Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BM czy WP ?

GanerPL

WP czy BM ?  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. gra? BMem czy WPkiem ?

• WP
      9
    • BM
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

gral na s26 na Plu i chcialem zagrac sobie nowa postacia bo szaman mnie wykończył pod względem DMG jakie zadawalem :(

(mialem antyka +9 sred 39 i z boja zadawalem po okolo 300 w V2 na szponach :(()

i tu pojawia sie moje pytanie:

zagrać WP czy BM ?

wiem ze nie ma lepszej postaci do expa nic WP ale za to co BM wyczynia w pvp :))

jak narazie mam 15 lvl :P i przygotowaną wyzywkę +8 i lwia tarcza +9 (nie wiem po co mi narazie ona ale zrobilem wczoraj od +0 do +9 wiec zostawiam sobie :P)

mam do zainwestowania okolo 60kk :)

i tu pojawia sie kolejne pytanie :P

co kupic za te kwote ??

narazie myslalem o dziku wojennym jakims fmsie +9 sred ok 30 i eq do hp

czy dmg szamana i BMa beda podobne ? a moze beda sie roznic ? :P

prosze o konkretne odpowiedzi z wyjaśnieniem :)

PS osobiscie wole grac BM i robic robote w pvp :PP

1363095337-U286162.png
Opublikowano

WP, wbijesz 70+, sprzedasz eq i robisz BM'a ;))

nie chce mi sie tak bawic

chce wybrac postac ktorej nie bede żałować i bede nia grac do konca

1363095337-U286162.png
Opublikowano

WP to początkowo postać tylko do expa, ale na wyższych lvlach, tzn. 70 - 75 radzi sobie całkiem nieźle w pvp, tylko trzeba ogarnąć.

BM nie trzeba zbytnio ogarniać, bo to tylko duszek i miotasz skillami.

ja bym ci polecał BM, bo dla mnie WP jest nudny.

a za te kase, to jakiś fms z umkami około 10 i eq do hp, 1k powinno starczyć.

jakaś zbrojka na 26/34/42 +7 wystarczy.

btw. ze skilli się ciągnie szamanem, chyba, że grałeś smokiem, ale i tak lepiej skillami.

Opublikowano

Zależy, bo jeśli nigdy nie grałeś WP, to nie ogarniesz PvP. BM jest dość prosty, więc jeśli nie grałeś WP to jego polecam.

Co do expa, BM ma duszka, który dodatkowo zadaje obrażenia + ochronka, która je zmniejsza. Wp ma kilka skilli dobrych do PvM w tym czarowane, zbroję i strach, jednak to on dominuje na metkach.

Podsumowując :

Jeśli chodzi Ci bardziej o PvP, a nie grałeś nigdy surą, bierz BM.

Jeśli skupisz się na expie i dropie bierz WP.

Opublikowano

Ja również polecam Bm'a. Od 35lv z bojem, ochronka i duszek M5 i w miarę dobrym eq możesz sobie lajtem do 50lv expić na Bo a potem v2 marmurkami :D Wp lepiej by Ci się expiło i w pvp wcale nie jest taki zły, ale na na Bm i tak nie ma mocnych, oprócz archera xD

kuzyk2.png
Opublikowano

Osobiście mogę Ci polecić BM'a , nie jest , tak słaby jak niektórzy mówią w expie , iż ma 2 pomocne skille Duszek + Ochronka , poza tym jest kosą w pvp :3

(Nigdy surą nie grałem Na PL'u to co napisałem , było na podstawie wielu prywatnych serwerów ...)

@Up...

Jak można expić na BO do 50lvl , wiem jest pełno poradników ,gdzie mówią , że tam się opłaca expić ... Lecz Kurde... to będzie zbyt monotonne , lepiej expić od ok.35lv w v1 / v2 biorąc w (v1 np. 2 grupki bez poli lub więcej z ...)

Opublikowano

WP to początkowo postać tylko do expa, ale na wyższych lvlach, tzn. 70 - 75 radzi sobie całkiem nieźle w pvp, tylko trzeba ogarnąć.

