Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Spis] Ciekawe i Potrzebne aplikacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj chciałem wam zaprezentować parę fajnych i przydatnych programów na Telefony z androidem.

Pierwszy z nich to Astro.

Jest to program do przeglądania plików które znajdują się na karcie pamięci.

Za pomocą tego programu możemy instalować inne aplikacje np. te ściągnięte nielegalnie z internetu.

Możemy go pobrać tutaj

https://market.andro...ago.astro&hl=pl

lub wejść na naszym telefonie w Android Market i Wpisać frazę Astro

Kolejną z aplikacji, którą krótko opiszę jest Advanced Task Killer.

Dzięki tej aplikacji "zabijamy" programy, które są włączone i pobierają pamięć RAM naszego telefonu.

Jest ona bardzo przydatna do tych słabszych telefonów jak i tych lepszych zazwyczaj używamy tej aplikacji przed włączeniem jakiejś gry lub aplikacji, która ciągnie dużo pamięci RAM.

Możemy ją ściągnąć tu

https://market.andro...ancedtaskkiller

bądź w android markecie w naszym telefonie wpisując do wyszukiwarki frazę: Advanced Task Killer.

Następną przydatną aplikacją będzie stoper.

Może to śmieszne ale większość telefonów z androidem nie ma stopera lecz w markecie jest ich pełno.

Najprostszy stoper możemy ściągnąć tu

https://market.andro...2F0Y2hhcHAiXQ.

.

lub wpisać w markecie Stoper i wejść w pierwszą propozycję.

Następną APK'Ą, którą opiszę jest :Camera360 : Fantasy Creative.

Można to nazwać dodatkiem do aplikacji Camera360.

Aplikacja ta pozwala nam na edycję zrobionych zdjęć min. możemy mieszać szkic ze zdjęciem, zmieniać ich kolory a także bawić się kombinacjami kolorów.

Podstawowa aplikacja Camera360 znacznie poprawia jakość zrobionych zdjęć.

Aplikację Camera360 : Fantasy Creative możemy pobrać z tej strony

https://market.android.com/details?id=vStudio.android.CScene

Bądź wpisać w Android market : Camera360 : Fantasy Creative

Najważniejsza Aplikacja dla ludzi którzy dużo "surfują" po necie jest Opera mini.

Jest to jak dla mnie najlepsza na rynku przeglądarka do swobodnego chodzenia po internecie jest niczym opera na komputer.

Najbardziej praktyczną funkcją jak dla mnie jest zapisywanie stron dzięki temu możemy przeglądać zapisane strony w trybie OffLine.

Jest też bardzo przejrzystą przeglądarką i nie ma niepotrzebnych bajerów jak np. przeglądarka Delphin.

Jest także opera mobile lecz ona zamienia wszystkie strony w wersję mobilną a każdy wie, że lepiej się przegląda strony w standardowej wersji.

Operę mini możemy pobrać z tej strony:

https://market.android.com/details?id=com.opera.mini.android

Jeżeli potrzebujecie jeszcze opis jakiejś aplikacji proszę pisać w postach na poewno postaram dodać się je do mojej listy.

97ky69.gif

"Służę pomocą , nie na każde zawołanie "

Opublikowano

no no ładnie napisane objaśnione i najwazniejsze, że przydatne są to podstawowe aplikacje na android'a jak dla mnie spoko temacik.

Opublikowano

Tut dobry ale....

Brawo! Dużo programów... baardzo. Dostaniesz like jak dodasz jeszcze z 5-10 :P

Ja na x8 mam stoper ;p

Dodałbyś camera360 - bardzo porpawia jakosc zdjec

oraz np. jakiś dobry przetestowany odtwarzacz muzyki.

Bo 3 to nie jest dużo ;p. Postaraj się. Może wyjdzie ci coś dobrego :D

76561198034810506.png

Opublikowano

postaram sie jutro zaktualizowac o 2/3 programy bo dzisiaj w nocy juz mi sie nie chce.

bedzie napewno jakas aplikacja wspomagajaca aparat i moze opera mini.

97ky69.gif

Opublikowano

Zaktualizowane !!!

Zapraszam do Oceniania :P

I piszcie jeszcze jakieś apki żebym mógł je opisać :P

Prosił bym też o zdjęcie 5% za tuta PROSZĘ :P

97ky69.gif

Opublikowano

Winamp jeżeli ktoś ma lipny odtwarzacz lub nie może zrobić playlisty , Ipla - do ogladania serialow dla zbicia nudy , Gadu-gadu - wiadomo, Skype - jezeli ktos ma wolny komputer czy cos moze przez skypa z telefonu rozmawiac , TeamSpeak 3 - wiadomo , itp

Opublikowano

Ale to są oczywiste programy których używamy częściej na kompie to by było tak jak bym opisywał jakiś program na kompa ;/

Pomyśl logicznie ^^

???

97ky69.gif

Opublikowano

Do odtwarzania filmów jest najlepszy :

Mix Video Player

Odtwarza : mp4 i różne formaty

Sa do niego różne kodeki

Można go pobrać w Android market

Polecam go ! Sam go używam w Galaxy Ace

bez gif, decyzja administracji.

Opublikowano

Root Explorer > ASTRO

Advanced Task Killer < Automatic Task Killer

Opera Mini dla wielu ludzi nie jest najlepszą przeglądarką, sam uważam że Dolphin Browser pod każdym względem ją niszczy

Pominąłeś sporo aplikacji np. APNDroid bez którego nie można się obyć mając internet od operatora komórkowego, GG, Tapatalka, tłumacza Google, odtwarzacze wideo etc.

fs_overall.png

Opublikowano

@Up

delphin jest na pewno mniej znany niż opera, po drugie caly czas aktualizuję ten temat o nowe programy jutro postaram sie dodac winampa a odtwarzacze vide moze za 2 dni bo muszę jakiś ściągnąć i przetestować.

97ky69.gif

Opublikowano

Miałeś wczoraj dodać winampa i ten odtwarzacz video ;d

Może ja bd aktualizował swój spis??

Bo ja siedzę godzinami na forum ;D

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Według mnie Dolphin jest lepsza od Opery.

Szybsza, szybki dostęp do zakładek i narzędzi - przesunięcie palcem w lewo lub w prawo, obsługa gestów, i w dodatku ma kilka bardzo praktycznych wtyczek.

amyt.jpg

EMPTY :C

Opublikowano

Dobry tutek, programy też dobre ale Taskowanie nie jest dobre dle telefon. i według mnie Opera jest lepsza od Dolphina, posiada np: Opera Turbo dzięki czemu zabiera mniej transferu oraz jest ogólnie szybsza jak dla mnie od Dolphina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...