Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [1.1.0] Tale Of Kingdoms Version

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nr2Gp.png

Chciałbym zaprezentować Wam moda TALE OF KINGDOMS stworzonego przez tyberalyx'a.

Twoje królestwo zostało zaatakowane przez piekielne stwory, stań na przeszkodzie zagrożeniu i odbuduj swoje włości.

Mod dodaje wiele nowych lokacji które są generowane razem ze światem miedzy innymi: gildie-kluczowy budynek na którym opiera się większość fabuły, zniszczone wioski oraz bramy do piekła. wprowadzone zostały tez mini-dialogi, walutę ,handel oraz towarzyszy broni, została tu również wprowadzona możliwość posiadania własnego miasta po wykonaniu określonych czynności.

filmiki o modzie

Lokacje

Jak już wspomniałem gildia czyli najważniejszy budynek w modzie, zostanie ona wygenerowana po zaakceptowaniu komunikatu(wyskoczy on po 3 sec od wygenerowani nowego świata i/lub wczytania zapisu)za plecami gracza. Gildia jest to twierdza pełna przyjaznych npc oraz postaci fabularnych. 1 co powinniśmy zrobić to przejść się w obrębię murów gdyż jest ona ogromna a znajomość specjalnych postaci możne okazać się pomocna. najważniejsze postacie:

Mistrz gildii - on zleca ci główne zadanie czyli polowanie na potworki. można u niego nająć wojownika z gildia(1500 golda),sprawdzić pasek "postępu do królestwa" oraz naprawić gildie.

Miejski budowniczy - po zapełnieni "paska do królestwa" (@UP) ta osoba umożliwi na wybudowanie własnego miasta gdzie kol wiek nam się zamarzy(więcej info napisze później).

Ocalały mieszkaniec - osoba z zaatakowanej wioski, prosząca o to aby przyprowadzić ocalałych mieszkaniowców z innych wiosek(czynność ta bardzo zwiększa "postęp do królestwa")

Członkowie gildii - są o wyszkolenie wojownicy broniący twierdzy. jeśli podaruje się im drewniany miecz spowoduje to rozpoczęcie sparingu, wygrana troszkę zwiększy "postęp do królestwa"

"Dozorca" - osoba u której możemy odpocząć lub poczekać na zmierzch.

inne postacie: kowal, kucharz, bankier, farmer.

Bramy do piekieł są to klatki otoczone u postawy obsydianem i netherrackiem. generują się one losowo na mapie ale dosyć często. Wokół nich możemy spotkać piekielnych wojowników, magów oraz łuczników o mocy teleportacji oraz podpalania wszystkiego pod sobą. starcie z nimi bez odpowiedniego przygotowania po kilku sec skończy się klęska. Opis:

Magowie - wyczarowują oni wokół ciebie klocki z netherrack'u, który utrudnia ucieczkę a w miejscu w którym stoisz stawiają ogień.

Łucznicy - jednostka niebezpieczna z odległości, oprócz zwykłych strzał strzela także "kulami ghasta"

Rycerze - opancerzeni wrogowie którzy mogą podpalić Cie ciosem swojego miecza.

UWAGA przełączenie poziomu trudności na peaceful nie spowoduje znikniecie piekielnych, lecz sprawi że przestana cie atakować a sami staną się nieśmiertelni.

Wioski a raczej to co z nich zostało, generują się losowo na mapie. można w nich znaleźć skrzynie(puste), piecyki itp. lecz najważniejsi są ocalali mieszkańcy których musimy odeskortować do gildii(pogadaj z mieszkaniem wioski ppm aby za tobą poszedł a żeby ich uratować porozmawiaj ppm z ocalałym mieszkańcem znajdującym się na placu gildii). Często w wioskach można spotkać piekielnych wojowników wiec przygotuj się na walkę.

Miasto

I na koniec lecz nie ostatnie, miasto czyli spełnienie marzeń każdego monarchy, po tylu bezsennych nocach udało Ci się!! Możesz je postawić. Porozmawiaj z budowniczym miasta i rusz w świat aby znaleźć odpowiednie miejsce pod fundamenty. A gdy już wybierzesz położenie swego maleństwa rozkaż budowniczemu aby je podstawił(nie zapomnij o materiałach). A gdy już to zrobi ujrzysz... Studnie otoczoną murami. Co myślałeś ze będzie tak łatwo?? O nie, trzeba w końcu zebrać materiały(drewno{nie deski}i kamienie) i rozpocząć budowę(a konkretnie ,budowniczy, dostarczaj mu materiałów i mów co chcesz wybudować a on się wszystkim zajmie) w gromadzeniu zasobów pomorze ci tartak oraz kamieniołom znajdujący się niedaleko murów zamku, można tam wynająć górnika/drwala za 1500 gold'a a oni wszystkim się zajmą(uwaga czasami gostek zajmujący się kamieniołomem zostaje zdublowany o podmieniony za nadzorcę tartaku wiec patrzcie na skiny). miasto składa się z 3 poziomów aby awansować na następny należy wybudować wszystkie budynki z poprzedniego, oraz nakazać budowniczemu rozbudowę miasta. Najważniejsze budynki

sklepy - Umożliwiają kupno i sprzedaż przedmiotów

domy małe i duże - W nich mieszkają poddani. od ilości domów zależy podatek. jeśli mieszkańcowi dasz siekierę i kilof będzie on dla ciebie za darmo pracował.

