Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FPS i filmy.

dawidsj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam do was pytanie. Jak zwiększyć FPS przy nagrywaniu filmów frapsem. Gdy nie mam włączonego nagrywania filmów fraps pokazuje mi 140 fps. Jednak gdy zaczynam nagrywać film, spadek fps jest masakryczny. Mam 30-32 fps !. Ciężko mi się gra przy 30 fps'ach -.-'. Możcie mi coś na to poradzić ?. Proszę nie pisać komentarzy typu "nie nagrywaj", itp.

Mój komputerek.

Procesor: AMD Athlon II x3 3x 3,40Ghz

Kartka Graficzna: Geinward Geforce 430 gt.

Ram: 4Gb 1333 kingston

Zasilacz: 500wat (on i tak nic nie znaczy przy grze ;d)

Proszę was o pomoc i z góry dziękuje :). Oczywiście like i za pomocne odp. 5 na profilu.

49617363.png

Wypraszam sobie nazywanie mnie laggerem ;D

Pomogłem ? Daj plusika to nie boli.

Proszę. Ściągnijcie mi ten 1%. Oczywiście dziękuje za ściągnięcie tych 4%

:)

Opublikowano

Wylacz zbedne programy startowe na pasku zadan oraz zbedne procesy (powinno zostac kolo 10 procesów) zmniejszy to lagi no i zwiekszy wydajnosc komputera przez zwiekszenie pamieci na niego przeznaczonej, wiec powinno pomóc.

Opublikowano

Mam identyczny komputer jak ty, tylko, że procesor to Intel Core i3 2x 3.20gHz, i niestety też mam 30 FPS'ów z włączonym nagrywaniem, ustaw wszystko na minimalne i rozdzielczość zmniejsz to może zysaksz pare FPS'ów.

@Edit

Co do postu wyżej, lepiej pobrać GameBooster'a i masz to samo, a wydajność zwiększy się o 44%, lecz musisz wyłączyć proces GameBooster'a, bo będziesz miał Party Program Dected.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...