Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]VPS na exone.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wpisuje komendę:

"i teraz restartujemy serwer komendą :

shutdown -r now"

To już później nie mogę się połączyć przez putty i muszę przeinstalować serwer bo nic nie mogę zrobić czy ktoś wie jak to mogę naprawić?

sygnamq.jpg
Gigabyte G31M-S2C, Core 2 Duo E8400 2x3Ghz, Pamięć 2GB 800, GeForce GT 520 DDR3 1GB, Dysk 1,5TB Sata III, Zasilacz 550watt

Opublikowano

Poczekaj góra 10 minut...

Jakim mądrym trzeba być żeby reinstalować serwer z tego powodu...

Wystarczy poczekać i putty normalnie śmiga, serwer troszkę się włącza też...

ESTAVIA.PL

Opublikowano

ta ale trzeba być mądrym żeby głupoty pisać czekałem od 23 do 6 rano i co ? musiałem coś z tym zrobić to przeinstalowałem tylko pytanie dlaczego tak się dzieje jak wpisze tą komende

sygnamq.jpg
Gigabyte G31M-S2C, Core 2 Duo E8400 2x3Ghz, Pamięć 2GB 800, GeForce GT 520 DDR3 1GB, Dysk 1,5TB Sata III, Zasilacz 550watt

Opublikowano

Mozliwe , ze wrzuciles liby tam gdzie nie trzeba lub te nieprawidlowe.

Jak cos nie wpisuj etc/rc.d netif restart

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

to będzie lipa bo jak dam komuś gm-a np.?

sygnamq.jpg

Opublikowano

2 komentarz ma racje. trzeba chwilke poczekac a watpie by liby mialy jakies znaczenie gdzie wrzuciles bo to tylko bibioteki.

po za tym GM jest do plikow serwerowych chyba ze ktos ze stanowiska GM zrestartowal serwer komenda GM'a ale Ty sie nie mozesz polaczyc z systemem FreeBSD albo jak tam wolisz serwerem.

@ edit takze wiesz to ile czekasz zalezy takze od parametrów VPS najtanszy jakies 10minut a ten za 74 zlote chyba juz 3-4 minutki i smiga;]

Opublikowano

"2 komentarz ma racje. trzeba chwilke poczekac a watpie by liby mialy jakies znaczenie gdzie wrzuciles bo to tylko bibioteki."

2 komentarz nie ma racji bo już w nocy nie chciało mi się robić to zostawiłem do rana i rano też pisało connect bla bla i nie chciało mi połączyć

liby nawet nie zdążyłem wrzucić to jak może mieć jakiś wpływ?

Jak wpisałem wcześniej tą komendę to wywaliło mi w osobnym okienku jakiś błąd ale nie zrobiłem ss-a

sygnamq.jpg

Opublikowano

chcac nie chcac 2 komentarz ma racje bo by zrestartowac serwer a dokladnie po jego restarcie trzeba tyle czekac... wez pod uwage wielkosc liter w wpisywanym haśle i zrob ss

Opublikowano

heh wiem co wyświetla jak się wpisze złe hasło a jak coś jest z servem nie pokazuje nawet login tylko wywala network refused czy jakoś tak

@edit

teraz to była komenda reboot

beztytuuzi.jpg

lolvr.jpg

wszyscy mają i tak like za odpowiedź

sygnamq.jpg

Opublikowano

Żadne czekanie Ci nie pomoże jest to błąd z wadliwymi libami które masz zawarte w systemie. Mam taką teorie że podczas robienia serva zamieniasz te liby i system podczas robienia reboota, zapisuje wszystkie zmiany i pojawiają się konfliky w plikach i karta sieciowa nie odpala.

Napisz jaka masz wersje systemu i najlepiej tutek na podstawie którego próbujesz serwer postawić.

Opublikowano

Sam mam VPS'a z systemem Freebsd 7.4 i powiem ci szczerze że tylko raz miałem taki problem jak kombinowałem z libami jeśli ruszysz pewien lib to reinstall wymagany ale w innym przypadku nie miałem tak...

Tak jak któryś up powiedział nie wpisuj: /etc/rc.d/netif restart - jeśli to wpiszesz to musisz jebnąć reboota od strony exone.pl czyli wbijasz tam dajesz panel klienta logujesz się walisz restarta, jeśli to nie pomoże to nie wiem

Lub po prostu zresetuj serwer komendą: reboot

To na tyle :D

ESTAVIA.PL

Opublikowano

ale ja nawet nie ruszyłem lib tylko po prostu w tutkach doszedłem najdalej do resetu mysql

sygnamq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...