Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini TuT]"Powracający"wagonik.

Ice-Squi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciągle ucieka ci wagonik, gdy chcesz do niego wsiąść? Gdy zastosujesz się do tego poradnika twój problem minie.

Wymagania:

Czerwona pochodnia

Tory

Napędzane tory

ok.20 pół płytek.

Ew.tory z czujniem.

Wykonanie:

Na początek robimy trasę z torów, na "początku"trasy kładziemy 2-3 napędzane tory, i dalej co ok 5-10bloczków. Pomiędzy nie kładziemy zwykłe tory, a obok napędzanych czerwoną pochodnię lub przed i za nimi tory z czujnikiem. Napędzane tory są po to by napędzić wagonik jak by ktoś nie wiedział -.- . Na końcu i początku trasy kładziemy pół płytki z odstępem 1 od toru(czyli 1 bloczek bez torów) by wagonik nie wyleciał. Tam kładziemy wagonik i pchamy go do miejsca bez torów. i 1-2 bloczki 2 dalej kładziemy napędzane tory. KIedy wagonik nam ucieknie, wróci bo się odbije od tego drugiego na końcu trasy.

P.S Poradnik jest dla tych którym ucieka wagonik i nie umieją sobie z tym poradzić.

To mój pierwszy tego typu TuT, wiem, ze bez zdjec ale pisze z laptopa a tam nie mam MC, a przegladarka mi nie działa na tym gdzie mam MineCrafta :( .

Opublikowano

według mnie bez sensu. równie dobrze można zrobić górkę, położyć na niej powiedzmy 3 tory napędzające, obok tego położyć klocki powiedzmy ziemi wraz z przyciskiem i jeśli chcesz jechać to musisz postawić wagonik na torach napędzających wsiąść do wagoniku i kliknąć na przycisk. To samo robimy z drógiej strony. Z czym to jest dobre? Wagonik nam NIGDY nie odjedzie jeśli nie będziemy tego chcieli, przycisk włącza tory na sekundę po czym je wyłącza wiec jak będzieszna końcu lub jak będziesz wracać to nie będziesz jechać dalej tylko się zatrzymasz. minusy? Brak ;)

Twój sposób jest troszkę dłuższy i wymaga więcej przedmiotów ale na zachęte dam Ci like ;) pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...