Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Muzyka w Visual Basic 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc chciałbym zintegrowac muzykę z programem który napisałemale nie zeby czytal ze ściezki na dysku format morze byc waw czy tam wav mp3 tylko odrazu z programu tylko nie weim jak to zrobić morze ktos pomuc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

dodaj ją jako resource i czymś odtwórz...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

ale mi chodzi o to aby odtworzyć muze np z neta a nie z kompa albo tak jak by wgrać muzę do programu bo gdy komuś chce dać ten program on nie morze słychać muzy która była na moim kompie bo była podana ścieżka do mojej muzy z mojego kompa wiec chciałbym tak jakby wgrać muzę do programu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Generalnie jest kilka sposobów na umieszczenie pliku w aplikacji, najłatwiejszy to dodanie go do zasobów aplikacji - http://visualbasic.about.com/od/usingvbnet/a/netres090117.htm, można również plik umieścić na końcu aplikacji i odczytywać go do streamu po jej włączeniu(łatwe ale prostszy jest sposób 1), lub tworzyć specjalną sekcję i w niej umieścić potrzebny plik (trudne).

A skoro już spamujemy to:

VB useless!

Opublikowano

a i ten a jak dodać tą możesz możesz mi krok po kroku wytłumaczyć bo ja pisać umiem ale nigdy nie Wieleba zasobami aplikacji jak napisałeś wcześniej DOBRA dodałem do resource jako wav i dla czego nie odtwarza tego jak nacinse compile pokazuje siem program ale nie odtwarza tego

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeśli dobrze rozumiem to dodałeś już plik do zasobów - co oznacza że plik znajduje się w twojej aplikacji. Nie oznacza to tego że będzie się on automatycznie odtwarzać, ani nic takiego, po prostu jest w skompilowanej aplikacji i możesz go w niej użyć. Nie znam się na VB, poszukaj jakiejs funkcji do odtwarzania wave'ów i użyj jej.

Weteran
Opublikowano

Chodzi ci o funkcje odtwarzającą dźwięk?

Łap: http://msdn.microsof...6(v=vs.85).aspx

To chyba jedna z najbardziej dostępnych funkcji, jak chcesz coś lepszego, to zainteresuj się jakąś biblioteką dźwiękową.

PS. Tak piszesz zdania, że aż głowa mnie boli od czytania tego, a o ortografii już nie wspomnę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...