Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Doradzenie Metin2 PL

Szengen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się poradzić was bardziej doświadczonych graczy metin2

Wiec tak kolega mnie namówił żebym zaczął grać ponownie na metin2 PL ;p no i nie wiem jaką klasa zaczynać grać tym bardziej że nie grałem w te gre już z dobre 2 lata i nie znam wszystkich zmianek oraz nowości ;p Rozmyślam nad 2 wariantami

Sura BM / Ninja Dagger / Ninja Archer

Która z tych postaci jest bardziej wszechstronna w PVP jak i PVN eq i ku nie musi być tanie bo to już większego problemu nie stanowi jednak bardziej stawiam nacisk na PVP xD nie wiem czemu ale tak lubię i proszę mnie zrozumieć zbyt długa przerwa pozbawiła mnie informacji jakiej kolwiek klasy ... prosiłbym o doradzenie oraz wypisanie + oraz -- danej klasy postaci z góry dziękuje wasz trud zostanie odpowiednio nagrodzony ;D

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano

Najlepszą klasą pod pvp z tych co wymieniłeś to bm/archer, pod exp i pvp dagger/wp.

BM- ciężko się nim exp'i, w pvp kosa

Archer- bez marmurków exp to udręka

WP- Postać uniwersalna

Dagger- dobry pod pvp i exp.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

w skilach zmiam nie ma ja ci polecam daggera tą postacią ogarniesz i pvp i exp ku nie są drogie. Według mnie to najlepsz postać do pvp ponieważ ma skile skupiające się na jedynym celu typu chmura zasadzka i z wira można ładnie walnać

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Myślę, że skoro nie znasz wszystkich zmian i nowości, powinieneś grać surą BM. Jest on świetny w pvp, a w expie, no cóż, wszystkiego się nie ma.

Opublikowano

Jeżeli ja bym miał wybrać to wybrał bym Archera .

Dlaczego ?

Podobają mi się strasznie łuki/skile/wygląd Archera .

Fakt bez marmurki na expie nic nie zrobisz .

Jednak jak ogarniasz Archera to nawet spot w v2 weźmiesz na marmurku (ale trzeba mieć dobre eq @_@)

Do Pvp jest uznawany za jedną z najlepszych - razem z Bm'em .

Dodatkowo musiałbyś zrobić sobie dropa ,żeby jakoś zarabiać , bo archerem zarabianie to udręka ..

a na marmurki trochę wydasz ; //

Jeśli chodzi o bm'a to także fajna postać .

plusem jest to ,że ma duże abs w ochronce co daje nam wielką przewagę w pvp

a gdy dołączymy jeszcze duszka i wbijemy skile na P , wtedy tylko ktoś z lepszym eq może nas wyłożyć w pvp .

Lepszym miałem na myśli pro elo zbonowane eq , z abs na sure itd.

Podsumowując sura bm jest najczęściej wybierana ze względu na pvp .

Jeśli chodzi o exp , to nie jest tak najgorzej jest ciężko ale nie do przesady co inni wypisują ;<

Surą Bm jesteś w stanie rozwalić na luzie metina z dobrym eq .

W Av2 sury bm też jakoś sobie dają radę więc jeśli masz mocne nerwy to doradzam ci surę bm ;D

Oczywiście do expa trzeba mieć dobre eq a nie latać w zbrojach +6 ; / na 34 lvl +

Ninja Dagger Hmmm... ^^

Kochałem kiedyś tą postać ze względu na szybkość , bonus do krytyka który jest przy kryciu się ..

ze względu na zajebi*** wygląd skili na P .

Postać może na początku być przynudzająca ..

ale gdy wbijesz 50+ , ogarniesz skile na G to potrafi pokazać swoje .

Możesz nią spokojnie expić gdy masz dobre eq i skile , jednak jeśli chodzi o zarobki na metinach to nie jest już tak dobrze ;<

Musiałbyś sobie zrobić dropa >_< . Ale nie zawsze musisz tak zarabiać ^^ . możesz też wyexpić pare postaci i chodzić do Dt :)

w Pvp spisuje się też nieźle , jest także bardzo często wybieraną postacią ze względu na pvp czy "przyjemne granie"

Ja natomiast mam od kąd pamiętam problem z wybraniem Dagger'a czy Archer'a , obie postacie mi się podobają w tym samym stopniu , ale mimo to zawsze jakoś się nastawie pozytywnie i gram tym co mi najbardziej odpowiada :D

bleach%20tag.png
Opublikowano

Sura BM

jak dla mnie z tych 3 postaci jest ona najlepsza do pvp :P (najlepsza to dla mnie szaman leczenie)

ochronka i duszek na M+ daja dobre wyniki w pvp

wiem cos o tym bo sam bram sura BM :)

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Ok dziękuje wam wszystkim za duży wkład i dobre wytłumaczenie oczywiście wynagrodziłem wasz trud odpowiednio ale jednak bardziej ciągnie mnie do ninji daggera i chyba przy tym pozostanę ;p temat wyjaśniony ...

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...