Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LOIC.exe

Anscenic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, dziś rano włączając komputer na ekranie pulpitu wyświetlił mi się komnikat

"System Windows nie może odnaleść pliku. "C:/users/maciej/Appdata/Roaming/Microsoft/LOIC.exe"

O dziwo jest to strasznie dziwne gdyż wiele innych użytkownikow win 7 miało ten sam problem

zacytuję ich komentarze :

"Zapewne wielu z Was na forum to informatycy hehe potrzebuje pomocy, bo jak wszystko robie sobie zawsze sam tak dzisiaj potrzebuje pomocy...

włączam dziś swojego kochanego lapka, system się załadował wchodze na swoją stronę uruchamiają się programy, procesy etc. Nagle na pulpicie wywala błąd "System Windows nie może odnaleźć pliku: "C:/Users/Daniel/Appdata/Roeaming/Microsoft/LOIC.exe"I dupa.. wchodze w Operę,otworzy się, ale żeby wejść na jakąś strone to nie wejdzie podobnie jest z aplikacjami. Tak jakby mysz nie reagowała na moje polecenia system sie zawiesił... coś w tym rodzaju... wiecie jak to naprawić?"

"Dziś pojawił mi się komunikat System windows nie może odnaleźć pliku. "C:\Users\oem\AppData\Roaming\Microsoft\LOIC.exe" Upewnij się, ze wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.0Nie mogę nic odpalić z pulpitu, jeżeli uruchomię komputer bez podłączenia do sieci to wszystko jest w porządku, gdy włączę sieć to pojawia się ten komunikat i znowu pulpit nie funkcjonuje. Nigdy nie instalowałem LOIC. Pomocy!"

Jak widzicie nie tylko ja tak mam, ząłoże sie ze takich osób z podobnym problemem jest o wiele wiecej tylko nie mają możliwości napisania postów na tym forum, pisze z komputera mojej babci,

Prosze was o pomoc.

Opublikowano

Hackerzy za 5 groszy.

Tak to jest jak sciągacie programy nie wiedząc co on robi.

Przeinstaluj system i z głowy nic innego nie zrobisz...

Uuu...

Nie spodziewaliście się że wrócę :D

Ale jednak jestem :)

Opublikowano

Koleś , posłuchaj mnie.

Grałem dziś do 3 w lola i wszystko było ok. O 6;30 moja mama bierze komputer i już sie coś takiego pokazało.

Wchodze dziś po szkole wpisuje w google i patrze ze bardzo wiele osób ma ten sam problem co jam czyli to nie moze byc wina ściągania bo ja nic nie ściągałem od bodajże miesiąca a w tym czasie robiłem już chyba 5 skanować systemu (w tym 2 pełne).

Opublikowano

z czym ? ze na komputerach większości co kiedykolwiek uruchomili program loic odwołuje się system nagle do jego kopi w dziwnej lokalizacji ?

niestety sami sobie zawinili pobierając i używając program z nie znanego źródła i pochodzenia, nie ma ŻADNEGO problemu z niczym jeśli był działający antywirus i w miarę utrzymany system

jeśli nie ma antywirusa to zainstalować i pełny skan trzeba przeprowadzić , pozbycie sie śmieci z dysku, wpisów do rejestru, autostartu i liczenie na to że nic nie zostało uszkodzone

@YellowViper

to wiedzą wszystkie dzieci że do tego służy, ale nie wszystkie wiedziały że przy okazji pobierania i używania programu instalowany był w systemie trojan ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No ja właśnie też.

Przywróciłem system sprzed 2 dni, działa. Pozatym dziwne że tak wiele osób (w Polsce?) ma taki sam problem w tym samym odstępie czasu.

Tak więc polecam przywrócenie systemu ew. kopii zapasowej - nie wiem czy pozbyłem się problemu ale narazie działa.

Opublikowano

Tak to jest ... zapewne bawiłeś sie w ataki ddos to teraz masz...

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Tak to jest ... zapewne bawiłeś sie w ataki ddos to teraz masz...

jesteści głupi czy co. NIE ZAJMUJE SIE TAKIMI RZECZAMI, NIE ZNAM SIE NA TYM DZIELE KOMPUTER Z MAMĄ ONA TEŻ RACZEJ NIE JEST HAKERKĄ więc przestańcie pisać takie posty, prosze.

Opublikowano

Jest też cholernie przykra możliwość.. Twój komputer ( jak i wielu innych ) został po prostu wykorzystany do celów hakerów, mogłeś wejść na jakąś niezaufaną stronę, ściągnąć byle co, a to mogło się utrzymywać przez kilka miesięcy i tylko czekać, aż haker zrobi z tego użytek.

Opublikowano

Up. Jeśli faktycznie nie robiłeś nic takiego to to musiało być wykorzystanie przez hakerów. Polecam wejść w tryb awaryjny i cofnąć system do stanu przed tą awarią a jak to nie zadziała to pozostaje konsola ew. jak się nie znasz to reinstal pełny .

I na przyszłość tak Ci radze zainstalować Comodo darmowe wystarczy i skanować AntiMalerwe

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Ja też od dziś rama miałem problem z plikiem LOIC.exe, u mnie wystarczyło wyczyszczenie autostartu ze wszystkich programów, po ponownym uruchomieniu włączyłem w autostarcie potrzebne mi programy i wszystko jest ok.

A jeżeli jakiś haker wykorzystał mój komputer to co mógł zrobić przez ten LOIC.exe? Co najdziwniejsze wszyscy, którzy mieli ten problem mieli go wczoraj, lub dzisiaj, tak więc może być coś na rzeczy z tym hakerem. Mam tylko nadzieje że żadne służby nie wywleką mnie z domu, bo z mojego komputera włamano się na stronę rządową, albo banku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...