BM nie trzeba zbytnio ogarniać, bo to tylko duszek i miotasz skillami.

ja bym ci polecał BM, bo dla mnie WP jest nudny.

a za te kase, to jakiś fms z umkami około 10 i eq do hp, 1k powinno starczyć.

jakaś zbrojka na 26/34/42 +7 wystarczy.

btw. ze skilli się ciągnie szamanem, chyba, że grałeś smokiem, ale i tak lepiej skillami.

zaczne od tego ze nie potrzebuje fmsa do umiejek ponieważ chce expic z dzika

PS nie bede pakowac w duszka jako 1 poniewaz moim zdaniem on mi sie później nie przyda

zapytacie pewnie dlaczego ? otóż odpowiedz jest prosta

expiąc w v2 z dzika bedzie mi lurowac pol spota i bede przez niego dedac :((

prawde mowiac duszka zamierzałem wbic na M jako 4 skil zaraz po ognistym ochronce i sferce

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Polecam ci WP. Wiele osób nie docenia go pod kwestią pvp ale na 80+ WP jest o niebo lepszy w pvp od BM , a exp jest naprawde fajny.

Polecam ci Build:

Ostrze - Wir - Strach -Paluch - Rozpro - Zbrojka

Dlaczego zbrojka ostatnia? Bo jest przydatna tylko na początku w grocie już sie nie przydaje, a strach jest na tym 54 + naprawde fajnym skillem do expa.

2@UP

BM na 80 wcale taka kosa w pvp nie jest.Coś o tym wiem , mojim wp 86 kładłem bm-ów 90+

Opublikowano

Polecam ci WP. Wiele osób nie docenia go pod kwestią pvp ale na 80+ WP jest o niebo lepszy w pvp od BM , a exp jest naprawde fajny.

Polecam ci Build:

Ostrze - Wir - Strach -Paluch - Rozpro - Zbrojka

Dlaczego zbrojka ostatnia? Bo jest przydatna tylko na początku w grocie już sie nie przydaje, a strach jest na tym 54 + naprawde fajnym skillem do expa.

2@UP

BM na 80 wcale taka kosa w pvp nie jest.Coś o tym wiem , mojim wp 86 kładłem bm-ów 90+

zaczne od tego ze gram za krótko zeby wbic ten 80 lvl :PP

PS okolo 40 szansy na blok ciosow nie przydaje sie w grocie ? :((

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Zbroja nie daje szansy na blok ciosów. Szanse na odbicie , dostajemy dmg ale odbijamy np 10% jego . Więc jak coś nam bije 100 to my mu oddajemy 10. Rozumiesz?

Opublikowano

sorki pomylilo mi sie :P

ale w v2 jak zadaja np 1k z przeszwki a mamy 40% na odbicie to powinno zadawac z 400

na logikę tak mi sie wydaje :)

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Ganer , zbroja zmniejsza troche dmg tylko pod względem defa. Odbicie nie zmniejsza dmg potworów.

Opublikowano

ja mam bm 76 lv dobre eq skile g8,g5,g,p i w pvp nie mam sobie rownych raz pojechalem nawet 88 bodego a robie tak ze mam surke wp 74 lv i chodze na metki dropie kamole i robie skile potem eq i wymiatam tylko musze dobic 75 i ide do dt. pozdro

xxx

Opublikowano

Polecam Ci WP. Na wyższych levelach jest naprawdę kosa w pvp :). Wbijesz rozproszenie na G albo P i jeżeli zadziała to położysz więkoszość sur BM. ( Bez ochronki nie są już takie dobre) . Na wojnach sura wp jest bardzo potrzebna, żeby nie powiedzieć niezbędna ze swoim rozproszeniem może w dużym stopniu przechylić szalę zwycięstwa na korzyść swojej gildi. W expie jest najlepszą postacią. Zagraj sobie bulidem - Ostrze- Zbroja- Wir - Palec - Rozproszenie. Jeśli zamierzasz wbić 86 lvl +. Jeśli okolo 70 to Ostrze - wir - palec - rozpro . I możesz się bawić w pvp. Postać będzie zadawać obrażenia duże ze względu na ostrze. A dostawać będzie tyle co szaman smok. Jeśli już go masz to buffa masz z głowy . Jeżeli chcesz jechać na wysokie lvl i zależy Ci na rankingu to polecam bulid : Ostrze- Zbroja- Strach - Wir - Palec ;)

Powodzenia w expie :)

rozprowaczsynaturka.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...