Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Problem z aktualizacją

Jacekxd12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Ostatnio miałem dużo problemów z freezowaniem sie gry, aktualziacjami, dzwikiem i wgl, lecz jakos udało mi sie to ogarnać.

Kolejnym problemem stała się dzisiejsza aktualizacja. Poprzednio przed aktu włączając BFa wyskakiwalo mi okienko ze mam do pobrania 16,9 gb !! aktualizacji, mówię co tam, na noc zostawię i bd malinka. A tu dupa - gdy kilkiam przycisk pobieranai wsyakakuje bład 114. Próbowalem z 30 razy - nic.

Poprzednio wywalało mi tez okienko - graj bez aktualizowania lub anuluj. Wybierałem graj bez aktu i śmigałem. I tak było do dzisiaj. Gdy próbuje pobrac te dzisiejsza aktu to mi wyskakuje błąd odnoscnie tej starej ..

Jakieś rozwiązania, pomysły, usunąc jakieś foldery, reinstall ? Ma ktos cos podobnego ?

Pozdro liczę na wasza pomoc. :)

Pomóż innym, nie bądź obojętny ! Jedno kliknięcie a tak wiele może.

1420669638.png

Opublikowano

Dobra teraz mnie Origin rozpier*olił na łopatki. Postanowiłem usunąc grę i Orogina w celu ponownego zainstalowania. Wszystko ładnie pięknie do czasu. Pobrałem od nowa Origin z oficjalnej strony, zainstlowałem, zalogowałem sie na konto i gdy chciałem zainstalować grę wywaliło mi błąd: Ta gra wymaga zaktualizowanej wersji systemu Windows. SP1 jest, wsysktie NETframeworki są i biblioteki Visual C++.

Co robić ???

1420669638.png

Opublikowano

Gra działa od Visty w górę... na XP nie pójdzie bo nie ma on directa 10.0...

Ale skoro każe ci zaktualizować do SP1 to penie masz windows 7....

@down: Spoko zawsze trzeba się zapytać... chociaż miała by to być najbardziej oczywista rzecz.

PS: Luk na Sygne mini turniej w BF3 :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Gra działa od Visty w górę... na XP nie pójdzie bo nie ma on directa 10.0...

Ale skoro każe ci zaktualizować do SP1 to penie masz windows 7....

Napisałem moje pytanie, gdyż ostatnio tłumaczyłem jakiemuś użytkownikowi co zrobić aby pozbyć się problemu i po godzinie zmagań wstawił on ss i zobaczyłem paseczek xp, teraz wolę zapytać.

Opublikowano

Tak mam Win 7. Napisałem maila do EA lecz znając życie zanim odpowiedzą to zdąże to sam ogarnąć... grrr...

Jakieś pomysły ?

1420669638.png

Opublikowano

Tłumaczę wam że ja nie mogę zrobić reinstallu, bo przy jego próbie wyskakuje mi powyższy błąd -.-

1420669638.png

Opublikowano

Ten błąd wyskakuje Ci w trakcie, gdy instalujesz grę czy usuwasz BF3 z komputera.

Wiem, że nie możesz pobrać aktualizacji, ale nie możesz usunąć gry czy jej zainstalować ?

Opublikowano

Dobra, powiem jeszcze raz - po błędzie z aktualizacją postanowiłem USUNĄĆ bfa z komputera, i tak tez zrobiłem. Po usunięciu gry usunąłem też ORIGINA. Następnie pobrałem z oficjalnej strony ORIGINA, zainstalowałem go. Do tej pory wszystko szło jak po maśle. Tutaj zaczynają się schody - gdy wkładam płytkę do napędu, owszem czyta ją, lecz gdy klikam instaluj wywala mi błąd o następującej treści : Bład pobierania - ta gra wymaga zaktualizowanej wersji systemu Windows. Sprawdź minimalne wymagania sprzętowe i zaktualizuj swój system operacyjny przed przystąpieniem do instalacji gry.

Co dziwne, takie problemy mam tylko z Battlefieldem, Mass Effect 3 (DEMO) działa bez zarzutu ( pobrało się też normalnie )

Powyższy problem nie wynika chyba z mojej konfiguracji sprzętowej - na tą chwile mam 2x GTX 460 spięte w SLI, 6 GB RAM i i5 2500K @ 4,0Ghz. Sprzęt niedawno wymieniany. Win 7 64 bit.

Teraz wszystko jasne :) ? Jeżeli jakieś pytania odnoścnie sprzętu to śmiało piszcie - odpowiem

1420669638.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...