Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Pasta

NasuWoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowiłem przeczyścić komputer

Jednak mam problem z procesorem,kupilem paste na proceser jednak nie wiem w jaki sposob mam zmyc stara,i w jakiej ilosci dac nowa.

Opublikowano

Nakładasz jak klej by rozsmarowac po całej płytce metalowej (chodzi oczywiśnie o chłodzenie)

a co do sprzątnięcia spróbuj delikatnie zdrapac lub chusteczką. Ja tego nie robilem bo nie mialem takiej potrzeby bo bylo tam suchutko

Opublikowano

Juz sobie poradziłem

Z procesora zmyłem wacikiem

a z radiatora wd40 i wacikiem dlatego ze tam była pasta nakładana na zasadzie plastra.

Teraz temperatura płyty,procesora spadła z ok.50stopni c na 37-40stopni c.

I teraz 2 pytanie czyszcząc komputer wymontowałem wszystkie podzespoły w wentylatorze od karty graficznej złamała się łopatka,czy może to czymś poważnym skutkować? wentylator chodzi bez zarzutu.

Opublikowano

@up zalezy ile masz lopatek. Poprostu na logike powietrze bd uciekalo lub gorsze chłodzenie zasilacza

jak masz duzo lopatek to nie ma problemu jak masz 3-5 to moze byc problem ale musisz czesciej szyścić zeby wiatrak tak nie latał szybko

Opublikowano

Może trochę dragać ale nic większego ;)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

ja w starej grafice z jednym wentylatorkiem tak miałem ale jedyny mankament, to dźwięk, przy dużym obciążeniu wentylator chodził na 100% i było go słychać, a po złamaniu łopatki tak samo chodził ale z różnymi skokami dźwięku. czyt. raz ciszej chodził raz głośniej.

Chłodzenie karty za bardzo nie ucierpiało bo zachowała te same temperatury

tylko polecam, jeśli się cała nie ułamała, zeszlifować, czy coś, po prostu skrócić żeby była równa ze środkiem. Tylko pod żadnym pozorem nie doklejaj na kropelkę czy coś, bo podczas "wirowania" może odpaść i lipa :]

Opublikowano

@up zalezy ile masz lopatek. Poprostu na logike powietrze bd uciekalo lub gorsze chłodzenie zasilacza

jak masz duzo lopatek to nie ma problemu jak masz 3-5 to moze byc problem ale musisz czesciej szyścić zeby wiatrak tak nie latał szybko

Łopatek to ma z 8+

Może trochę dragać ale nic większego ;)

Na razie nic nie drga;p

ja w starej grafice z jednym wentylatorkiem tak miałem ale jedyny mankament, to dźwięk, przy dużym obciążeniu wentylator chodził na 100% i było go słychać, a po złamaniu łopatki tak samo chodził ale z różnymi skokami dźwięku. czyt. raz ciszej chodził raz głośniej.

Chłodzenie karty za bardzo nie ucierpiało bo zachowała te same temperatury

tylko polecam, jeśli się cała nie ułamała, zeszlifować, czy coś, po prostu skrócić żeby była równa ze środkiem. Tylko pod żadnym pozorem nie doklejaj na kropelkę czy coś, bo podczas "wirowania" może odpaść i lipa :]

Złamała się cala równo ze środkiem

Opublikowano

Na 8 łopatek to nie ma dużej różnicy , chyba że , oderwało się dużo ??

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Na 8 łopatek to nie ma dużej różnicy , chyba że , oderwało się dużo ??

Oderwała sie tylko 1 łopatka.

I Ku mojemu zdziwieniu komputer chodzi ciszej^^

Ale może to dlatego ze wszystko od obudowy do zasilacza wyczyściłem;p

Opublikowano

No to będzie spoko ale mniejsze chłodenie , a przeciszenie to dzięki czystości :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...