Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]IS3 czy Tiger II

kamikadze160

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Chciałbym się zapytać który z nich jest lepszy i którym wychodzi się mniej na minus.

Z góry Thx.

kszafranski16.png

POMOGŁEM DAJ LIKE

Opublikowano

Tiger II jest lepszy wgm. ponieważ ma celniejsze działo z lepszą penetracją ale za to słabszy dmg a IS-3 ma dobre działo ale mało celne i jego pancerz duzo rykoszetuje.

signature.png

Opublikowano

Is-3.Czolg bardzo dobry bo go mam na maxa.W hu rykoszetów tygrys II nieraz nawet mnie nie draśnie.Pożądne dzialko ale niecelne.

TygrysII.Czolg z celnym dzialkiem ale slabym.Slaby pancerz.Niby 170 a is-3 ma 150 a ma wiecej rykoszetow.

Ja tam wybralem ruskie :)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

IS3 jest lepszy. Ma twardą i dużą wieże, która odbija większość pocisków, jest także szybki i mobilny + spore DMG robią z niego świetnego zabójce(trzeba się czaić, a nie walić na hama) :D

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Ja bym IS'a wybrał. Mocniejsze od KT boki, tył i wież, lepszy dmg/strzał i mobilność. Kt góruje twardym frontem.

Opublikowano

KT. Działo jednak przemawia. Is-3 po przednim na dole i każdy się nim bawi. Czasami nawet Tygrysy I...

Opublikowano

IS-3:

Zalety:

- ździebko szybkszy

- niższy

- świetnie opancerzona wieża

- duży dmg

- łatwiejszy w obsłudze

Wady:

- słaba celność

- gorsze zakręty

- przedni pancerz słaby (można wejść z penetracją nawet 175 mm i nic na to nie można poradzić)

- długi przez co łatwy do trafienia od boku

- słaba szybkostrzelność

Tygrys II:

Zalety:

- świetny przedni pancerz; bez nachylenia (ustawiania czołgu trochę bokiem) odbija pociski z penetracją około 180 mm, z pochylaniem potrafi odbić pociski z penetracją 225 mm; IS-3 nie może pochylać tak pancerza ze względu na jego kształt

- świetna celność

- dobrze opancerzona wieża (osłona działa jest niemożliwa do przebicia)

- krótszy od IS-3

- dobra szybkostrzelność

- dobre zakręty, możliwość robienia piwotu

Wady:

- wysoki

- jest łatwo wykrywalny

- mała prędkość maksymalna

- słaby dmg

- ciężki do opanowania ze względu na potrzebę nachylania pancerza, a ciężko pamiętać o takiej rzeczy w środku walki

Osobiście polecam tygrysa II. Jak wiesz co z nim zrobić to jest potężny. Celność jest taka, że zatrzymuje się i praktycznie natychmiast może strzelać. Jak się dobrze nim pochyli pancerz to odbije wszystko. Kiedyś dobrze ustanowiony w obronie odbiłem parę pocisków E-75, a kiedyś w ataku odbiłem dwa pociski IS-4, a jak ktoś będzie strzelał po wieży to osłona działa to odbije. Cudo jednym słowem! ;)

osłona działa

5417322948_4e9d6ddf4b_z.jpg

Opublikowano

Nie chce mi się rozpisywać jak kolega u góry bo dobrze napisał, ale moim zdaniem kto jak lubi.W KT mnie już po prostu wkur** jego wieża, może i ma ten fajny kształt i 180 na froncie ale wszystko w chodzi na "rogach" pancerza bo tam jest 80, medy od 7 tieru tak samo i HT przebijaja bez problemu...

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Dokładnie, czyli tak w skrócie. Tygrys II jest dobry na dużych, średnich i jak ktoś umie grać + przeciwnik nie umie grać to jest też dobry na bliskich dystansach. IS-3 za to jest dobry na bliskich dystansach jako, że nie ma za bardzo weakspotów (a może i ma tyle że nigdy nie szukałem, bo po co :P) i jego działo jest mniej celne, ma większy dmg i mniejszą szybkostrzelność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...