Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Nidalee vs Akali

Awergio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Nidalee vs. Akali

Zależy mi na: Dobrej postaci , która ma ładny DMG

Dodatkowe informacje: Chcę dobrą postać , która się szybko nie nudzi i ładnie bije

Opublikowano

Hmm... Wybrałes 2 "dobre postacie" obie maja "ładny DMG" szczegulnie nidalee a konkretnie jej dzida oraz ta jej przemiana w pume. A u akali R duzo robi i jeszcze masz 3 ladunki. Polecam Nidalee

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

@up co to jest "szczegulnie" ?

Akali jest kilka razy mocniejsza postacia niz Nidalee ...

Akali zdejmie Cie na Combo Q marka > ult > w >ult > + inv w plamie... jesli akali ma 3 ladunki nie ma szansy ze przed nia uciekniesz

+ spell vamp nie musi miec duzo hp bo i tak sie wyleczy skillami...

Nidalee...

tylko dzida ma potęrzne dmg... no fajnie ze ma dmg jeszcze naucz sie nia celowac < pamietaj im dalej tym lepiej, bo robi wiekszy dmg >

heal + at speed

pulapki

+ ult niby skille na pumie nie zabieraja many maja jakis tam dmg szybkie cd, ale nidalee jest dosc przewidywalna postacia dla wrogow. Wiadomo ze jak zmieni sie z pumy do czlowieka to zaraz poleci dzida = latwo jej uniknac ...

Akali ma wszystkie skille na target ;p

Moim zdaniem polecam Akali, po za tym jest jedna z czesciej banowanych postaci na rankedach co udowadania jej sile ...

Nidalee zbanowanej jeszcze nie widzialam...

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Akali się szybko nudzi..

Po 2 jest najgorszym chyba pickiem do 6 lvl.

Potem już coś tam może zrobić.

Nidaelee fajny pick, z dzidy nieźle wali.

Przemiana w pumę jak i normal jest dobry.

Opublikowano

Ja osobiście wole "Akali" ponieważ jak nią ogarniesz pokonasz nawet 1 v 3 na 4 lvl, a po za tym ma gigantyczne dmg z skilla pod literą "Q".

Osobiście wole Akali.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Szczerze? Obie się bardzo szybko nudzą :)

Nidalee jest z początku ciekawa, porzucasz pare gier spearami - nudaa.

Akali to samo combo 4ever, łatwo ją skontrować - też straszna nuda :) za 3150 kup sobie Blanc, Karthusa albo Mordekaisera - wszyscy ap, ale są ciekawsi :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Hmm... Wybrałes 2 "dobre postacie" obie maja "ładny DMG" szczegulnie nidalee a konkretnie jej dzida oraz ta jej przemiana w pume. A u akali R duzo robi i jeszcze masz 3 ladunki. Polecam Nidalee

Asz mie piekoł oczenta! >--<

Nidalee. Nie jest postacią często banowaną, a do tego, ten DMG z włóczni! Odpowiednie itemki + coś na cd i co chwile włócznia. Gościu ucieka, jeb pumka i focus :D

Opublikowano

Tak się składa że mam i Akali i Nidalee.

Więc tak najpierw może Nidalee:D

Więc tak, potężne dmg z Q ( Włócznia, - jeżeli się robi oczywiście ją pod ap ) Potrafi się leczy, jeżeli ktoś ma dobrego cela łatwo można zdobyć killa, zwłaszcza jak ktoś ucieka bo im dalej jest bohater tym więcej bije, Nidalee jako taka że no ma niezły dmg, no gówno potrafi zrobić w TeamFight'ach ponieważ w pumie łatwo cię dednąć i to że robisz pod ap to aż tak ci ni pomoże ponieważ z nich tak bierzesz / nie weźmiesz jak z włóczni, Puma tylko i wyłącznie do uciekania i do Farmienia, Pare secound i po minionach.

Akali:

Akali do 6lv. no taka prawda nic nie potrafi nawyczyniać solo. Ale gdy np. ma kogoś przy sb. kto bierze obrażenia na siebie i też troche bije to na 1 lv. można zrobić first blooda, jeżeli nie bd. bić akali... Ponieważ rzucenie "Q" zadaje dmg, + rozbicie tego zwykłym hitem zadaje naprawdę sporo dmg. Kółeczko "W"

naprawdę przydatne, przy biciu minionów gdy rzucasz kółeczko wrogowie sie troche cofaja bo się boją ( zwłaszcza postacie z celowanymi skillami ( takimi że trzeba klikać na kogo) ponieważ po chwili znika więc oni się cofają a ty spokojnie bijesz miniony, tylko musisz ją wyczuć, Na "E" MAsz taki có co atakuje dookoła sb. naprawde przydatne do bicia minionów i do całego combo. "R" Czyli nasz ultimate! To jest skok! Możemy skakać na wszystko miniony, mobki, championy... i inne xD. Ogólnie za 1 razem można mieć 3 skoki gdy masz je załadowane ( skakać się da ok. co 1 sec. ) + zadaje dmg. Dobrze się dogania postacie..

Najlepsze combo?

"Q" gdy rzucimy rozbijamy je zwykłym hitem! NAstępnie "W" aby się skryć ( jeżeli ktoś chce z nami walczyć ) zeby nie przyjmować wszystkich skilli na sb.

Nastepnie rzucamy "Q" i rozbijamy, następnie "E" aby zaatakować już napewnmo nie mająsporawo hp. więc teraz zapewne będą uciekać ;d więc tuta "R" czyli ultimate do doganiania ( NIE WSZYSTKIE NARAZ!! ) Doganiamy "Q", hit, "E" znów ulti i tak cały czas aż go nie dedniemy lub nie dojdziemy do turretu.

Noi co tu dużo gadać, Bardzo łatwo ucieć dzięki "W" Biegniemy w jedną stronę ( gdy mamy rozdwojenie ) - lewo/prawo. idziemy w lewo, rzucamy kółko i nagle się cofamy w prawo. Zapomniałem dodać że ci co wejdą w kółeczko, ( champy, miniony, i inny to ich spowalnia.. ) "R" czyli ulti mozna skakać przez ściany. Akali kiedyś była naprawde OP, ale taka naprawdę OP!!!! Póki nie dostała nerfa.... Teraz jest tylko OP. kiedyś jedno combo i już cie nie ma, teraz trochę się trzeba pomęczyć, Akali dobra dla nowych graczy ponieważ jest op xD.

btw. o combo nidalee.

u niej nie masz combo czaisz się żeby włócznią dmg, ( zawsze staraj się samą końcówka!! wtedy zadajesz większe dmg, ) i trzymaj się dystansowo. Jeżeli ktoś jest przy turrecie, to możesz zajść go od tyłu w Pumie:D,bo zacznie cię bić napewno, bo nidalee łatwo dednąc.. i wtedy turret ci pomoże, wtedy będzie wiedział że jesteś pumą więc zacznie uciekać, nidalee łatwo dednąć, a np. wie że będziesz g gonić a np. gdzieś ktoś gankuje:p, wtedy możesz wyjść z pumy uleczyć się i celować włóćznią.doganiać też możesz w pumie ponieważ skok ma ok. co 2sec.

Dobra licze na like bo się zabardzo rozpisałem.. zeby jeszcze zachęcić do kupna Nidalee, Bo Akali wszystko opisałem to Nidalee Ma duże, fajne cycuszki:D

beznazwy3mg.png
  • 4 tygodnie później...
Gość Menesterowy
Opublikowano

Temat przedawnił się.

Kosz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...