Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Rozpoczynanie gry inżynierem

LubieToster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wielu z Was napewno zastanawia się jaką klasą chce grać i jaką najlepiej wybrać, otóż ten poradnik będzie zrobiony aby Wam w tym pomóc.

Wybór klasy zależy od Was, lecz ja Wam powiem jakie wady i zalety ma inżynier.

Inżynier:

Jak pewnie niektórzy zauważyli, inżynier to klasa która jest zrobiona do niszczenia pojazdów naziemnych, jak i tych powietrznych.

Czym się wyróżnia? Otóż tak, tylko on posiada miny przeciwpancerne oraz RPG, może on również odnowić HP pojazdowi ( czyli po prostu go naprawić ).

Jest jedną z klas która w przeciągu jednej rundy może nabić naprawdę mnóstwo punktów. - dlaczego? Rozwalanie pojazdów jest naprawdę świetnym sposobem do nabijanie expa.

Jego zadaniem jest wspomaganie swojego teamu poprzez naprawianie pojazdów.

Wad ta klasa nie ma, chociaż jest jedna rzecz której EA nie dopracowała, tier 3 dla tej klasy jest zbędny, wyrzutnia granatów nie specjalnie się sprawdziła w tej grze.

Polecam inżyniera ze względu na nabijanie expa i wspomaganie teamu.

Początki:

jak to początki, zawsze są trudne, ale gdy już nabierzemy wprawy to wszystko idzie jak po maśle.

Na początku wyboru postaci na stronie BF P4F mamy taką opcję jak MY STUFF 4, wybieramy REWARDS, klikamy nagrodę dla inżyniera i cieszymy się nowym sprzętem ( jest on ważny jedynie jeden dzień, z wyjątkiem strzykawek i bandaży ).

Wbijamy 3 poziom, i inwestujemy w większą ilość RPG.

Na poziomie piątym wybieramy TOW Missile w APC 2/3 i karabin do czołgu 1/3.

Gdy już wbijemy lvl 7 bierzemy o jeden poziom wyższą wiertarkę i helikopter.

Lvl 12, bierzemy 5 min przeciwpancernych.

Do poziomu 21 bierzemy wszystko na helikopter, od pilotowania go do Radar system. Jak wbijecie lvl powyżej 21 to inwestujcie w co macie ochotę.

Jeśli chodzi o sprzęt to polecam XM8 lub 800-combat ( shootgun ).

Boostery:

Anti-tank mine ,

RPG booster.

screeny niebawem

To na tyle, jeżeli zauważyliście jakieś błędy to piszcie smiało.

ps: jak dodać screena ze swoich danych? -,-

Bf Moderators - lmfao

Opublikowano

Nawet ładnie to zrobione masz lajka :)

Do ideału wiele brakuje, dla nowych graczy może to sprawić trudności i kłopoty. Screeny muszą moim zdaniem być.

10906.png

Opublikowano

Do ideału wiele brakuje, dla nowych graczy może to sprawić trudności i kłopoty. Screeny muszą moim zdaniem być.

Dlaczego uważasz że mój poradnik miałby komuś zaszkodzić?

Bf Moderators - lmfao

Opublikowano

Może dlatego, bo już jest kilkanaście takich?

Aha, i to jest ten argument?=D

W takim razie jeżeli nikt nie jest zainteresowany to nie będę robić aktualizacji, dziękuję i pozdrawiam...

Bf Moderators - lmfao

Opublikowano

Nie dość że jebie po oczach to że to zrobiłeś za przeproszeniem na Od pierdol Dodaj Screeny zmień czcionkę i Kolor wtedy będzie lepiej

Z Przychylnością-Lajk

To4KJ.jpg

Sygna by DJ

Opublikowano

Dlaczego uważasz że mój poradnik miałby komuś zaszkodzić?

1. Dużo nowych graczy nie będzie wiedziała o co chodzi, rozwiń TuT.

2. Co do Tutorialu... nie wiem nawet czy to nazwać TuT'em. Kilkadziesiąt jest podobnych tematów.

3. Za pewnie za kilka dni stworzysz o Medicu, Reconie i Assualcie?

10906.png

Opublikowano

Nie dość że jebie po oczach to że to zrobiłeś za przeproszeniem na Od pierdol Dodaj Screeny zmień czcionkę i Kolor wtedy będzie lepiej

Z Przychylnością-Lajk

Kto to pisze ? Co ja pacze ?

Ogólnie fajny TuT ,tylko dodaj screeny.

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Te kolory przyprawiają mnie o ból głowy.

tinypic.com bądź imageshack

Mam maly problem co do tych screenow. Wiem na jakiej stronce moge je umiescic lecz chodzi o to, ze nie wiem jak zrobic screena w kategorii Training, print screenem sie nie da :/

Bf Moderators - lmfao

Opublikowano

Mam maly problem co do tych screenow. Wiem na jakiej stronce moge je umiescic lecz chodzi o to, ze nie wiem jak zrobic screena w kategorii Training, print screenem sie nie da :/

Fraps, xfire.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...