z DF na górce i nic poza strzelaniem z tej broni, nie robią.

Kataną ? W jakim sensie ?

Opublikowano

Zmniejszono tylko dmg, nic więcej.

@edit

Zapowiadano, że zwiększą prędkość, jednak statystyki broni pod tym względem nie ulegly zmianie, teraz widzę, że kule są wielkości głowy bohatera.

Opublikowano

nie chce być wredny ale ciesze się że gunner oberwał na DF :P teraz mando mają szanse ucieczki :D a nie frajersko strzelają z DF, mando wędruje ku niebiosom a gunner strzela jeszcze :P 0 szans :D a teraz jest z 5% >:P

Opublikowano

można się wkurzyć, powinni teraz dać możliwość zwrócenia broni, ale oczywiście tego nie zrobią...

dzień przed tym patchem dostałem PP na stałe......

nawet nie wiecie jak się wku***łem, chciałem to mieć, aby likwidować snajperów Z DALEKA, a nie podchodzić i z bliska dobijać po 40....

Opublikowano

co do smoczych wyrzutni:

nerf damageu praktycznie nie odczuwalny, zasięg nieznacznie zwiększony o kilka metrów, jedyna wada to że się inaczej strzela czasami jest lepiej czasami jest gorzej niż przed aktualizacją. Po prostu trzeba opanować nowa fizykę strzału i może być dość efektywna bronią.

Co do pirackiegio pistolu:

chyba się za bardzo rozpędzili z tym nerfem, teraz ta broń to śmiech na sali- damage od 15 do 54 średnio zadaje 35; trafić kogoś z dalszej odległości graniczy z cudem nawet z bliska czasamai celujesz w głowe a tu bum- dostajesz kilkanaście damegu lub pudłujesz

2nlhehj.jpg
Opublikowano

Dzisiaj z promocji kupiłem tą bazookę już w pierwszej rozgrywce walnąłem big bang :] a co do pp rzadko używam mam na 2,5 miecha :P

Daj lajka jak pomogłem :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...