koszary - Miejsce w którym możesz rekrutować łuczników i wojowników(1000 golda). poprzez doświadczenie w walce mogą oni awansować.

wieża maga - Tutaj można rekrutować magów(2000 golda) oraz zaklinać przedmioty(500golda).

katedra - Umożliwia rekrutowanie kapłanów którzy lecza ciebie oraz twoich towarzyszy. Jest tu też możliwość złożenia przysięgi światła lecz pomimo wielu godzin grania nie wiem co ona robi.

tawerna -Można tu odpocząć lub poczekać do wieczora.

biblioteka - Najważniejszy budynek w miesicie, masz tutaj możliwość zainwestowania w nią(-500golda) co podwyższy podatki(+5 golda za dom). jest tu tez możliwość studiowania(raz dziennie) znacznie podwyższy twój lvl(mi raz skoczył o 141 lvl). Jest tutaj tez możliwość rozpoczęcia misji z Excaliburem.

Dom budowniczego - budynek w którym zamieszka budowniczy po postawieniu. Wiec nie martwcie się ze zniknął.

obrazy dla miasta

Handel

Aby pohandlować musisz znaleźć osoba która posiada tą funkcje i porozmawiać(ppm). Aby handlować potrzebna jest odpowiednia waluta, można ja zdobyć zabijając potworki(teraz z nich wypada złoto) sprzedając itemki oraz craftując rudy złota(umieszczasz rude w byle jakim polu i z 1 wychodzi 40 golda).

okienko handlu jest bardzo łatwe w obsłudze, mianowicie wyświetli nam się lista itemków w 2 kolumnach po 8 w każdej, nad lista napisane jest ile złota posiadamy oraz jaki jest koszt wybranego przez nas przedmiotu, po bokach listy są przyciski kierunkowe aby móc przewracać kartki i mieć dostęp do kolejnych przedmiotów, pod sodem listy znajduje się opcja kup 1 sztukę i kup 16 sztuka, służy to zwiększeniu wydajności kupowania. W dolnych rogach są przyciski wyjście oraz sprzedaj przedmioty, ten drugi przycisk przełącza nas do nowego okienka wyglądającego jak ekwipunek,różniący się tylko tym że zamiast okna craftingu znajduje się kwadracik

służący do sprzedaży. Aby sprzedać item wystarczy go przenieść do kwadratu, jeśli po przeniesieniu item dalej znajduje się w kwadracie(nie znika)oznacz to że nie można go sprzedać. Aby wyjść z okna sprzedaży naciśnij klawisz "Esc". handlowanie umożliwia nam zdobycie prawie każdego przedmiotu/bloku istniejącego w grze od drewnianego miecza, sztabki żelaza po diamentowa zbroje a nawęd bloki z niebezpiecznego netheru.

Towarzysze broni

Jak nazwa wskazuje są to postacie którzy będą cie chronić za cenne własnego życia:

wojownicy ciężko opancerzeni gostkowie używający broni białej. w parę chwil rozniosą każdego zombiaka w drobny mak.

broń: miecz

wymagania: koszary

cena: 1000 golda

postawa strażnicza: tak, będą stali w miejscu dopóki ty nie wydasz innego rozkazu(ppm) lub jeśli w okolicy pojawia się jakiś potwór.

łucznicy jednostki walczące na odległość. strzelają 4 razy szybciej od szkieletów.

broń: łuk

wymagania: koszary

cena: 1000 golda

postawa strażnicza: tak, będą stali w miejscu dopóki ty nie wydasz innego rozkazu(ppm) lub jesli w okolicy pojawia się jakiś potwór.

magowieokryte tajemnicą postacie służą ci energią magiczną.

broń: błyskawice

wymagania: wieża maga

cena: 2000 golda

postawa strażnicza: nie, będą łazili po okolicy

kapłani jednostki których zadaniem jest leczenie ciebie oraz innych towarzyszy.

broń: brak

wymagania: katera

cena: 2000 golda

postawa strażnicza: nie, będą łazili po okolicy

łowcy(wojownicy z gildii) wysoko wyspecjalizowania wojownicy, bardzo dobrze posługujący się bronią w zwarciu jak i na odległość

broń: miecz, łuk

wymagania: brak

cena: 1500 golda

postawa strażnicza: brak

następna wersja

w następnej wersji zostanie wprowadzonych wiele elementów:

1. tryb szybkiej podróży

2. dowódcy

3. świątynie

Ciekawostki

1. w domu piekarza(w mieście) na strychu znajduje się bok TNT.

