Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Kilka problemów odnośnie BF3,albo raczej supportu

fatumboba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 2 dni temu zakupiłem BF3. Jednak mój entuzjazm bardzo szybko opadł po tym jak gra kilka razy mi sie zawiesiła (czarny ekran,konieczność Alt+F4). Znalazłem w internecie kilka "rozwiązań" w tym na MPC. Wypróbowałem większość z nich (nie próbowałem tylko najbardziej hardcorowych porad na necie w stylu "zreinstaluj windowsa, czy zrób formata"). Nic nie pomogło. Od razu przechodząc do działania chciałem napisać do angielskiego EA o pomoc (z doświadczeń z grą BF2142 wiem,że polska pomoc to jedna wielka porażka). Jednak okazało się (mój komputer już od kilku dni ma takie odpały),że gdy wchodze na stronki EA lub Origin wyskakuje mi komunikat z przeglądarki,że na stronie wykryto wirus i zostanie ona zamknięta. Nie odnosi sie to tylko do stron EA. Takie coś wyskakuje mi też przy innych forach i stronach internetowych. W ten sposób nie mam jak wejść na stronke pomocy EA,napisać do nich maila.

Podsumowując problemy:

1. Problem z BF3 i ścinkami gry. (próbowałem już wszytkiego więc nie próbujcie nawet pomagać,z tym napisze do pomocy EA)

2. Problem z wyskakującymi komunikatami o rzekomych wirusach na wielu stronach (dodam,że korzystam z Eset Smart Security [oryginalna wersja],ale wyłączenie antywira i firewalla nic nie pomogło.Skanowałem też komputer pod kątem wirusów i nic).

Jeśli możecie mi w jakikolwiek sposó pomóc to prosze o odzew.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Support EA da Ci podstawowe czynności do wykonania, nie dowiesz się tam niczego konkretnego oprócz otrzymania Code na zniżkę.

Co do ścin, to możesz napisać czego już próbowałeś ? Nie wierzę, że zrobiłeś wszystko co możliwe.

Rzekome wirusy może wykrywać sama przeglądarka lub jej beznadziejne dodatki blokujące niezaufane strony. Poszperaj przeglądarce. Sam mam ESET'a i nie sprawia mi problemów. Skanowałeś tylko ESET'em ?

Opublikowano

1. Podaj swoją konfigurację komputera.

2. Spróbuj odinstalować eseta i zobacz czy przyniesie to pozytywne skutki, może okazać się, że on jest problemem.

mjwpat.png

Opublikowano

Noo to tak...problem z tym "wykrywaniem wirusa rozwiązałem. Poszperałem troche w przeglądarce i usunąłem antywira (przynajmniej chwilowo). Podziałało. Pijawił sie jeszcze jeden problem. Otóż zaraz po włączeniu komputera wyskakuje mi błąd,że nie odnaleziono jakiegoś pliku. Lub,że ma niepoprawną nazwe. Wyskakuje taka ścieżka C:\Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\LOIC.exe

Nie jestem komputerowcem więc nie mam pojęcia co to jest.Wiem na pewno,że powoduje to rzecz bardzo dziwną. Myszką moge poruszać,ale nie moge klikać na ikonki itp. Rzecz którą musze zrobić żeby myszka zaczęła działać poprawnie to Alt+F4 (obojętne na czym) i CUDEM zaczyna działać :O Jeśli coś możecie pomóc to dajcie znać.

teraz odpowiadając na kolejne posty:

@Uborex

Windows 7 Home Premium x64,

procesor: AMD Athlon II X4 640

grafika: NVIDIA GeForce GTS 450

p.główna: Gigabyte M52LT-D3

RAM: 4GB DDR3

twardziel: 1TB

I teraz mi powiedzcie jakie według was kroki powinny najprędzej pomóc mi z BF'em. Co do problemu napisanego u góry to inna sprawa i jeśli ktoś będzie mieć pomysł co zrobić to dajcie znać.

P.S. Nie dawajcie odpowiedzi w stylu "zrób format" bo wiem,że format na wszystko pomaga,ale na chwile obecną na kompie mam tyle plików,których nie chce usunąć że żeby zrobić format musze najpiew kupić przenośny HDD.

@EDIT

Googlus: tak skanowałem wtedy tylko ESETEM,a czym według was najlepiej poszukać wirusów na komputerze? Czasem zdarza mi sie że jem sobie kolacyjke przy komputerze..patrze a kursor sobie nagle przejedzie w lewo,potem w prawo i zatrzyma sie :O

Opublikowano

Zacznijmy od podstaw.

Punkbuster

Prawidłowy update to już połowa sukcesu. Najpierw wchodzimy w lokalizację

C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3

Uruchamiamy nasz PB i re-instalujemy.

Przechodzimy na stronę:

http://websec.evenbalance.com/downloader/download.php?file=1

Postępujmy zgodnie z instrukcją na stronie.

Uśpienie PB

C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3\pb

Tworzymy tam plik tekstowy pbcl.cfg o treści

PB_sleep 500

PB_security 0

Przy zapisie zaznacz "wszystkie pliki" inaczej lik pozostanie tekstowym.

Origin

Prawym na grę i napraw.

Resztę podstaw znajdziesz tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/555679-info-zanim-napiszesz-w-battlefield/

Jeżeli nic nie pomoże/pomogło to będziemy myśleć dalej.

A ten plik to wg google syf służący do sterowania komputerem, stosowany do ataków Ddos.

Opublikowano

Zacznijmy od podstaw.

Punkbuster

Prawidłowy update to już połowa sukcesu. Najpierw wchodzimy w lokalizację

C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3

Uruchamiamy nasz PB i re-instalujemy.

Przechodzimy na stronę:

http://websec.evenbalance.com/downloader/download.php?file=1

Postępujmy zgodnie z instrukcją na stronie.

Uśpienie PB

C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3\pb

Tworzymy tam plik tekstowy pbcl.cfg o treści

Przy zapisie zaznacz "wszystkie pliki" inaczej lik pozostanie tekstowym.

Origin

Prawym na grę i napraw.

Resztę podstaw znajdziesz tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/555679-info-zanim-napiszesz-w-battlefield/

Jeżeli nic nie pomoże/pomogło to będziemy myśleć dalej.

PB mam najpierw sreinstalować o potem go "uśpić"? Mam zrobić obie te rzeczy tak jak napisałeś?

Opublikowano

Tak,okazało sie że problemem była tapeta ściągnięcta z google,która nałożyła mi niewidzialną nakładkę na pulpit i wpieprzyła mi do pieca 3 wirusy. Wszystko już jest ok. Ale BF dalej sie zawiesza -.- Pisałem na gadu to nie odpisałeś,no ale trudno. Jak możesz jakoś pomóc to spróbuj ;)

Opublikowano

Dobra ponowie pytanie czy ktoś wie co moge zrobić,żeby problem z crashem gry (czarny ekran,brak wyskakujących błędów) zniknął?

Opublikowano

Masz włączoną usługę raportowania błędów ?

Jeżeli nie to ją włącz i zobacz czy są błędy APPCRASH.

Stery do karty najnowsze + wyczysc kompa CCleanerem albo czyms innym.

OndteAw.png
Opublikowano

Sterowniki do wszystkiego najnowsze,CCleaner użyty już kilka razy. Jak włączyć tą usługe?

@EDIT zresztą 2 dni temu format zrobiłem dysku C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...