Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] Jaki program najlepiej wybrać do...

Sdam_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Chciałbym nagrać gameplay z gry Call of Duty MW 3 na początek nic dużego ok. 5-6 min. rozgrywki. Ale mam dylemat otóż nie wiem jakim programem nagrać filmik z tej gry i jakim programem go później obrobić. Na początku pomyślałem, że użyję FRAPS'a ale gdy włączyłem nagrywanie to później zobaczyłem, że nagrało się tylko 30 sek. były lagi podczas rozgrywki, a na dodatek plik ważył 1,12 GB. Wiem, że jakość była super itp. itd.

Ale proszę teraz was o pomoc jaki program jest podobny do FRAPS'a aby nagrywał w dobrej jakości (nie musi być HD) i żeby nagrywał więcej niż 30 sek., żeby był darmowy, i żeby pliki po nagraniu nie zajmowały 1 GB. Proszę też was o jakiś program do obróbki wideo, też najlepiej darmowy, prosty w obsłudze ale żeby miał opcje np. dodania tytułu, napisów końcowych, różnych animacji itp. Oraz żeby zapisywał obrobione filmy w formacie avi i innych.

Jeżeli wszyscy stawiacie na FRAPS'a że jest on najlepszy to proszę was chociaż o to żebyście mi podali program dzięki, któremu zmniejszę rozmiar filmu nagranego przez niego oraz o CFG (konfiguracje) jak zoptymalizować grę i FRAPS'a aby nie było lagów podczas nagrywania.

Posypią się Lajki. Z góry dzięki za pomoc.

Fan Call of Duty "od początku do końca".

71177835510520465939.gif

Opublikowano

Frapsa ustaw na wiecej niz 30 sekund nagrywanie i możesz nagrywać nieskończoność.

Do obrabiania używaj WMM albo Sony Vegas,jak nie znasz się na Vegasie to na WMM poćwicz.

65989911309456598087.jpg
Opublikowano

Ściągnij pełną wersję fraps do obróbki i zmniejszenia wagi pliku : sony vegas, any video conventer.

sony vegas

Jak dla mnie (dla początkującego zabawę z obróbką filmów) to sony vegas jest za trudny w obsłudze, fakt dużo fajnych opcji ale jednak nie dla mnie ten program. Znasz może jakiś inny też z takimi opcjami? A już wgl. by było super jak by był w języku Polskim no i łatwiejszy do ogarnięcia.

Frapsa ustaw na wiecej niz 30 sekund nagrywanie i możesz nagrywać nieskończoność.

Do obrabiania używaj WMM albo Sony Vegas,jak nie znasz się na Vegasie to na WMM poćwicz.

Jak przestawić w FRAPS'IE opcje która pozwoli na nagrywanie więcej niż 30 sekund? Gdzie ją znajdę?

Fan Call of Duty "od początku do końca".

71177835510520465939.gif

Opublikowano

Full wersje znajdziesz na YT ( patrz na komentarze czy ludzie polecają) i takim frapsem nagrywasz ile chcesz.Konwertujesz Converterem (uważaj żeby nie zepsuć jakośći zyt bardzo) i tyle.

Są jeszcze programy do nagrywania typu HyperCam GameCam ale i tak nie pobiją Frapsa

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Do nagrywania skoro nie sony vegas to windows movie maker oraz camtasia studio 7.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

Nagraj Frapsem, ale strasznie dużo to wszystko będzie ważyło, potem zrób resztę Camtasia Studio 7

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...