2. piekielni mogą zatopić dowolny blok ogniem nawęd wodę.

3. jeśli wskoczysz do klatki piekielnych czeka cię śmierć bo dolecisz do pustki

4. mury w mieście są puste w środku. aby uniemożliwić pojawianie się potworków zostały umieszczone tam glowstone.

5. naprawa miasta/gildii przywraca bloki do początkowego ułożenia i poziomu, zboże po naprawieniu jest gotowe do cięcia.

6. dodano Excalibur najpotężniejszą broń w grze

Uwaga inna instalacja!!!

1. ściągnij moda

2. zainstaluj modloader

3. ściągnięty plik rar/zip przenieś do ".minecraft/mods"(żadnego wypakowywania ani bawienia się z minecraft.jar)

4. graj

Modloader :

http://www.supershare.pl/?d=8E99606D2

Skan :

https://www.virustotal.com/file/b56d925adc210773e4b2390f8189e16456910da4bcd4276b492bb382ea04f079/analysis/

Tale Of Kingdoms :

http://www.supershare.pl/?d=BC59AAEB2

Skan :

https://www.virustotal.com/file/e9697bbe2507b87c51c61e131dbb73b6724c5f0368e1464fca940f925bb2147b/analysis/

Opublikowano

Świetny poradnik :) właśnie czekałem na wersje tego moda na 1.1 oczywiście like dla ciebie :)

FizzyFisherman_eune_57_3_logo.png

Opublikowano

mam problem....

gdy prubuje naładować ten kingpatch podczas zabijania potworków pisze mi na czacie żebym wracał i pomógł w obronie..

te ufoludki z piekła pokonałem i rozwałem ich dziury,ale co teraz? ludzie chodzą z mieczami nie ma budowniczego a mistrz gidli czeka przed bramą i nic nie robi ;(

prubuje uniknąć tej walki ale za każdym razem gdy wracam to oni już są ;( nawet na poziomie spokojnym tylko że w tedy nic się nie dzieje tylko sobie chodzą :P

klqo.png

nieważne czy czarny, biały, chudy, gruby, niski, wysoki jeżeli jesteś miły dla mnie to ja dla ciebie też. -Eminem

Opublikowano

mam problem....

gdy prubuje naładować ten kingpatch podczas zabijania potworków pisze mi na czacie żebym wracał i pomógł w obronie..

te ufoludki z piekła pokonałem i rozwałem ich dziury,ale co teraz? ludzie chodzą z mieczami nie ma budowniczego a mistrz gidli czeka przed bramą i nic nie robi ;(

prubuje uniknąć tej walki ale za każdym razem gdy wracam to oni już są ;( nawet na poziomie spokojnym tylko że w tedy nic się nie dzieje tylko sobie chodzą :P

Jak chcesz żeby za przeproszeniem te "głąby" się nie pojawiały to musisz ugasić ogień + całkowicie rozwalić netherrack wtedy nie będziesz miał problemu ;)

Opublikowano

dobra dzięki

Ale lipnie zrobili bo musiałem sobie z czitować itemy żeby ich pokonać ;(

myślę że za wcześnie atakują i powinni zrobić tak że dopiero po założeniu królestwa będziemy musieli mu pomogać w obronie ;(

i jeszcze jedno przypadkowo budowniczy zginol... co mam teraz zrobic?

klqo.png

nieważne czy czarny, biały, chudy, gruby, niski, wysoki jeżeli jesteś miły dla mnie to ja dla ciebie też. -Eminem

Opublikowano

nie

klqo.png

Opublikowano

Siema jest problem.skopiowalem mod loadera do minecraft.jar i tale of kingdom's tak samo ,plik w tale jakis tam mod do folderu"mods",usunąłem meta-inf i sie wlącza normalnie pisze MoJang i teraz:nic sie nie dzieje,po chwili robi sie czarny ekran;x

Coś źle robie?prosze o odp:)

pozdrawiam.

10       50      100    150       200      250      300       350      370      400

Opublikowano

ponawiam pytanie.

10       50      100    150       200      250      300       350      370      400

Opublikowano

Co robi owy miecz Excalibur czy jakoś tak?

Na PPM świeci się (obrona)

A na LPM bije potworki i nic (Atak)

wie ktoś o co chodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...