Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POMOC! :P

.InSaNe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Od pewnego czasu mam lagi na metku tzn to nie są lagi internetowe tylko takie jak np bije metka i sporo mobów obok mnie jest to wtedy ekran się ścina ale jak zejde i wejde na kuca to ok jest.

Macie jakiś poradnik na to.

Za sensowe odpowiedzi daje lajki. ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może to Ci pomoże ;x

http://www.mpcforum.pl/topic/526708-tut-jak-zwalczyc-lagi-w-metinie-teraz-to-juz-nie-problem/

http://www.mpcforum.pl/topic/239512-tutjak-zrobic-aby-wogole-nie-miec-lagow-na-priv-serwerach/

http://www.mpcforum.pl/topic/205146-tutjak-zrobic-aby-miec-mneijsze-lagi-w-metin2/

Pomogłam? Daj: "Lubie to"

Opublikowano

Miałem dokładnie to samo, u mnie nic nie pomogło tylko wywalenie wszystkich hacków, reinstall kamer moda i było normalnie :)

2l6yat.jpg

Opublikowano

Sciagnij sobie program Game Booster. Zatrzymuje on wszystkie procesy oprocz programu ktory uruchomisz przez game boostera. Zwieksza predkosc bardzo. Graj full ekran, nie w oknie.

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

U mnie sie tak dzieje ze scina , a problemem jest nagrzewanie procesora i karty graficznej << mam problemy z tym i mi dlatego laguje, wiec ci może tez coś podobnego sie dzieje

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Sciagnij sobie program Game Booster. Zatrzymuje on wszystkie procesy oprocz programu ktory uruchomisz przez game boostera. Zwieksza predkosc bardzo. Graj full ekran, nie w oknie.

Wszystkie. ? tzn tylko metek bd uruchomiony tak. ?

Opublikowano

@up niedosłownie wszystkie bo część jest odpowiedzialna za uruchomienie komputera itd. ale większość tj. aktualizacje jakies programy dzialajce w tle itp to ci to wylaczy, usługi też wywali, i optymalizuje ram. Niby pomaga.

Jestem zdania, że posiadasz czysty system nie jakies modyfikacje? Bo jesli tak, to uważaj na tego typu programy ;)

Do tego. Niby są programy do optymalizacji ramu, ale po opiniach stwierdzam, że nie warto używać. Np wpisz sobie google ; optymalizacja ram - pierwszy link pcformat, wyjaśnił jeden użytkownik.

Spróbuj Ccleaner (uwaznie zaznacz punkty zebys potem nie płakał, że Ci usunęło hasła zapisane itd.), możesz również zdefragmentować dysk.I w procesach na wysoki priorytet.

Jeszcze możesz spróbować cFosSpeed. Nie umiem wytłumaczyć, lecz jest to na zasadzie kolejkowania czy coś takiego, odpalisz np metka torrenty i przegladarke i będzie płynnie metek działał, przynajmniej ja tak mam ;>

Najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji jest oczywiście zakupienie większej ilości pamięci ram ;) tym bardziej, że teraz ceny ram są tanie (4gb około 70-100zł 6gb 150+ DOBREJ FIRMY)

Pozdrawiam ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...